Dodaj do ulubionych

Znowu Poronilam!!!!!

03.03.04, 18:59
teraz w piatek 27.02.poronilam.bylam w piatym tygodniu.jestem w szoku bo to
drugi raz.boje sie ze niebede mogla miec dziecka.raz poronilam to
wystarczy.tyle o tym sie mowi ze sie zdarza.ale jak sie zdarzylo drugi
raz???!!!staram sie byc dobrej mysli,ale tak sie boje.tym razem niemal
zmuszalam gina zeby zalecil jakies badania.ze moze jest jakas przyczyna.wiec
niechetnie ale sie zgodzil na badanie hormonow.czy wiecie kiedy najlepiej
badac hormony??miesiaczka mi sie juz konczy.dziewczyny doradzcie cos.chetnie
bym z kims pogadala.moj maz wspiera mnie bardzo i podtrzymuje na duchu,ale
chcialbym chetnie nawiazac kontakt z kobietami,ktore przez to juz
przeszly.jak sobie z tym radzicie.

licze na to ze mi ktos odpowie,bede wdzieczna.
pozdrawiam
Adi.
Obserwuj wątek
    • makkasia Re: Znowu Poronilam!!!!! 03.03.04, 19:19
      cześć Adisad( ja też to przerobiłam-niestety,wprawdzie jeden raz,ale i tak
      uważam,że o raz za dużosad( druga ciąża się na szczęście udała,chociaż ciężko
      było i rodziłam 6 tygodni przed terminem.może poszukaj już teraz dobrego
      specjalisty od ciąż powikłanych-wysokiego ryzyka,mojej drugiej ciąży też by
      pewnie byle gin nie utrzymał,a tak-mimo,że taki wcześniak a jednak mała dostała
      9 pkt. trzymaj się://
      • uffa1 Re: Znowu Poronilam!!!!! 04.03.04, 16:29
        Adi, bardzo mi przykro sad.
        Ja tez poronilam w 5tc. Zrobilam bdania, ktore zalecil mi lekarz. Przede
        wzystkim: toxoplazmoza, cytomegalia, przeciwciala antykardiolipinowe,
        prolaktyne z tetem MTC i progesteron.
        U mnie wszystkie wyniki wyszly ok.

POzdrawiam Cie mocno

Aneta
    • agakra Re: Znowu Poronilam!!!!! 03.03.04, 19:25
      współczuje ci bardzo
      wejdż sobie na forum Niepłodność tam dziewczyny na 100 % powiedzą ci co dalej
      robić
    • jagoda1977 Re: Znowu Poronilam!!!!! 04.03.04, 12:06
      Nie martw się na zapas.Będzie dobrze.Ja pierwszą ciąże poroniłam w 13
      tyg.Myślałam,że umrę z rozpaczy,wstydu i nie zrozumienia.Właśnie dzięki pomocy
      mojego wspaniałego męża do końca się nie załamałam.Teraz jestem w 22 tyg. i
      wszystko przebiega wspaniale i mam nadzieję,że tak będzie nadal.
      Jednak po poronieniu,zbadałam co tylko można,dwa razy zmieniałam ginekologa.W
      końcu po wszystkich badaniach zaszłam w ciążę,tak się bałam,że prawie nie
      wstawałam z łóżka.W piątym tyg.poszłam do ginekologa szczęśliwa,ale na skraju
      nerwów.Rozmawialiśmy bardzo,bardzo długo.Po tej rozmowie trochę inaczej
      spojrzałam na świat.Zapewnił mnie,że jestem zdrowa,a poronienia do 14
      tyg.pojawiają się bardzo często,a to dlatego,że ciałko żółte traci swoje
      funkcje ,które powinno przejąć je łóżysko,powinno,ale nie zawsze tak jest.
      Więć nie martw się na zapas,gdybyś była bezpłodna to wogóle byś nie mogła zajść
      w ciążę.Znajdż dobrego ginekologa,to połowa sukcesu i zacznij starać się o
      pociechę,
      Jagoda.
    • mirka007 Re: Znowu Poronilam!!!!! 04.03.04, 12:12
      Zmien lekarza. Po każdym poronieniu powinnaś przejś soliden badania.
      Nie martw się, znam dziewczynę, która poroniła dwa razy, a potem szczęśliwie
      urodziła dwoje dzieci. Ale jeden warunek: bardzo dobra opieka lekarza.
      Dbaj o siebie i po badanaich postaraj się o nastepną ciążę.

MIRA
    • bczerwin1 Re: Znowu Poronilam!!!!! 04.03.04, 13:04
      Współczuję Ci bardzo bo wiem co przeżywasz. Ja straciłam dwie pierwsze ciąże
      (pierwszą ok. 12 tygodnia, drugą ok.7), też bardzo bałam się że nie donoszę
      ciąży, ale mam dwójkę zdrowych dzieciaków. Kiedy zaszłam trzeci raz w ciążę
      lekarz od razu dał mi leki na podtrzymanie, drżałam na każdy najmniejszy nawet
      ból brzucha, ale urodziłam zdrowego syna, a po 6 latach córeczkę (chociaż nie
      obyło się bez plamienia, leżenia w szpitalu i oczywiście leków). Nie wiem do
      tej pory co było przyczyną, ale wiem, że trzeba być dobrej myśli i zawsze mieć
      nadzieję, że w końcu się uda.
      Serdecznie podrawiam
      Beata
    • agablues Re: Znowu Poronilam!!!!! 04.03.04, 13:40
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=11916
      • margok Re: Znowu Poronilam!!!!! 04.03.04, 14:58
        Pierwszą ciąże tez poroniłam około 6 tygodnia , teraz jestem w 27 tygodniu ale
        na początku ciąży w 6 tygodniu miałam krwawienie i ciąża była zagrozona , do 20
        tygodnia brałam Dupfaston. Przyczyna problemów mogło być za mała ilośc
        progesteronu w organizmie. Idz do dobrego lekarza najlepiej specjalizującego
        się w patologii ciązy ( jak byś miła jakieś pytania mój numer gg5897436
        pozdrawiam
        Gosiak
    • tupelo Re: Znowu Poronilam!!!!! 04.03.04, 16:25
      Hej, ja tez poronilam dwa razy, teraz jestem w 28 tygodniu ciazy i wyglada na
      to, ze tym razem wszystko sie dobrze skonczy. Wiem, co przezywasz, bardzo Ci
      wspolczuje...
      Trzeba sie troche za siebie wziac i przebadac. Napisze, co badano u mnie. W
      szpitalu zrobiono mi test na toksoplazmoze i cytomegalie - wyszly ujemne. W
      pierwszym normalnym cyklu po poronieniu (czyli jeden odczekalam) zrobilam
      badania na poziom hormonow: prolaktyne i progesteron. Oba hormony bada sie po
      owulacji, przy regularnych cyklach (28-dniowych) zaleca sie je wykonac w 21 dc.
      Mozna tez zbadac poziom estrogenow, ten bada sie na poczatku cyklu (mozna o
      zrobic podczas kilku pierwszych dni). I te wyniki mialam prawidlowe. Zrobilam
      tez badania na poziom hormonow tarczycy: TSH i FT3, znow wszystko w porzadku.
      Ostatecznie pognano nas na badania genetyczne, troche sie na nie czeka,
      niestety, i te wyszly dobre. Odczekalismy trzy pelne cykle (kazdy byl troche
      przedluzony, trwaly ok. 35-40 dni) i znow sprobowalismy. I teraz dzidzia mi
      fika w brzuszku. Czego i Tobie zycze.
      Acha, zapomnialam dodac, ze tym razem bralam lek na podtrzymanie, syntetyczny
      progesteron, Duphaston, moze sie bowiem okazac, ze cialko zolte nie radzi sobie
      z produkcja progesteronu w ciazy. Bralam go 2 x dziennie prawie do 20 tygodnia
      ciazy. Chyba mi pomoglo, chociaz i tak mialam 3-dniowe plamienie w 8 tygodniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka