Dodaj do ulubionych

juz tyle kilogramów.....

18.03.04, 13:56
co rano wchodze na wagę z nadzieja......a schodze załamana. skad te 13 kg na
plus??? a tu jeszcze 2,5 miesiaca. Zgrozo !!!! moze ktos ma dobry sposób ,
jak o tym nie myslec lub sie nie załamywac? wstydze sie juz nawet powiedziec
lekarzowi , ile ważę....
Obserwuj wątek
    • azdanowicz1 Re: juz tyle kilogramów..... 18.03.04, 14:02
      Mamy ten sam termin-mi też brakuje 2,5 miesiąca i na razie ważę między 10-11
      kg,zależy od pory dnia i pewnie jeszcze przybędziesad((Też się pocieszam,że
      jakoś to zgubię, już nawet wypatrzyłam siłownię blisko domu.Ehhh, brzuszkiem
      bym się nie przejmowała,ale w biodrach przybyło mi 5 cm - i nie wiem czy to
      kości miednicy się rozstępują czy to tłuszczyk....Najgorzej,że idzie wiosna,a
      ja musze biegać w ciążowych spodniach, bo chyba już nie warto kupować nowego
      ciuszka.
      Nie martw się-ciesz się z drugiej strony,że nie przytyłać 20 kgsmile)ja tak się
      pocieszam.Trzymaj się cieplutko.
      Angela i córeczka (jak to fajnie brzmismile)) )
      • martyx Re: juz tyle kilogramów..... 18.03.04, 14:10
        oj wcale nie jestes rekordzistką, ja co prawda jeszcze nie jestem taka
        "zaawansowana" ale moja ciocia to w 7 miesiącu juz 22kg była na plusie
        zresztą poczytaj wątki o kilogramach, jest ich tu kilka, a sama sie przekonasz
        że co dziewczyna to inaczej, a i tak wszystkie piszą, że po urodzeniu moment
        zbędne kg znikająsmile
        pozdrawiam Marta
        • aska_f Re: juz tyle kilogramów..... 18.03.04, 14:15
          Hej, hej!

Nie martwcie się - ja w ciąży przytyłam 25 kg (nie miałam mdłości tylko jak
          jadłam - no więc nie żałowałam sobie niczego smile) I 3 miesiące po porodzie już
          nie było po nich śladu. A teraz dzięki temu że dziecko jest alergikiem to
          jeszcze dodatkowych 6 kilo nie ma... smile)

Pozdrawiam,
          Aśka
          • japislawa Re: juz tyle kilogramów..... 18.03.04, 14:20
            no to chyba rzeczywiscie przestane sie przejmowac. polatam troche po schodach w
            domu z mała i mam nadzieje ze zniknie nawet mały nadmiar tłuszczyku jeszcze
            sprzed ciazy, ku uciesze mojego męzusiasmile
        • setorika Re: juz tyle kilogramów..... 19.03.04, 14:52
          nie znikają! Ja sobie pofolgowałam w trzech ostatnich miesiącach i przytyłam w
          sumie 24 kg! Każdy mnie zapewniał, że jak zacznę karmić to nawet nie zauważę
          jak schudłam. Zgadzam się, ale nie dotyczy to każdego. Dodam, że do 6 miesiąca
          tyłam książkowo! A potem soczki, owocki, ciasteczka, lody mało ruchu, bo mi sie
          szyjka macicy skurczyła i nawet w szpitalu leżałam i co? Schudłam oczywiście!
          15 kg przy porodzie, kilogram w tygodniu po, kiedy zaczęłam karmić, a resztę
          noszę do dziś. Katowałam sie dietami, jeździłam na rolkach i maksymalnie
          schudłam do 65 kg. Potem wskazówka nie chciała za nic powrócić do upragnionych
          62. Może gdybym restrykcyjnie stosowała 1000 kcal i chodziła regularnie na
          aerobik lub siłownię to udałoby mi się zbić te 3 kilo, ale wiecie jak to jest,
          jak się średnio pracuje do 18.00 i ma maluszka w domu...
          Zimą niestety te 4 kilo mi wracało i kolejnej wiosny znowu walka.
          A teraz jestem w 13 tygodniu, ciążę "zaczęłam" z nadwagą, tzn. na święta
          dobiłam do 70 kg i już mam 1,5 wiecej, także musze uważać. Dobrze, że zrobiło
          się cieplej, to już nie chce sie tak jeść.
          Proponuję: rezygnacje ze słodyczy, uwaga na soki, które ja pochłaniałam w
          strasznych ilościch przy I ciąży i na tradycyjne potrawy polskie: ziemniaki z
          sosem, pierogi z tłuszczykiem, etc.
          Pozdrawiam
    • malika5 Re: juz tyle kilogramów..... 18.03.04, 14:44
      Kochane, ja jestem w 34 tyg i mam +18 kg. Niestety nie da się tego ukryć przed
      moim gin, bo zawsze sam mnie waży (sadysta jedensmile). Na początku coś tam
      przebąkiwał, żeby jeść mniej słodyczy i takie inne, ale potem przestał w ogóle
      komentować. Natomiast ostatnio mnie zaskoczył bardzo, bo powiedział że jeżeli
      do końca będę tyła ok. 2 kg/miesiąc to nie powinnam mieć żadnych problemów z
      powrotem do mojej wagi z przed ciąży, i to wszystko w czasie połogu tj. 6
      tygodni i bez żadnych diet!Dlatego nie martwcie się tym za bardzo, ciąża to
      jedyny okres w życiu kobiety, kiedy można sobie beztrosko przytyć i nikt źle o
      takiej kobiecie nie pomyślismile)
      • eenia Re: juz tyle kilogramów..... 18.03.04, 16:56
        Ja mam ten sam problem teraz 24 tydz i też będzie z 13 na plusie, a do tej pory
        uważałam na to co i ile jem i nie przekraczałam 2000 kal ale od jakiś 2 tygodni
        mam większy apetyt a zwłaszcza na słodycze! Trochę się poddałam bo starałam się
        i tak tyłam więc teraz nie mam motywacji żeby dalej tak uważać i pozwalam sobie
        na jaieś 2300-2500 kal. I boję się co bedzie dalej! Wstydzę się ze jestem taka
        grubasad
    • jaguar3 Re: juz tyle kilogramów..... 18.03.04, 17:39
      czesc dziewczyny
      ale przeciez to nie tylko my tyjemy to dzidzia tyle wazy i lozysko i dodatkowe
      plyny tkankowe wiecej krwi i oiczywiscie nasz tluszczyk smile zebysmy daly rade
      potem to wszystko razem pod koniec ciazy to ok 13 kg wiec nie ma sie czym
      martwic pozatym slyszlam ze przy karmieniu naturalnym bardzo szybko sie zrzuca,
      a i jeszcze jedno to podobno dzialalnosc hormonow tzn estrogenow kto ile tyje
      pewnie ze wszystkie chcialybysy byc atrakcyjne ale co tam dla tego malego
      szkraba wszystko
      jak to mowia brzuszki do przodu smile
    • lettka kup Mamo to Ja !!!!!! 18.03.04, 18:38
      w najnowszym Mamo to Ja jest artykuł o tym, ile kobieta powinna przytyć w
      ciąży, wszystko zależy od tego jak wyglądała jej waga przed ciążą - jeżeli
      miała dużą niedowagę to może nawet przytyć do 18 kg i jest ok. Tam są podane
      jakieś współczynniki do przeliczania właściwej wagi w poszczególnych
      tygodniach. Polecam dla spokoju ducha. Ja w 25 tyg miałam na plusie 10 kg, mój
      dr powiedział, że to zdecydowanie za dużo, powinnam jeść mniej słodyczy i mniej
      pić (te 2 litry, o których piszą w gazetach muszą uwzględniać owoce, zupy, w
      ogóle wszystkie płyny, które przyjmujemy w ciągu dnia). Piję mniej i waże teraz
      9 kg więcej - pewnie ten nadmiar wody mi się ulotnił smile
      • josik11 Re: kup Mamo to Ja !!!!!! 18.03.04, 20:31
        Macie racje wszystko zalezy od tego ile sie wazylo przed ciaza. Ja np mialam
        spora nadwage (ojojojoj) i jak sie pytalam lekarza ile moge przytyc powiedzial
        ze 8-10 kg to musowo ale wiadomo jak to jest i nie mam stosowac zadnej diety.
        Ale ja lakoma przed ciaza na slodycze (zyc bez nich nie moglam, nawet nie
        jadlam normalnych obiadow bo czekolada byla lepsza) z chwila jak sie
        dowiedzialam ze bede mama odrzucilam je katogorycznie i dzieki temu teraz bedac
        w 33 tyg. przytylam w sumie 3 kg. Brzuch mam spory ale reszta mi schudla i jak
        urodze to bede laska hihihi. Dziecko rosnie jak na drozdzach wg gina nawet jest
        spore tak wiec chwilo trwaj smile
        Wiadomo jakbym byla wczesniej szczupla to i 20kg jakbym przytyla to byloby ok
        bo tego takby nie bylo widac ale z moja waga 20 kg to bylby koszmar!
        Tak wiec kobietki nie wazne jest ile sie przytyje tylko wazne jestjak to potem
        zgubic hihihi Ale przy dziecku szybko sie mozna pozbyc nadwagi hihihi.
        Pozdrawiam
        Aska 33 tyd.
        • ania.k26 Re: kup Mamo to Ja !!!!!! 19.03.04, 12:47
          Jezu ja tez mam spora nadwagę oj sporą ale jeszcze mnie nie ważyli chociaz to 9
          tydzień ale sama się zważyłam i wyszło mi że już przytyłam prawie 2 k, więc
          teraz uważam nie łączę niektórych pokarmów, np mięsa z ziemniakmi i z makaronem
          i z ryżem tylko wszystko odzielnie, jem razowy chlebek, chudziutkie mięsko,
          jogurty i musli, no i kategorycznie zero słodyczy jakichkolwiek. Więc może nie
          będzie źle. Ale się cieszę że wreszcie spotkałam na tym forum dziewczyny z
          podobnym probemem, do tej pory wszędzie wypowiadały się same szczuplaczki.
          Pozdrawiam ciążowo
          Ania
          • koziki Re: kup Mamo to Ja !!!!!! 19.03.04, 12:55
            u gina byłam w 4 tygodniu od dnia poczęcia, zważył mnie i .... niestety spora
            nadwaga :o((( ciążę rozpoczęłam z 76,4 kg i gin zabronił mi tyć tzn kazał mi tak
            jeś jakbym sie chciała odchudzić, żadnych słodyczy ani węglowodanów. Pozdrawiam
            koziki - niezły grubasek i dziś 7 tyg.(od dnia poczęcia - tak liczy mój gin)
            Muminek
            • ania.k26 Re: kup Mamo to Ja !!!!!! 19.03.04, 13:00
              Ja to nawet się wstydzę powiedzieć ile ważę ale dużo i to trochę nawet więcej
              niż ty koziki, nie to żebym miała jakieś kompleksy, ale sie trochę
              przestraszyłam jak ja udźwignę dodatkowe kilogramy. Zobaczymy jak to bedzie,
              narazie sie mocno kontroluję i mąż mi bardzo pomaga.
              • asochac1 Re: kup Mamo to Ja !!!!!! 19.03.04, 16:43
                rany, dziewczyny, nie przejmujcie sie tak strasznie waga smile
                Ja w pierwszej ciazy utylam 20 kg (z 50 na 70) - przez pierwsze 5 mies 5 kg a
                potem to juz pojechalam po 5kg miesiecznie...
                I w rok po ciazy spadlam z powrotem do 52kg (2 zarobilam ale to i tak niedowaga
                wiec sie zbytnio nie przejelam).
                Teraz w 12 tyg. znow jestem 3kg na plusie, wiec pewnie powtorze swoj wyczyn.
                Ale wypatrzylam juz fajne DVD z Pilatesem na amazonie i jak tylko dojde do
                siebie po urodzeniu malenstwa ostro ruszam do walki z kilogramami.
                pozdrawiam, Ania i 12tyg fasolka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka