lela_24 22.07.10, 21:54 Witam dziewczyny, Prosze pomozcie mi ostatnio zrobilam sobie badanie krwi beta- hcg i wyszedl mi wynik 25, co to znaczy?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kahakasurdo Re: TEST beta-HCG 25 ??? Pomocy.. 22.07.10, 21:55 to znaczy, że jesteś w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
lela_24 Re: TEST beta-HCG 25 ??? Pomocy.. 22.07.10, 22:03 Tak tez myslalam i tak sie cieszylam ..........ale wlasnie zaczelam krwawic(((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
kahakasurdo Re: TEST beta-HCG 25 ??? Pomocy.. 22.07.10, 22:22 Przykro mi, ale dlatego właśnie lepiej nie latać na bete tak wcześnie - 25 to jeszcze bardzo malutki wynik. To jeszcze pewnie przed terminem miesiączki, bo ponoć w terminie beta wynosi ok. 100. Odpowiedz Link Zgłoś
dele_mele Re: TEST beta-HCG 25 ??? Pomocy.. 23.07.10, 09:37 Możesz powtórzyć badanie, Beta podwaja się co dwa dni. A może byłaś w ciąży we wcześniejszym cyklu a bardzo wcześnie poroniłaś, zanim się zorientowałaś o swoim stanie? Wtedy Beta może się jeszcze utrzymywać. Czasem rośnie też przy chorobach jajnika. Poczekaj na okres albo powtórz badanie. Odpowiedz Link Zgłoś
anik_29 Re: TEST beta-HCG 25 ??? Pomocy.. 23.07.10, 09:59 to oznacza, że jesteś w 3 tygodniu ciąży. tu masz normy: parenting.pl/portal/teksty/co-to-jest-beta-hcg-jakie-sa-jej-normy Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: TEST beta-HCG 25 ??? Pomocy.. 23.07.10, 20:02 Nie ma jednoznacznych norm, każde labolatorium ma inaczej wyskalowany aparat przy tych samych jednostkach. Wiem to od lekarza i sprawdziłam w róznych labolatoriach, więc zawsze trzeba prosić o normy i do nich porównywać. Odpowiedz Link Zgłoś
lela_24 Re: TEST beta-HCG 25 ??? Pomocy.. 23.07.10, 15:44 ...tak chyba za wczesnie polecialam na badania, bo ostatnia miesiaczke mialam 20 do 26 czerwca i cykle mam raczej nie regularne 30- 35 dni. Kochalismy sie z mezem od 2do 24 dnia cyklu...pozno zaczelismy ...wiem, ale robilam testy owulacyjne, mierzylam temp,...jednak chyba sie spoznilismy...lub wszystko sie mi rozlegulowalo przez stres zwiazany z sesjami...Ale moje pytanie jest bylam w ciazy/poronilam,czy poprostu okres dostalam? Planujemy dzidzie i chyba dobrze wiedziec co sie wczoraj stalo...czy moge od razu starac sie o baby? Odpowiedz Link Zgłoś
lela_24 Re: TEST beta-HCG 25 ??? Pomocy.. 23.07.10, 15:45 *od 22 do 24 dnia cyklu Odpowiedz Link Zgłoś
titerlitury Re: TEST beta-HCG 25 ??? Pomocy.. 23.07.10, 16:19 Szczerze powiedziawszy lepiej nie wiedzieć, bo tylko się stresujesz, a to kompletnie nic nie znaczy. Tak sie kończy połowa ciąż na tym etapie, większśc kobiet nie zdaje sobie nawet z tego sprawy, twierdząć np okres spóźnił mi się o 3 dni. No i z robiemien dzieci jest tak, że im bardziej się chce i podchodzi do sprawy ze szkiełkiem i okiem (dni cyklu, testy wulacyjne itp) tym mniej z tego wychodzi (chyba, że leczycie się na niepłodność i takie praktyki sa zalecane i nadzorowane przez lekarza). Cieszcie się spontanicznym seksem i niech on będzie frajda sam w sbie, wtedy ani sie nie obejrzycie, a zacznie cie mdlić, alb w środku dnia nagle poczujesz przemożną chęć zaśnięcia, albo nakrzyczysz na męża z byle pwodu i na koniec się rzpłaczesz - wtedy zrób test. A na HCG itp to jest czas znacznie pźniej, jak już min ie termin spdziewanej miesiączki. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: TEST beta-HCG 25 ??? Pomocy.. 23.07.10, 20:04 Często właśnie dzięki becie wie się, że trzeba kontunuować branie leków, więc warto. Poza tym dzięki becie można szybciej zdiagnozować cp. Odpowiedz Link Zgłoś
judyta227 Re: TEST beta-HCG 25 ??? Pomocy.. 23.07.10, 19:31 Ja w 35 dc mialam bete 3500 Odpowiedz Link Zgłoś