kasiadove 17.08.10, 19:28 Dostałam wczoraj zalecenie wykonania posiewu z pochwy w kierunku bakterii a mam mieć planowane cc. Czy są tu mamy które dostały podobne zalecenie? Zrobię go oczywiście ale trochę mnie to zdziwiło Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
reggaemama Re: Posiew z pochwy a cc 17.08.10, 20:47 mój doktor zasugerował tylko takie badanie (jestem w identycznej sytuacji),na wypadek gdyby "coś"zadziało się wcześniej zgodziłam się na pobranie wymazów z pochwy i odbytu w kierunku paciorkowca ,tak dla "spokojności" czekam na wyniki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
emma301 Re: Posiew z pochwy a cc 18.08.10, 00:01 Ja też będę miała cc i też miałam robiony posiew. Wyszedł paciorkowiec i jestem w trakcie leczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: Posiew z pochwy a cc 18.08.10, 12:31 tak,z okolic odbytu.Robi sie ten wymaz pobierajac material z tylnej sciany przedsionka pochwy,2 cm od wejscia i okolic odbytu. Odpowiedz Link Zgłoś
neftis83 Re: Posiew z pochwy a cc 18.08.10, 13:42 Mialam robiony posiew, mimo zaplanowanego cc z powodu ulozenia miednicowego. Odpowiedz Link Zgłoś
bluex Re: Posiew z pochwy a cc 20.08.10, 13:49 Ja tez mialam posiew mimo zaplanowanej wstepnie cc. Jest to wazne np. gdy z cc lekarze czekaja na poczatek akcji porodowej - wowczas jezeli dojdzie do pekniecia wod plodowych maluch i tak moze sie zarazic, wiec znajomosc jaka to bakteria jest bardzo wazna. Odpowiedz Link Zgłoś
jotka_k Re: Posiew z pochwy a cc 20.08.10, 15:58 też miałam planowane cc i również wykonany posiew Odpowiedz Link Zgłoś
kasiadove Re: Posiew z pochwy a cc 20.08.10, 20:55 Dzięki Byłam dziś zrobić mam z głowy Odpowiedz Link Zgłoś