i_ja_tez 01.06.10, 22:24 Tak jak w temacie - jestem w 10 tc i widzę brzuszek. Czy to oznacza że niebawem będzie olbrzymi? jak to jest? jestem w miarę szczupła 167/59. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deodyma Re: 10 tc a widoczny brzuszek 02.06.10, 08:05 na tym etapie to na peeno nie jest brzuch ciazowy. jak poprzedniczka napisala, to gazy. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: 10 tc a widoczny brzuszek 02.06.10, 08:13 Nie doszukuj się czegoś czego nie ma, weź espumisan /można w ciąży/ Odpowiedz Link Zgłoś
ona1983.10 Re: 10 tc a widoczny brzuszek 02.06.10, 08:56 Espumisan i brzuch bedzie plaski to wzdecie a nie maluch Odpowiedz Link Zgłoś
dziub_dziubasek Re: 10 tc a widoczny brzuszek 02.06.10, 09:00 W drugiej ciązy od 7 tc musiałam nosić ciążowe ubrania (a jestem szczupła). Brzuch szybko rósł (wiele osób dziwiło się, ze mam termin dopiero za trzy m-ce na przykład). Około 7 m-ca brzuszek przestał mi tak szybko rosnąć i do końca niewiele się zwiększył. Odpowiedz Link Zgłoś
malutka552.2 Re: 10 tc a widoczny brzuszek 02.06.10, 09:25 To możliwe.ja w pierszej ciąży brzuszek miałam widoczny dopiero ok 4 msc a w 2 ciazy od 12tc nie miesciłam sie juz w normalne spodnie.Nie była to wprawdzie piłeczka ciążowa ale brzuszek był powiekszony i napewno nie były to wzdecia. Odpowiedz Link Zgłoś
yvette88 Re: 10 tc a widoczny brzuszek 02.06.10, 11:07 Ja jestem w 16tc i jeszcze nie widac nic. ale moja znajoma w tym samym czasie miała już spory brzuszek(też szczupła)jak na ten miesiac i to wyraźnie ciążowy. Odpowiedz Link Zgłoś
3dzidza Re: 10 tc a widoczny brzuszek 02.06.10, 14:05 Tak to możliwe to indywidualna sprawa kiedy byłam w 5miesiącu ciąży miałam brzuch wielkości brzuch koleżanki która była w 3 miesiącu i tak było przez całą ciąże ona 5 ja 7 a brzuchy tej samej wielkości ja nie miałam dużego brzucha do konca ciąży a ona owszem jakby bliżniaki miała rodzic!! Odpowiedz Link Zgłoś
wredna.suka [...] 02.06.10, 14:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
angelkochanie Re: 10 tc a widoczny brzuszek 02.06.10, 14:53 to gazy..albo od kiedy sie dowiedzialas ze jestes w cizy^zaczelas sie przejadac Odpowiedz Link Zgłoś
wredna.suka [...] 02.06.10, 18:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
miska83 Re: 10 tc a widoczny brzuszek 09.06.10, 14:06 ja mam tak samo w piwrwszej ciazy juz kolo 12 tyg mi ciezko bylo miescic sie w dzinsy ale nie byl tak duzy jak teraz w 2 ciazy zdecydowanie szybciej mi wyskakuje pileczka i tez jestem bardzo zdziiwona ze tak szybko i taaaki duzy i jestem pewna ze to nie gazy lek nawet przyznal ze w kolejnej ciazy cialo juz pamieta stan mega rozciagniecia macicy i ciala -skory i ze to przy kolejnych ciazach moze isc znacznie szybciej niz za pierwszym razem.ja jatem szczuolutka 160cm i 49kg w tej chwili i juz sie nie meiszcze w spodnie normalne Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: 10 tc a widoczny brzuszek 09.06.10, 15:55 To mnie pocieszyłaś. Nie dopięłam się dziś w spodnie biodrówki Niby tylko centymetr ale i tak z rozpiętym guzikiem latałam. I ten cm. tak ewidentnie w połowie drogi od pępka do wzgórka Co to będzie do końca? Odpowiedz Link Zgłoś
intrygantka1 Re: 10 tc a widoczny brzuszek 09.06.10, 16:04 ja zaczęłam rosnąć chyba od pierwszego dnia po zapłodnieniu ;p. Też szybko przestałam mieścić się w spodnie. I rosnę nadal. Jestem w 27 tyg. ciąży a brzuch mam, jakbym miała za chwilę rodzić. Moja wyobraźnia nie ogarnia tego, jak będę wyglądała w 9 m-cu ;p Odpowiedz Link Zgłoś
