Dodaj do ulubionych

Choroby i dolegliwości w ciązy

22.04.10, 11:50
Witam serdecznie. Jestem w 7 tc. Na forum po raz pierwszy. Mimo
wczesnej ciąży przeszłam już grypę jelitową. Cała w stresie trafiłam
do szpitala. Leżałam pod kroplówką. Do tego mam kaszel nieznanego
pochodzenia i ciagle chrząkam. Pewnie to na tle nerwowym sad.
Duszności to norma i jak tu się nie martwić o dzidzusia. Czy, ktoś
tak jak ja, boryka się z podobnymi problemami ? A może są tu
mamusie, które miałe wieksze problemy zdrowotne w ciąży, a mimo to
dzidzuś był całkowicie zdrowy ? Dziekuję za wszelkie odpowiedzi. Ola
Obserwuj wątek
    • marysiasss Re: Choroby i dolegliwości w ciązy 22.04.10, 12:28
      Witam! W I trymestrze złapałam 24godzinnego wirusa żołądkowo-jelitowego i borykałam się z uczuleniem skórnym na dłoniach (bardzo swędzące i zaognione). O ile z pierwszym poszło nieźle (pomogły takie saszetki dla dzieci z minerałami na odwodnienie, lekka dieta i gorzka czekolada), to z drugim było ciężko, bo maści sterydowych bałam się używać w tak wczesnej ciąży. Jakoś przetrwałam z tym uczuleniem do 18 tc (było naprawdę ciężko). Niestety w końcu i tak nie obyło się bez dermatologa, tygodniowego miejscowego stosowania sterydu. Do teraz sporadycznie muszę stosować, gdyż uczulenie natrętnie powraca sad W II trymestrze natomiast przeziębienia... Ale radziłam sobie domowymi sposobami, czasami stosując apap, gdy temperatura podskakiwała. Teraz w III trymestrze z kolei coroczny atak alergii na drzewa smile Więc nie ma lekko smile Ale dzidzia rozwija się super i prawidłowo, zdrowo rozrabia w brzuchu i wszystko co brałam było konsultowane z lekarzem prowadzącym. Jeszcze około 5 tygodni i przytulę mojego synka smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka