agusia-mateuszek 11.10.10, 19:19 właśnie dziś zrobiłam test ciążowy i zobaczyłam 2 kreseczki kiedy najlepiej iść do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorka.olk Re: pytanie? 11.10.10, 19:20 poczekaj z 2 tyg, bo na usg może ciąża być jeszcze niewidoczna, albo sam pęcherzy. Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada85 Re: pytanie? 11.10.10, 19:45 Myślę że około 7tc najlepiej, wtedy serduszko powinno już bić. Na pewno nie wcześniej niż po 6tc Ja byłam w 5tc na pierwszej wizycie ale zupełnie nie potrzebnie musiałam i tak iść za tydzień bo pęcherzyk był strasznie malutki ledwo co widoczny, serduszko jeszcze wtedy nie było. Więc radzę jeszcze troszeczkę odczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
em.haa Re: pytanie? 11.10.10, 19:45 To zależy od tego ile minęło od ostatniego okresu. Jeśli spóźnia Ci się dzień to należy poczekać, ale jak spóźnia Ci się 2 czy 3 tyg to możesz już iść. Odpowiedz Link Zgłoś
i.agunia Re: pytanie? 11.10.10, 20:37 Gratulacje. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. W 7 tygodniu możesz iść spokojnie do lekarza, o ile coś złego, niepokojącego nie zacznie się dziać wcześniej. Dla pewnośći zrób sobie poziom Beta- HCG w laboratorium. To badanie pozwoli upewnić się, że ciąza rozwija się prawidłowo i pomoże ustalić tydzień ciąży. Badanie możesz wykonać (jeśli chcesz) 2 razy tzn. 1 a za dwa dni powtórka. Wartość drugiego powinna być o ok. 60% wyższa od pierwszego wyniku. Po pierszej wizycie lekarz zaleci wykonanie min badań na: toksoplazmozę, cytomegalię, mocz, morfologia itp. jeśli masz pytania to się odezwij. Ja powoli staję się "specjalistką" w tych sprawach, niestety 13 dni temu poroniłam drugi raz. Tym razem bliźniaki i znowu w 8 tygodniu ciąży. Powoli dochodzę do siebie. Naprawdę trzymam kciuki za was i chętnie udzielę informacji. Odpowiedz Link Zgłoś