Dodaj do ulubionych

NO I MAM DYLEMAT...

01.04.04, 21:46
Kochane poradzicie mi moze bo nie moge sie juz teraz zdecydować...? Do tej
pory chciałam poznac płeć mojej Niespodzianki ale USG odwlekało sie juz dwa
razy i teraz kiedy termin jest pewny to sama nie wiem czy sie skusic czy juz
poczekać do końca skoro tak długo wytrzymałam...Mam przeczucie że to
chłopiec... sprawdzić czy już teraz dać sobie spokój i poczekać te niespełna
osiem tygodni...? Co Wy na to?
Becia i 32 tygodniowa Niespodziankawink
P.S. imiona tez mam i dla chłopca i dla dziewczynki....
...no i co za babawink "i chciałaby i boi się..." wink
Obserwuj wątek
    • aninia1 niespodzianka !!!! 01.04.04, 22:05
      becia!!
      Skoro tyle wytrzymalas to wytrzymaj do konca!Jak ma byc niespodzianka to niech
      bedzie.Ja sama zameczalam moja P.Doktor,żeby mi wreszcie powiedziala czy bede
      miala synka czy coreczke! Nic z tego "Maluszek nie chcial sie pokazac i
      koniec.Na ostatniej wizycie jezdzila mi po brzuchu z pol godziny i NIC!Maluszek
      miał pepowinke miedzy nozkami i nic sie nie dalo zrobic.Teraz przyjmuje zaklady
      od znajomych odnosne plci dziecka.Wszyscy mowia o chlopcu a ja twierdze ze
      bedzie dziewczynka.Kolory spioszkow bede miala uniwersalne-zielone,zolte albo
      biale.Ciesze sie ze to bedzie niespodzianka.Wcale nie zaluje ,ze nie znam plci
      malenstwa.Bede sie cieszyla zarowno na chlopca jak i dziewczynke.Zreszta
      lekarze tez sie myla:nastawisz sie na dziewczynke a urodzi sie synuswink)
      Mam nadzieje,że wytrzymasz i poskromisz swoja ciekawosc .Wiem,wiem ze ciezko :-
      )))Mam wizyte za kilka dni i bede sie musiala ugryzc w jezyk,zeby nie zapytac:-
      )) Pozdrawiam cieplutko,
      Zrob tak plss,bedzie mi razniej ,bo nie bede jedyna mamusia ,ktora nie wie smile)
      POZDRAWIAM smile)
      Ania + Malenstwo
      • alicya Re: niespodzianka !!!! 02.04.04, 11:01
        Tak naprawde to Ty musicz wiedziec jak czujesz, ja najchetniej o plci
        dowiedzialabym sie od razu przy robieniu testu ciazowegosmile, tak wiec przy
        pierwszej okazji chcialam konicznie wiedziec. Poniewaz robilam amnio mam
        potwierdzona informacje o corce, co mnie osobiscie wiele dalo. Dziecko stalo
        sie duzo bardziej konkretne zarowno dla mnie, jak i dla meza. No i kwestia
        imienia, ktore juz czeka na mala... Tak wiec co kto lubi...dobrze, ze jest
        wybor!
    • larenata Re: NO I MAM DYLEMAT... 02.04.04, 12:17
      Cześć!
      Ja strasznie chciałam wiedzieć, ale się nie dowiedziałam. Miałam robione usg w
      34 tc i liczyłam na to, że się dowiem, ale maluszek miał inny plan i nic nie
      pokazał. No to teraz czekamy cierpliwie - dobrzeze juz niedługo...

Renata + 38 tyg. Kruszynka
    • werata Re: NO I MAM DYLEMAT... 02.04.04, 12:34
      A czu oprócz USG są inne metody badania płci? Jakie?

My też nie wiemy, któż tam kopie, mój mąż BARDZO chciałby wiedzieć, najlepiej
      już w 1 dniu ciaży wink
      Moze na poniedziałkowym USG ujawni się nasz tajniaczek.
      I wiecie co ?
      Nie mam ABSOLUTNIE żadnego przeczucia co do płci. Po prostu nic.
      werata 31tc
      • larenata Re: NO I MAM DYLEMAT... 02.04.04, 12:50
        No jest jeszcze ta zabawa z wykresem chińskim, wg niej mam mieć chłopca))) Ale
        jakoś nie wierzę, że to moze być prawdą. Pozdrawiam!
      • exilvia Re: NO I MAM DYLEMAT... 05.04.04, 19:03
        na usg trójwymiarowym można 'pewniej' określić płeć.
    • aninia1 Re: NO I MAM DYLEMAT... 02.04.04, 15:32
      becia i Mamusie ,ktore nie wiedza czy bedzie chlopiec czy dziewczynka-zapraszam
      do watku: TERMIN NA 30 MAJA,tam mozna sie "pobawic" i zrobic sobie tescik czy
      bedzie chlopak czy dziewuszka?
      Ps.Co to za chinskie sposoby na poznanie plci maluszka?
      • larenata wykres chiński 02.04.04, 18:16
        To jest ten wykres chiński. Miłej zabawy!

