Dodaj do ulubionych

Ciąża a papuga??

22.12.10, 11:18
Witam, jestem w 6 tygodniu ciąży, mam w domu od 6 miesięcy papugę Nimfę, czy w ciąży można mieć papugę, czy papuga może zaszkodzić mi i dziecku? Odkąd wiem że jestem w ciąży mam ograniczony kontakt z papugą, wszystkim zajmuje się mąż. Bardzo dziękuję za odp. pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • boo-boo O ja pierdziuu............. 22.12.10, 12:02
      "...czy wciąży można mieć papugę, czy papuga może zaszkodzić mi i dziecku?"

Jeśli jest tresowana i potrafi karate i nie daj boże cię pobije- to tak- papuga może zaszkodzić tobie i dziecku.
    • cherryhills Re: Ciąża a papuga?? 22.12.10, 12:10
      A jak papuga ma zaszkodzić dziecku? Podziobie je przez brzuch?! Sama mam nimfę oraz berga, zajmuję się nimi jak przed ciążą - sprzątam klatki z kupami, sypię jedzenie i biorę stwory na ręce. Dziecko we mnie zdrowe i żyje. A gdybyś miała psa to też byś go unikała? Poza tym i tak już nie uniknęłaś papugi ponieważ wdychasz ten pyłek (puder), który ona ma na piórach. Nie widać go, a jest wszędzie - wierz mi smile Nawet jak ją zamkniesz w innym pokoju. Tak, że spoko - już się zdrowo nawdychałaś więc nie ma sensu odsuwać od siebie zwierzaka.
      • asiaiwona_1 Re: Ciąża a papuga?? 22.12.10, 13:20
        eeee, trol bez polotu się trafił.
        • doral2 Re: Ciąża a papuga?? 22.12.10, 13:54
          cudny wacik, zostaję do niedzieli big_grin
    • thorgalla Re: Ciąża a papuga?? 22.12.10, 17:46
      Jezuuuu,nie obawiasz się ptasiej grypy trzymając ptaka w domu????
    • naana26 Re: Ciąża a papuga?? 22.12.10, 23:02
      Żal chłopa...

Ona się teraz na forum pyta, jak biedny mąż już sam papugę obrabia.
    • bianna Re: Ciąża a papuga?? 22.12.10, 23:36
      Proponuję na święta zamiast pieczonej gęsiny wykorzystać papugę... A jak Ci oko wykole przypadkiem, lepiej na papugi w ciąży uważać...
      Coraz bardziej podoba mi się to forum, chyba pozostanę w tej ciąży troszkę dłużej bo humor mi zacnie poprawia big_grin
      • nadia79 Re: Ciąża a papuga?? 23.12.10, 16:24
        Mam w domu trzy nimfy, jedna ma już 11 lat, a mam 6 letnią zdrową córkę i całą ciążę się nimi opiekowałam jak zawsze smile. Teraz też jestem w ciąży i pierzaste nadal są ze mną, spokojnie, dziecku nic nie grozi z jej strony.
    • pyskata.1 Re: Ciąża a papuga?? 23.12.10, 22:59
      Pod żadnym pozorem nie rozmawiaj z tą papugą.

Aha i jak masz w domu kwiatki ........... wyrzuć.
      • ioanna.m Re: Ciąża a papuga?? 23.12.10, 23:11
        nieeeeeeeeeeeee to nie moze byc prawda....
      • gaarsch Re: Ciąża a papuga?? 24.12.10, 07:09
        pyskata.1 napisała:

> Pod żadnym pozorem nie rozmawiaj z tą papugą.
        >
        >
        > Aha i jak masz w domu kwiatki ........... wyrzuć.

A Ty papugo co tutaj robisz? Zaszłaś? big_grin
    • deodyma Re: Ciąża a papuga?? 23.12.10, 23:34
      dorosla kobieta a zadaje takie glupie pytania...
      no jak moze papuga zaszkodzic Tobie i dziecku?
      jak?
      ja mam w domu psa, ktory pojawil sie w naszym domu na rok przed narodzinami pierwszego dziecka i teraz jestem w 8 msc ciazy, pies byl, jest i bedzie do konca swoich dni w naszym domu.
      moja mama ma w domu psy i koty, gdzie to kotom czyscilam kuwete, bedac w pierwszej ciazy.
      jestem zdrowa, syn tez.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka