wieczna_zuza 17.08.10, 14:43 Badanie USG płodu między 12 a 14 tc jest wykonywane sondą dopochwową czy normalnie już przez powłoki brzucha? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wanioliowa Re: Pierwsze prenatalne 17.08.10, 14:46 Zależy. Jeśli obraz przez brzuszek będzie średni, ginekolog zaproponuje dopochwowo. Odpowiedz Link Zgłoś
marlesek Re: Pierwsze prenatalne 17.08.10, 15:22 moje usg w tym okresie trwało 40 minut i było robione zarówno przez powłoki brzuszne jak i dopochwowo z tego względu ze mała za nic w świecie nie chciała sie obracać by mozna jej było zmierzyć nt dopiero po wielu prbobach ( lekkie ruszanie brzucha głowicą) udało sie . Odpowiedz Link Zgłoś
magdagg2 Re: Pierwsze prenatalne 17.08.10, 18:41 ja mialam dzisiaj robione to usg i było częsciowo przez brzuch i częściowo dopochwowo Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Pierwsze prenatalne 18.08.10, 08:16 W pierwszej ciąży- sondą dopochwową i brzuszną, w drugiej- tylko brzuszna. Odpowiedz Link Zgłoś
przyszla_mamuska Re: Pierwsze prenatalne 18.08.10, 09:13 u mnie udało się tylko przez brzuch ale znajoma miała i tak i tak Odpowiedz Link Zgłoś
kreatywni Re: Pierwsze prenatalne 18.08.10, 16:45 Czy jest możliwość żeby przy pierwszym badaniu USG był mąż? Coby sobie w monitor popatrzeć? Odpowiedz Link Zgłoś
agoos91 Re: Pierwsze prenatalne 18.08.10, 17:02 Jesli bedzie to dopochwowe (a sadze ze tak jak kazde pierwsze) to niestety nie bedzie mogl. Tez chcialam zeby moj maz byl ze mna na pierwszym usg i sobi9e popatrzyl ale pani stwierdziala ze to jest dosc derastyczne przezycie jak widzi usg dopochwowe. ale przy nastepnym juz napewno bedzie mogl) Odpowiedz Link Zgłoś
przyszla_mamuska Re: Pierwsze prenatalne 18.08.10, 19:51 co za bzdura... mój mąż był na każdej wizycie lekarskiej i na każdym usg. jedyne co, to jak lekarka mnie badała to zasłaniała parawanem. jakoś usg dopochwowe go nie przeraziło Odpowiedz Link Zgłoś
em.haa Re: Pierwsze prenatalne 19.08.10, 11:50 Dokładnie, przy każdym badaniu może być mąż. Na prenatalnych obu u mnie była obecna osoba towarzysząca. A mój lekarz na kilku wizytach nawet się upominał żebym przyszła z mężem, mimo ówczesnego USG TV. Odpowiedz Link Zgłoś
pola.cocci Re: Pierwsze prenatalne 18.08.10, 17:11 Ja mialam i tak i tak, a maz byl obecny i nie bylo to dla niego jakies dramatycne przezycie. Odpowiedz Link Zgłoś
kreatywni Re: Pierwsze prenatalne 19.08.10, 11:42 Dzięki za odpowiedzi Jeżeli według USG lekarz stwierdził 11-12 tydzień, to liczy się to nadal od pierwszego dnia ostatniej miesiączki czy wynik USG liczy się od zapłodnienia np? Moje pytanie stąd, że nie wiem dokładnie kiedy była ostatnia miesiączka. Odpowiedz Link Zgłoś
em.haa Re: Pierwsze prenatalne 19.08.10, 11:51 Cholera wie Skup się i spróbuj sobie przypomnieć Może nie z dokładnością do do dni ale może pi razy drzwi. O datę OM to pytają przez całą ciąże wiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Pierwsze prenatalne 19.08.10, 11:54 To wylicz sobie fikcyjny pierwszy dzien ostatniej miesiaczki 11-12 tygodni temu. Odpowiedz Link Zgłoś