Tu jest link: www.bajbus.pl/index.phtml?
        ids=zanim&kat=swiadome&tmt=chinska

Pozdrawiam!
        Renata
        • aninia1 Re: wykres chiński 02.04.04, 20:24
          Dzieki za link smile Wynika z niego ,że bedzie CHŁOPCZYK !! Jestem bardzo ciekawa
          ale wytrzymam do konca! W koncu juz niedlugo smile)Mam nadzieje ,ze wy tez.Z
          niecierpliwoscia czekam na slowa poloznej oznajmiajace ze urodzil sie synek
          albo coreczka.Ty mbardziej nie moge sie juz doczekac,mojej
          niespodzianeczki.Pozdrawiam Mamuskismile
    • magdalia2 Re: NO I MAM DYLEMAT... 02.04.04, 15:54
      Ja nie wiem i jak narazie nie chcę wiedzieć. Są chwile gdy pokusa jest duża
      np.podczas USG. Ale od zawsze marzyłam,że to właśnie przy porodzie usłyszę
      słowa: "ma Pani Synka lub Córkę"... Jestem w 25 tygodniu ciąży i jak narazie
      szykujemy imionka dla chłopca i dziewczynki. Wierzę, że Dzień Narodzin Mojego
      maleństwa będzie tym najszczęśliwszym i nagrodą za ból i cierpienie będzie
      odkrycie tej niespodzianki wink
    • betty761 Re: NO I MAM DYLEMAT... 02.04.04, 19:16
      beciu!
      jestesmy w podobnej sytuacji. malenstwo odwraca sie od nas i od p. doktora i do
      tej pory nie wiemy czy oczekujemy synka czy coreczki. mamy przygotowane imiona
      i dla dziewczynki i dla chlopczyka. chyba jednak zdecyduje sie na 'poczekanie',
      choc przyznaje ze jest gdzies we mnie chec zeby widziec.
      pozdrawiam beata z 32 t maluszkiem
      ps. najzabawniej jest gdy znajomi i nieznajomi pytaja czy wiemy "co to jest"
      zawsze odpowiadam ze dzidzius albo czlowieczek wink
      • betty761 PS. 02.04.04, 20:41
        mnie tez wychodzi ze chlopiec wink
    • nelka1313 Re: NO I MAM DYLEMAT... 02.04.04, 20:40
      Ja chciałam wiedzieć czy będzie chłopiec czy dziewczynka! Koło 23 tygodnia po
      usg okazało się, że bedzie dziewczynka- byłam troche zdziwiona bo czułam że
      będzie chłopiec, za to mój mężulek był niewymiernie dumny- zawsze chciał mieć
      córeczke (w końcu dwie kobiety w domu)!!!! Płeć potwierdziła się koło 28
      tygodnia-badanie robiła inna lekarka więc myślę,że raczej pomyłki nie będzie.Od
      momentu gdy się dowiedziałam, że to bedzie dziewczynka maluszek stał się
      bardziej realny-osobowy, jak wbija mi nóżki pod żebra to w myslach błagam małą
      Martulke o litość! Miło jest wiedzieć że w brzuszku rozwija sie mała córeczka-
      choć płeć nie ma dla mnie znaczenia ale dzięki temu że ją poznałam mój maluszek
      przestał być po prostu "maluszkiem" a stał się Martulką! Jednak wiele osób nie
      chce poznać płci dziecka- w końcu każdy ma swoje zdanie, ja wolę tak jak jest,
      już zdążyłam oswoić się z myślą,że będe mamą i że będe miała córeczkę!!!!(a
      wiele mysli przychodzi do głowy gdy sie dowiadujemy kogo nosimy pod serduszkiem)
      Pozdrawiam ciepło Ela i Martula 34tyg
    • beciaw77 Re: NO I MAM DYLEMAT... 03.04.04, 18:35
      Dziekuję Wam za opinie i rady! W poniedziałek USG! Dam znać co i jak i czy sie
      zdecydowałam....wink!
      Trzymajcie się póki co!
      Cium!
      Becia i 32 tygodniow Niespodziankawink!
    • beciaw77 Re: NO I MAM DYLEMAT... 05.04.04, 18:33
      Kochane no i samo sie rozwiazało! Jestem po USG- z kilkoma jednak pytaniami
      więc jesli możecie pomóc zapraszam na wątki "29 czy 34?..." i"łozysko w dnie GI"
      Zapytałam! Powiedziałam do giny jeśli widac to prosze mi powiedziec jesli nie
      to nie szukać na siłę odpowiedzi-tak ustaliliśmy z mężem, najlepiej zeby
      Niespodzianka sama zadecydowała! No i stalo sięwink hihi nadal pozostanie moją
      słodka Niespodzianką która bardzo kocham...
      Dzięki za wszystko!
      Pozdrawiam!
      Becia
      P.S. aha z tych wszystkich wróżb czy wyliczeń wychodzi mi zawsze chlopiecwink
    • cody2 Re: NO I MAM DYLEMAT... 05.04.04, 19:10
      Ja chciałam wiedzieć i WIEM!!!

ale decyzja zależy od Ciebie smile
      • aninia1 Re: To nie dylamat :-)))... 07.04.04, 19:55
        Ja chcialam wiedziec i NIE WIEM !!!!!!
        Dzisiaj tez Maluszek nic nie pokazał! Skrzyzowal nozki i nie mozna bylo sie tam
        dostac smile)
        Becia podaj raczke !!!
        hihih

Ania +Malenstwo smile))
        • beciaw77 Re: To nie dylamat :-)))... 08.04.04, 15:09
          Witaj w klubie aninia1wink!
          Pozdrawiamy!
          Becia i 33 tygodniowa Niespodziankawink!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka