Dodaj do ulubionych

Ból koło PĘPKA - 30 tydzień

29.03.04, 22:27
Czy ktoras miała taki ból - w jednym tylko miejscu, po lewej stronie koło
pepka??
Jestem w 30 tc, ból pojawia się sporadycznie, czasem jest średniosilny,
najczęsciej lekki, ale niestety od kilku dni.
Dzidzia buszuje bez zmian, ale teroche sie martwię, a lekarz mój na urlopie?
Wrzuciłam w wyszukiwarke, nic nie znalazłam sad((((

Pomocy!, Co to może być??

Anna
Obserwuj wątek
    • coral123 Re: Ból koło PĘPKA - 30 tydzień 29.03.04, 23:19
      Ja miałam taki ból, tylko wcześniej, od 22 tygodnia. Czasem bolało z lewej
      strony, czasem z prawej na powierzchni kilku centymetrów (generalnie blisko
      pępka, czasami jakby to od niego się ciągnęło). Raz pobolało, potem przez ponad
      tydzień spokój i znowu ... Zadałam podobne pytanie na formum i w zasadzie nie
      otrzymałam odpowiedzi. Później rozmawiałam z lekarzem, który powiedział że to
      skóra się rozciąga - w końcu maluch zajmuje coraz więcej miejsca smile)) (w tym
      mniej więcej czasie mój pępek zrobił się wystający).
      Pozdrawiam
      Ania i 26 tyg. maleństwo
    • kj74 Re: Ból koło PĘPKA - 30 tydzień 30.03.04, 11:03
      Miałam to samo, to nic groźnego, ale jak czujesz niepokój zapytaj swojego gina
      na wizycie.
      • jola.wie Re: Ból koło PĘPKA - 30 tydzień 30.03.04, 11:16
        często (tak powiedziała mi wtedy lekarka, nie wymyśliłam tego sama) w ciąży
        wskutek rozciągnięcia skóry robi się wokół pępka przepuklina, a właściwie
        przepuklinka pępkowa, która po porodzie zanika. Ja własnie taką miałam, jest
        niegroźna, ale na pewno pobolewa troszeczkę inaczej niż reszta rozciągającej
        się skóry. W dodatku Maluch chyba wie, że tam "powierzchnia" jest najcieńsza
        (może ma w tym miejscu najjaśniej - w siódmym miesiącu dzieciątka otwierają
        oczka i mogą już coś zobaczyć) i czasem celuje nóżką właśnie w pępek.
        Przynajmniej mój czasem sobie na to pozwala smile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka