Dodaj do ulubionych

jak dlugo trwa zaplodnienie???

11.10.10, 18:00
ostatni okres mialam 9 tego czerwca.do tej pory nic.poszlam do lekarza i stwierdzil,po badaniu ginekologicznym i krwi,ze jestem w 6 tym tygodniu ciazy.
czy to nie dziwne?
okresu nie mam juz 4 ty miesiac,a tutaj w ciazy jestem dopiero tak krotko????chyba,ze o czyms nie wiem i takie okres zaplodnieniowy troszke dluzej trwa...
napiszcie czy ktoras z was miala cos takiego podobnego.
kolejne moje badanie to usg,a le tak mam wizyte dopiero za 2 tygodnie.
czy to normalne?
Obserwuj wątek
    • dzieciusie3 Re: jak dlugo trwa zaplodnienie??? 11.10.10, 18:14
      Wiesz co nie odpowiem Ci na Twoje pytanie,ale bardzo to jest interesujące i będę śledziła Ten wątek.Powiem Ci,że ja też mam strasznie zagmatwaną sprawę ciążową tzn.w środę mam ostatni moment żeby usłyszeć serduszko ,jak "Go"nie usłyszymy i nie zobaczymy z lekarzem niestety ciąża do usunięcia sad
      Ale Wam życzę z całego serca dużo zdrówka smile
      • mandarynka.1 Re: jak dlugo trwa zaplodnienie??? 11.10.10, 18:17
        wiesz po prostu to jest bardzo dziwne...lekarz powinien wiedziec takie rzeczy.to znaczy wiesz,myslalam,ze to we krwi wyjdzie...a tutaj dopiero 6 tydzien???
        nie wiem co myslec...po prostu za dlugi okres na czekanie zeby dopiero po tak dlugim okresie bylam zaledwie w 6 tygodniu...nie wiem co myslec...
        a jak dlugo Ty jestes???
        • dzieciusie3 Re: jak dlugo trwa zaplodnienie??? 11.10.10, 18:31
          Powiem Ci tak,że od ostatniej miesiączki to ok 9 tydzień,ale lekarz po USG widzi,że do zapłodnienia doszło późno i jest ok.3 tyg.różnicy.Ostatnio nie było akcji serca i od tamtego tyg.wariuje.W środę decydujący dzień i im bliżej tym bardziej się boję
          • mandarynka.1 Re: jak dlugo trwa zaplodnienie??? 11.10.10, 18:44
            BOZE,ale my to mamy...ale nie martw sie,moze za bardzo sie boisz???
            bedziemy w kontakcie,jak chcesz to pisz do mnie na pocztesmile
            • dzieciusie3 Re: jak dlugo trwa zaplodnienie??? 11.10.10, 18:47
              Będziemy w kontakcie, a Twoja historia jest jak z filmu.Ale powiedz mi to kiedy Ty w ogóle wykonałaś test czy badanie z krwi teraz czy za raz ja Ci się miesiączka zatrzymała?
          • gwen_s Re: jak dlugo trwa zaplodnienie??? 11.10.10, 18:47
            liczę, że będzie dobrze i trzymam za Was kciuki.
            Ja w pierwszej ciąży też miałam 3 tyg różnicy między teoretycznym zapłodnieniem, a wielkością zarodka... przy następnej wizycie okazało się na szczęście, że wszystko jest wporządku.
            Doskonale Cie rozumiem bo pierwszą ciążę poroniłam, i przy drugiej się strasznie obawiałam i wariowałam jak to będzie i czy będzie ok. Przeszło ok, teraz jestem w kolejnej ciąży już 5 mc smile
            • mandarynka.1 Re: jak dlugo trwa zaplodnienie??? 11.10.10, 18:55
              laski trzymam kciuki za was...
              zaczynam sie bac.bo to troszke czasu,ja czuje sie dobrze.ale niepokoi mnie ,ze kurcze dlugo okresu nie mialam.zadnych objawow,tylko praktycznie,to ze zatrzymal mi sie okres.Dlatego poszlam do lekarza.Najpierw myslalam,ze to cos innego,np stres.Zawsze mialam regularne okresy...
              jednego partnera seksualnego,boje sie ,bo jak cos bedzie nie tak,to nie wiem,czy dam rade...troszke za duzo porazek w moim zyciu ostatnio...
              • mandarynka.1 Re: jak dlugo trwa zaplodnienie??? 11.10.10, 18:57
                test z krwi zrobilam teraz dopiero,kiedy juz kolejny miesiac nie mialam okresu.wczesniej robilam testy,owszem wyszly pozytywne,ale jak to mozliwe zeby test wyszedl pozytywny duzo wczesniej ,a krew wykazala co innego...
                nie no juz chyba nie moge...
            • dzieciusie3 Re: do gwen_s 11.10.10, 18:58
              A powiedz mi w którym tyg.usłyszałaś to cudowne bicie serduszka?
              • mandarynka.1 Re: do gwen_s 11.10.10, 19:02
                jeszcze nie robilam usg...dopiero ide za 2 tygodnie.
                tak jak mowie,zatrzymal mi si eokres,moze troche mam twardy brzuch,moja druga polowa mowi,ze mam troszke wiekszy brzuszek,ale to tez zalezy w co sie ubiore...normalnie jestem glupia i sama nie wiem,normalnie glupieje...tak sie boje...
                • mandarynka.1 Re: do gwen_s 11.10.10, 19:03
                  no wlasnie gwen s...kiedy uslyszalas?
                  • cytrynowa.lemoniada Re: do gwen_s 11.10.10, 20:44
                    W I ciąży różnice wieku ciąży według terminu OM i wg USG miałam ok 4 tygodni. Jest to możliwe jak się ma bardzo nieregularne cykle, czasem przy PCO i owulacja nastąpi nie książkowo w 14 dniu cyklu tylko dużo, dużo później - to Ty powinnaś wiedzieć czy tak miałaś. Poza tym mogłaś przeoczyć jakąś miesiączkę bo była tak skąpa że wzięłaś ją za upławy. Nie rozumiem tylko za bardzo czym sie martwisz - zrobiłaś test z krwi, na wyniku masz podany tydzień ciaży który odpowiada zbadanej wartości betaHCG, zrób usg (spokojnie już możesz - ja widziałam serce pod koniec 5 tygodnia) i będziesz wiedziała czy zarodek się dobrze rozwija - a jakie to ma teraz znaczenie kiedy doszło do zapłodnienia??
                    • mandarynka.1 ahhhhhhhhhh; 11.10.10, 21:34
                      dziekuje ,uspokoilas mnie troche!
    • titerlitury Dziewczyny! 11.10.10, 21:00
      Spokojnie. Mimo braku miesiączki owulacja mogła występować - czasem zdarzają się takie zabyrzenia cyklu. Miałabyście poważne powody do zmartwienia, gdybyście miałay "na koncie" tylko jeden stosunek w okolicach owulacji przed OM. Ale chyba tak nie było, prawda? Podobno sperma w drogach rodnych kobiety może przeżyć 3 a nawet 7 dni.
      • kaetchen Re: Dziewczyny! 12.10.10, 17:00
        Raczej jest w drugą stronę - można mieć plamienia i krwawienia bez owulacji. Jeśli zaś dochodzi do owulacji, to zawsze następuje krwawienie miesięczne (o ile nie doszło do zapłodnienia oczywiście).
        Ale może się zdarzyć, że u autorki zwyczajnie nie doszło do owulacji przez 2-3 cykle, a kiedy ta się pojawiła - to zaszła w ciążę.
    • aga.1975 Re: jak dlugo trwa zaplodnienie??? 11.10.10, 22:07
      To co piszesz sie nie trzyma kupy w zadnym calu.
      4 miesiace nie masz okresu, robilas testy ciązowe ktore pokazaly ciaze i nie bylas u lekarza?
      Teraz poszlas i ten stwierdzil 6 tygodniowa ciaze? na jakiej podstawie, bo bez usg, przy braku miesiaczki od kilku miesiecy to stwierdzic czy to ciaza 3, 5, 6, 8 tygodni to absurd. Wiec nie wierze ze lekarz powiedzial ci ze jestes w 6 tygodniu po takim wywiadzia, bo sama jestem lekarzem. Wyniki beta HCG maja tak szerokie normy ze wieku ciazy na ich podstawie sie okresla.
      • mandarynka.1 Re: jak dlugo trwa zaplodnienie??? 11.10.10, 22:14
        nie trzyma sie kupy,masz racje.dlatego napisalam tutaj.
        to co wyszlo w krwi,ze jestem w 6tym tygodniu,obecnie 7mym.
        czulam sie bardzo dobrze i ciagle tak sie czuje.w zasadzie okres,a dokladni jego brak to jedyny symptom jaki odczuwam.
        mieszkam w USA.tutaj sie troche czeka na termin.Moj nastepny na usg mam dopiero za 2 tygodnie,prosze nie sadz mojej wypowiedzi ,tylko postaw sie w sytuacji,bo tak dokladnie lekarz mi powiedzial.
        dlatego dla mnie jest to wszystko dziwne i stad pytanie czy ktoras tak kiedys miala,z wypowiedzi wynika,ze taksmile
        • aga.1975 Re: jak dlugo trwa zaplodnienie??? 11.10.10, 22:31
          No to Ciodpowiadam:
          -na podstawie wynikow z krwi nie da sie okreslic wieku ciazowego,
          beta poczatkowo rosnie potem miedzy 7-11 tygodniem osiaga szczyt stezenia i nieco maleje. Najnizsza w okolicach 20 tygodnia, przed samym porodem znow lekko rosnie.
          -najlepiej ustalic wiek ciazy na podstawie pomiarow CRL w usg we wczesnej ciazy
          -lekarz mogl badaniem dwurecznym stwierdzic powiekszenie niewielkie macicy i objawy ciazowe: z szyjki macicy, jej ruchomosci, objawy pochwowe, zasinienie sromu-na tej podstawie tez wieku ciazowego sie nie poda

Nie rozumiem tez bo nie napisalas kiedy robilas test ciazowy, kiedy testy wychodzly dodatnie. Bo w innym miejscu piszesz ze myslalas ze to od stresu nie masz okresu.

W kazdej ksiazce jest napisane i kazdy lekaz, nawet nie ginekolog o tym wie ze pewnym objawem ciazy jest wykazanie czynnosci serca plodu lub jego ruchow.
          Dlatego moze nie zrozumialas ale lekarz na podtawie wywiadu: brak miesiaczki 4 miesiace i badania nie moze powiedziec 6 tydzien, bo nie ma ku temu podstaw. Po wielkosci macicy we wczesnej ciazy tez nie da sie okreslic wieku ciaowego bo macice sa male i duze na wstepie, inne u nierodzacych niz wielorudek. Gdybys byla w bardziej zaawasowanej ciazy po rozmiarze macicy moglby ja okreslic w przyblizeniu. W 16 tyg jest 2 cm nad spojeniem lonowym, w 24 na wysokosci pepka, a w 20 w polowie odleglosci miedzy pepkiem a spojeniem lonowym.
          • mandarynka.1 Re: jak dlugo trwa zaplodnienie??? 11.10.10, 22:42
            aGUS ,dzieki wielkie.pomagasz mi bardzo tym co piszesz.
            testy ciazowe robilam zaraz jak spoznil mi sie pierwszy okres.i wyszedl dodatni.Szczerze to powiem CI,ze sama w to nie wierzylam,bo troche to mi sie nie kalkuluje z moim wspolzyciem seksualnym.co prawda mielismy seks,ale nie pomyslalabym,ze zaszlam w ciaze,bo juz nieraz probowalismy.ale juz jesli o tym mowimy,to stres tez jest moim doradca w tym wszystkim.
            i jest to dla mnie wszystko bardzo dziwne,bo brak okresu to jedyny moj objaw...
            boje sie,ale nie mam wyjscia.musze czekac( a tak na marginesie,to powiem ci,ze lekarze tutaj sa okropni,dlatego zmienilam na innego i mam nadzieje,ze dowiem sie czegos wiecej i konkretnie)
            szkoda by mi bylo,gdybym jednak nie byla w ciazy...bo juz sie ucieszylamsmile
            • aga.1975 Re: jak dlugo trwa zaplodnienie??? 11.10.10, 23:05
              Tak jak napisalam to dziwne ze lakarz tak bez usg "strzelil' 6 tydzien ciazy. W 4 miesiacu powinnas miec juz macice powiekszona tak jak pisalam okolo 2 cm nad spojenie lonowe. Moze on powiedzial 16 tygodni?
              Jak masz mozliwosc to idz do innego lekarza. A najwiecej wyjasni usg.
              Jesli testy kilka miesiecy temu wychodzily dodatnie to nie mogla tamta ciaza zniknac bez krwawienia , a teraz pojawic sie nowa w 6 tygodniu.
              Jesli ciaza faktycznie wygladala lekarzowi na 6 tydzien-to niedobrze bo moze sie rozwija.
              Ale tak jak posalam zaden lekarz nie powiedzialby 6 tydzien na podstawie tego co podajesz, nawet jakby macica byla mala. Powiedzialby macica odpowiada wczesnej ciazy, wywiad temu przeczy. I zaczalby wyjasniac dlaczego ta rozbieznosc. Dlaczego zatrzymanie miesiaczki i dodatnie testy ciazowe wskazuja na ciaze starsza, a badanie na mlodsza.
              Takze jak mozesz zrob usg i zmien lekarza.
              Trzymam kciuki zeby sie okazalo ze lekarz sie pomylil lub zle go zrozumialas.smile
              • mandarynka.1 Re: jak dlugo trwa zaplodnienie??? 11.10.10, 23:15
                powiedziala 6ty tydzien wyraznie...wiec jeszczze pamietam dopytywala mi sie kiedy mialam ostatni okresi czy napewno w czerwcu???
                i jakies tam bla bla bla...
                AGA mialas kiedys juz cos podobnego wsrod Twoich pacjentow?
              • mandarynka.1 Re: jak dlugo trwa zaplodnienie??? 11.10.10, 23:19
                a tak apropo to tacy tutaj sa lekarze!!!
                • aga.1975 Re: jak dlugo trwa zaplodnienie??? 11.10.10, 23:43
                  Nie jestem ginekologiem. Moje pacjentki czasem nie miesiaczkuja z powodu zaburzen hormonalnych lub miesiaczkuja nieregularnie i czasem zachodza w ciazy nieplanowana. Wtedy ginekolog robi usg.

Nie ma powodu do zmartwienia jesli wczesniej nie mials okresu a teraz zaszlas w ciaze, tyle ze testy ciazowe powinny byc dodatnie od max 3 tygodni dla ciazy 6 tygodni liczonej tradycyjnie od miesiaczki-nawet hipotetycznej. Tak na calym swiecie licza ginekolody.
                  Jezeli to mialby byc 6 tydzien od zaplodnienia to testy maja prawo byc dodatnie od max 5 tygodni. Od kiedy sa u Ciebie dodatnie i ile ich zrobilas?
                  Testy sa falszyie dodatnie przy niektorych chorobach lub moga byc wadliwe -ale to malo prawdopodobne, zeby byla rzadka choroba lub wadliwy test + brak miesiaczki jednoczesnie. Choc nie wykluczone.
      • mandarynka.1 Re: jak dlugo trwa zaplodnienie??? 11.10.10, 22:15
        czyli tylko usg daje 100% pewnosci????
        • mandarynka.1 Re: jak dlugo trwa zaplodnienie??? 11.10.10, 22:20
          To jak najbardziej możliwe.
          Cykl miesiączkowy bowiem składa się z dwóch faz:
          1. fazy dojrzewania pęcherzyków, która kończy się owulacją (moment uwolnienia komórki jajowej z jajnika)
          2. fazy ciałka żółtego (lutealnej).

Długość cyklu jest sumą długości tych dwóch faz, z których 1. może mieć zmienną długość (wrażliwa na zakłócenia typu dieta, choroba, stres itp.), a 2. ma między 11 a 17 dni (dla jednej kobiety to jest w miarę stała ilość dni np. 11-13).

ZAKŁADAM, że ta ostatnia miesiączka NIE BYŁA krwawieniem z odstawienia występującym przy braniu tabletek antykoncepcyjnych.

Jeśli ostatnią miesiączkę (prawdziwą) miałaś 4 miesiące temu, a według ginekologa jesteś w 6 tygodniu ciąży, to znaczy, że owulację miałaś ok. 4 tygodnie temu. Wynika to z tego, że wiek ciąży liczy się od ostatniej miesiączki, którą przyjmuje się STATYSTYCZNIE 2 tygodnie przed owulacją.

Wynika z tego także, że w ostatnim cyklu faza dojrzewania pęcherzyków nie trwała statystyczne 2 tygodnie, ale 3 miesiące. Coś się działo z Twoim zdrowiem, odżywianiem czy życiem, co mogło tak zaburzyć cykl?

Nie zapomnij przed 12 tygodniem pójść na USG i tylko według niego ustalać termin ciąży, bo na podstawie ostatniej miesiączki (OM), to jesteś w 4-tym miesiącu wink
          • aga.1975 Re: jak dlugo trwa zaplodnienie??? 11.10.10, 22:38
            To wszystko prawda ale nie cala-bo ten 6 tydzien jest wyjety z kosmosu.
            Faktycznie mozliwe ze zaciazylas 4 tygodnie temu, bo wczesniej nie mialas owulacji i cykl byl dlugi. Ale pytanie co z tymi dodatnimi testami ktore Ci wychodzily? kiedy je robilas? Jesli w ciagu ostatnich 3 tygodni to ok. Jesli wczesniej to jest powod do zmartwienia, bo 6 tydzien byc nie moze, tylko co najmniej 3 tygodnie wczesniej od dodatniego testu. A wtedy ciaza powinna byc bardziej zaawansowana niz okolo 6 tydzien.

Wiek wczesnej ciazy mozna dokladnie okreslic na podstawie USG tylko, jesli ostania miesiaczka byla tak dawno.
            • mandarynka.1 Re: jak dlugo trwa zaplodnienie??? 11.10.10, 22:44
              wlasnie testy robilam wczesniej i dlatego cholernie sie boje...
              AGU ..co to moze byc???
              bo z tego czekania to juz chyba umre...
            • aga.1975 Re: jak dlugo trwa zaplodnienie??? 11.10.10, 22:46
              Reasumujac:
              -tak jak Ci specjalista npr napisala nie ma przeszkod by po 3 miesiacach od ostatniej miesiaczki byc w np 6 tygodniu ciazy.
              -jesli wczesniej byly objawy ciazowe lub dodatni test ciazowy ( u ciebie wczesniej niz 3 tygodnie temu) to jest powod do zmartwienia, bo moze ciaza sie nie rozwijac prawidlowo.
              -dokladny wiek ciazowy oraz potwierdzenie prawidlowego rozwoju ciazy u ciebie tylko na podstawie usg.
              -badanie krwi ani badanie ginekologiczne na etapie wczesnej ciazy nie poda dokladnie jej wieku ani nic niewiele powie o tym czy ciaza rozwija sie prawisdlowo.
              -przyupuszczam ze na beta byla w okolicach 6 tygodnia i macica lekko powiekszona i na tej podstawie lekarz mogl powiedziec ze to okolo 6 tydzien.
              • mandarynka.1 Re: jak dlugo trwa zaplodnienie??? 11.10.10, 22:56
                wlasnie i dlatego sie boje.
                mam nadzieje,ze moje objawy zostana rozwiane i wszystko bedzie dobrze.tak to sobie po prostu tlumacze,bo bedac tutaj bym musiala juz calkiem zwariowac...
                wlasnie dlaczego mi to wszystko wychodzilo wczesniej...nie wiem...
                a teraz dlaczego wczesniej do lekarza nie poszlam??
                po prostu,myslalam,ze to wlasnie stres,sytuacja rodzinna w jakiej sie znalazlam i najzwyczajniej w swiecie zatrzymal mi sie okres.wiec pozniej poszlam do lekarza i troszke bylam zdziwiona ,jak mi powiedzila ,ze jestem w ciazy...i to 6 ty tydzien dopiero,tym bardziej ,ze mam brak okresu juz dluzsza chwile...
                jestem przestraszona i zmartwiona nie na zarty.ale musze byc cierpliwa i czekac!!!!
                • aga.1975 Re: jak dlugo trwa zaplodnienie??? 11.10.10, 23:28
                  Tego przyznam nie rozumiem. Od zatrzymania okresu robilas testy ciazowe ktore pokazywaly ciaze -od kilku miesiecy, ale myslalas ze to z przemeczenia? No przeciez brak okresu i dodatni test ciazowy-wskazuje bardziej na ciaze niz na zmeczenie.
                  • mandarynka.1 Re: jak dlugo trwa zaplodnienie??? 11.10.10, 23:38
                    ja po prostu temu nie wierzylam...tym bardziej,ze tak jak mowie czulm sie swietnie,caly czas jakbym miala okres dostac...poza tym nic innego...moze troszke si etym nie przejelam,po prostu wykluczylam ciaze raczej...
                    teraz jak sie dowiedzialam to sie bardzo ciesze ,ze moglabym miec bejbika,zreszta nie tylko ja,bo moja druga polowka tez...
                    tylko ze jak to wszystko zbiore do kupy,to to troche nie ma sensu...

czekam na to usg jak na zbawienie
                    • srubokretka Re: jak dlugo trwa zaplodnienie??? 12.10.10, 02:44
                      a nie mozesz isc do innego lekarza, ktory ma usg, nawet jutro?? Ja mieszkam w ny i tu prawie kazdy lekarz w gabinecie robi usg.
                      Ja bym zrobila tak: po obudzeniu(jak jeszcze miesnie sa zrelaksowane) rekami probowalabym wyczuc wielkosc macicy. W 4 mies napewno wyczujesz ksztalt. Ja z powodu problemow z pecherzem, mam dol brzucha, ze tak powiem oklepany i bylam w stanie wyczuc roznice juz w 6 tygodniu. Jezeli cos wyczujesz, okresl mniej wiecej wielkosc. Tylko oczywiscie nie naciskaj mocno.
                      Nie chce Cie marwic, ale z Twojego opisu nie wynika nic dobrego, sorki. Zycze jednak 4 zdrowego miesiaca smile
                      • cytrynowa.lemoniada Re: jak dlugo trwa zaplodnienie??? 12.10.10, 13:43
                        Boże, nie strasz dziewczyny. Nic absoulutnie nie wskazuje na to, że jeśli jest w ciąży to w 4 m-cu (przy nieregularnych cyklach owulacja nie następuje 14 dnia tylko nawet miesiąc później) I nie-lekarz nie jest w stanie sobie wymacać wielkości macicy!
                        • martaaa778 Re: jak dlugo trwa zaplodnienie??? 12.10.10, 14:00
                          Zgadzam się z przedmówczynią ! Przy zaburzeniach hormonalnych do zapłodnienia może dojść w 40/50 a nawet 60 dniu cyklu !!!
                        • srubokretka Re: jak dlugo trwa zaplodnienie??? 12.10.10, 14:18
                          to moze cos Ci zacytuje, jak nie doczytalas: "test z krwi zrobilam teraz dopiero,kiedy juz kolejny miesiac nie mialam okresu.wczesniej robilam testy,owszem wyszly pozytywne,ale jak to mozliwe zeby test wyszedl pozytywny duzo wczesniej"

wnioski sobie wyciagnij sama.
                          • martaaa778 Re: jak dlugo trwa zaplodnienie??? 12.10.10, 14:36
                            tego nie doczytałam... fakt. jajo musiało się już zagnieździć skoro test z moczu wyszedł pozytywny dawno temu.
                        • aga.1975 Re: jak dlugo trwa zaplodnienie??? 12.10.10, 17:34
                          Istnieje prawdopodobienstwo ze to 6 tydzien ciazy i miala taki dlugi cykl, tylko ze ty nie przeczytalas tego watku w calosci. Jest jedno ALE:
                          Dziewczyna napisala, ze tuz po zatrzymaniu okresu czyli okolo 3 miesiace temu robila test sikany ktory pokazal ciaze.
    • srubokretka Re: jak dlugo trwa zaplodnienie??? 12.10.10, 16:03
      jeszcze raz to sobie przemyslalam i poprostu jestes w 4 miesiacu i tak Ci lekarz powiedzial (pewnie nie doslyszalas) Gdybys byla w 6 tyg, to by Cie szybciej skierowal na usg i wspomnial o ciazy obumarlej, a to bys zapamietala na 100%. Jak nie mialas 2 miesiace temu okresu, to lekarz bez usg nawet by nie probowal strzelac w wiek ciazy, tylko wyslal na usg. 2 tygodnie czekania na usg to tutaj standard, przy zdrowo rozwijajacej sie ciazy. Tak wiec nie masz sie o co martwic (sorki musialam to napisac, chociaz smiesza mnie takie diagnozy przez internet ;D)
    • kaetchen Re: jak dlugo trwa zaplodnienie??? 12.10.10, 16:57
      Zawsze istnieje prawdopodobieństwo, że przez 2 miesiące nie doszło do owulacji - stąd brak miesiączki. A kiedy już owulacja nastąpiła - to akurat doszło do zapłodnienia i .. stąd jesteś w 6 tygodniowej ciąży.
      Takie przypadki się zdarzają i nie są niczym nienormalnym.
      • mandarynka.1 Re: jak dlugo trwa zaplodnienie??? 12.10.10, 17:16
        dzieki.smile
      • aga.1975 Re: jak dlugo trwa zaplodnienie??? 12.10.10, 17:33
        Istnieje, tylko ze ty nie przeczytalas tego watku w calosci. Dziewczyna napisala, ze tuz po zatrzymaniu okresu czyli okolo 3 miesiace temu robila test sikany ktory pokazal ciaze.
        I tym sie martwi.
        • cytrynowa.lemoniada Re: jak dlugo trwa zaplodnienie??? 12.10.10, 21:34
          ona nigdzie nie napisała że test z moczu robiła zaraz po zatrzymaniu okresu - napisała tylko że robiła go wcześniej niż test z krwi
          • mandarynka.1 Re: jak dlugo trwa zaplodnienie??? 23.10.10, 18:02
            okazalo sie,ze nie jestem w ciazy.
            tzn.juz nie jestem...
            jak bede miec wiecej sily to napisze...
            narazie smuteksad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka