Dodaj do ulubionych

Dieta w ciąży - przed metą

18.10.10, 16:28
Fajny artykuł. Ja już jestem na końcówce ciąży i na szczęście udało mi się uniknąć znacznej nadwagi - przytyłam 13 kg, ale przyznam, że pilnowałam diety i starałam się odżywiać racjonalnie i nie obżerać słodyczami czy pustymi kaloriami. Dodatkowo brałam od początku Feminatal, co pewnie zaważyło na tym, że wyniki krwi też są w normie. Mam nadzieję, ze te kilka kilogramów nadprogramowych z łatwością uda mi się spalić po porodzie smile
Obserwuj wątek
    • bombastix Re: Dieta w ciąży - przed metą 23.10.10, 21:21
      Ja też brałam Feminatal, ale do tego musiałam brać jeszcze Ferrum Lek od czwartego miesiąca ciąży, bo od lat walczę z anemią i wyniki badań krwi miałam nadal słabe. Niemniej Feminatal sobie bardzo ceniłam ze względu na wygodę - jedna tabletka zamiast całego stosu.
      • astendo Re: Dieta w ciąży - przed metą 25.11.10, 20:57
        Ja na szczęście miałam łagodniejszy przebieg, ale lekarz zalecił mi branie feminatalu do końca ciąży właściwie. Po prostu po pierwszym trymetrze zmieniłam z feminatalu 800 na 400 i ten drugi ciągnęłam już do porodu.
    • mozyna Re: Dieta w ciąży - przed metą 25.11.10, 21:45
      W poprzedniej ciazy przybralam na wadze 12kg. Po porodzie nie zostalo sladu z dodatkowych kilogramow. Mam nadzieje, ze po ciazy tej kilka mi zostanie, bo cienka jestem jak du...pa weza smile
      • miaau Re: Dieta w ciąży - przed metą 26.11.10, 08:17
        "Jeśli nadal pracujesz (...) utnij sobie króciutką drzemkę w fotelu."
        Kto wypisuje takie bzdury?!? Jak można w pracy spać na fotelu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka