natka325 20.06.10, 21:50 z pierwszego usg wyszlo ze jestem w 4 tyg i 4 dni za 3 tyg. dowiedzialam sie ze jest cos zle zarodek sie nie rozwija i wogole nie ma zarysu dziecka i nie slychac serca.na usg 1 wyszlo ze GS 13mm na 2 ze GS 18mm.Prosze ospiszcie .Bardzo sie martwie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milou_milou Re: :( Waznee!! 20.06.10, 22:53 Spokojnie, 4 tydzien to jeszcze bardzo wczesnie, poczekaj do 8 tygodnia, zeby sprawdzic czy wszystko jest ok i nie martw sie na zapas. Odpowiedz Link Zgłoś
martabg Re: :( Waznee!! 20.06.10, 23:00 Ona jest w 7 tygodniu. Nie wiem, jakie jest wogóle pytanie autorki wątku. Rokowania co do ciąży są ogólnie mówiąc... średnie. Odpowiedz Link Zgłoś
natka325 Re: :( Waznee!! 20.06.10, 23:16 Czy jest szansa ze jeszce bedzie dobrez?Lekarz chce mnie widziec we wtorek na usg aby potwierdzic jego teiie ciaza martwa lub inne powiklania...Czytam duzo linkow na temat ze lekarz moze sie pomylis co do wieku plodu itp. Niewiem co mam myslec jestem zalamana... Odpowiedz Link Zgłoś
martabg Re: :( Waznee!! 20.06.10, 23:21 Są historie, że to owulacja była później niż wynikałoby z terminu miesiączki. Są też takie, że sprzęt kiepski i stąd błędy pomiaru. I tu zdarzały się tzw. cuda. Sa jednak też historie takie, że ciąze obumierają, lub od samego początku nie dzieje się dobrze. I wtedy nie ma szczęśliwego zakończenia, przynajmniej nie tym razem. Szansa jest zawsze, do wtorku musisz uzbroić się w cierpliwość. Wiem, że ciężko, ale innego wyboru jak czekanie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
dollyparton Natka! 21.06.10, 00:44 Cześć, moja droga jestem teraz w 31tc. Mnie lekarz też straszył na początku sugerując nawet ciążę pozamaciczną Okazało się, że poprostu nie widział pęcherzyka ciążowego na usg bo było za wcześnie. Niezły ultrasonograf może pokazac pęcherzyk ciążowy dopiero koło 7tc a bijące serce od 8tc. Nie martw się kochana, poprostu poczekaj tydzień, dwa. Wiem że to bardzo ciężki czas ale moim zdaniem, jest poprostu za wcześnie i wszystko będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: :( 21.06.10, 07:13 W 4tc zwykle w ogóle nic nie widac, więc na Twoim miejscu poszłabym do innego lekarza z dobrym sprzętem. Odpowiedz Link Zgłoś
martabg Re: :( 21.06.10, 07:18 Pierwsze usg w 4 tygodniu i było widać pęcherzyk. Drugie 3 tygodnie później, pęcherzyk urósł nieznacznie, jeśli dobrze zrozumiałam pierwszy wpis. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: :( 21.06.10, 08:45 Pęcherzyk urósł bardzo mało, ale musisz cierpliwie poczekać na wynik trzeciego, rozstrzygającego badania. Odpowiedz Link Zgłoś
marlesek Re: :( 21.06.10, 15:44 sorki ale jaki ty chcesz mieć zarys dzidziusia w 4 tygodniu ciazy??? poczekaj spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
q_fla Re: Marselek - następna... 21.06.10, 16:41 która nie potrafi przeczytać posta ze zrozumieniem. Autorka wątku była w 4 tc trzy tygodnie temu. Do autorki wątku: musisz byc cierpliwa i poczekac do następnego usg, ewentualnie skonsultuj z innym lekarzem, przy okazji dowiedz się, czy ma dobry sprzęt i jest dobrym diagnostykiem. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
natka325 Re: Marselek - następna... 21.06.10, 18:15 dokladnie czytajcie ze zrozumieniem.jutro mam kontrolne usg w szpitalu.mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
natka325 Re: Marselek - następna... 24.06.10, 13:32 okazalo sie najgorsze.wlasnie wrocilam do domu ze szpitala po zabiegu.... Odpowiedz Link Zgłoś