olka31mama Re: 10 tc a widoczny brzuszek 10.06.10, 10:45 ja miałam brzuszek bardzo wcześnie, każdy myślał co to będzie w 9 miesiącu ale nie martw się mi na przykład później rósł wolniej niż na początku ciąży, a w ubrania nie mieściłam się już pod koniec drugiego miesiąca i wcale to nie były gazy jak niektóre osoby piszą Odpowiedz Link Zgłoś
sadzia87 Re: 10 tc a widoczny brzuszek 10.06.10, 15:54 a jesteś pewna że to co widzisz to brzuch hi hi ja teraz jak sie patrze na swoje zdjęcia z samego początku to się dziwię że taka chuda byłam, a jak się patrzyłam na siebie wtedy to widziałam mega ogromny brzuchol który przysłaniał mi świat więc pewnie z Tobą tez nie jest tak źle powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
whitney85 [...] 11.06.10, 11:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kalipso30 Re: 10 tc a widoczny brzuszek 11.06.10, 11:55 Do 18 tygodnia martwiłam się że brzuszek taki malutki-tylko tłuszczyk, teraz koncze 21 tc i brzuszek jak balon a ja już w ciuchach ciążowych!! ot tak wsykoczyl przez 3 tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
mmagda1984 Re: 10 tc a widoczny brzuszek 13.06.10, 22:20 hej! ja jestem drugi raz w ciąży i powiem ze, ja ten brzuszek naprawdę widzę, nie mieszczę się w normalne spodnie, w pracy siedzę z odpiętym guzikiem, dziś nawet przygotowałam sobie spodnie ciążowe z zeszłego razu bo mi naprawdę wygodniej. I to nie sprawa objadania się, bo jestem naprawdę szczupła osobą i nie jem dużo. W przeciwieństwie, w pierwszej ciąży, nie było nic widać aż do 4 miesiąca!!!i brzuch do końca był mały a dzidzia urodziła sie ponad 4kg. Czytałam ze w drugiej ciąży szybciej widać brzuszek Odpowiedz Link Zgłoś
danioklops Re: 10 tc a widoczny brzuszek 14.06.10, 14:52 Mięśnie brzucha w pierwszej ciąży mocniej trzymają formę dlatego często kobiety dziwią się że w drugiej tak szybko widać brzuszek. Odpowiedz Link Zgłoś
mwiha1 Re: 10 tc a widoczny brzuszek 14.06.10, 14:59 Ja za to narzekam na bóle rozciągające-pewnie wiezadła i przsuwajace się wnętrznosci. To moja pierwsza ciąża i trudno mi np przekręcać się włóżku, jak chodzę to wsyztsko jest ok, ale w nocy się męczę.A wy jak macie? Odpowiedz Link Zgłoś
jagabaga92 Re: 10 tc a widoczny brzuszek 15.06.10, 08:53 Większy brzuszek to jest tez przed sama miesiączką (przecież w czasie cyklu błona śluzowa macicy rozpulchnia się, a potem "złuszcza" w czasie miesiączki i bezpośrednio po miesiączce brzuszek jest bardziej płaski). Jeśli zachodzi się w ciążę, to to "powiększenie" zostaje - stąd "brzuszek" Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: 10 tc a widoczny brzuszek 15.06.10, 15:55 Powiększenie brzucha przed miesiączką też wynika z rozleniwienia jelit i wzdęć (tak działa progesteron), a nie z powiększenia macicy. Macica do 12tc ciąży (a więc tym bardziej przed miesiączką) jest malutka, schowana za spojeniem łonowym i nic nie może więc uwypuklać- poza jelitami właśnie. W pierwszej ciąży brzuch miałam tak wzdęty, że w 8tc kupiłam pierwsze ciążówki; w tej ciąży było lepiej, wzdęcia tak nie dokuczały i dotrwałam we własnych ciuchach do 16tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaurszula Re: 10 tc a widoczny brzuszek 18.06.10, 15:22 niue wiem czy juz nie dklugo bedzie olbrzymi ,, ale napewno nie bedzie maly gdy bedziesz szla do porodu , jestem w 15tc a mama mowi ze wygladam na 5 miesiac tak tez bylo z pierwsza ciaza wtedy dopytywala sie czy nie mam blizniakow , blizniakow nie mialam ale urodzilam dziecko 4200 i 58cm wiec musialo miec wygodnie, teraz tez wielkosc plodu jest wieksza niz wiek wedlug ostatniej miesiaczki Odpowiedz Link Zgłoś