Dodaj do ulubionych

Lipiec 6-jak samopoczucie?

19.04.04, 11:55
Jestem ciekawa jak duzo z nas jest z tym terminem.Jak sie czujecie,i czy duzo
nabralyscie na wage?

Ja czuje sie dobrze,przybralam gdzies 10kg.Na usg wyszlo ze coreczka ale
mowila ze 10%zostawic ze to moze byc i chlopak.Zobaczymy czy ostatnie usg
potwierdzi ze to bedzie mala Julia.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • tarkosia1 Re: Lipiec 6-jak samopoczucie? 19.04.04, 12:32
      Ja mam termin na 8 lipca, wiec bardzo bliski. Bedzie chlopak. Czuje sie
      doskonale w dzien, za to w nocy troche narzekam - bardzo bola mnie miesnie,
      przewracam sie z boku na boku a ze niezle sloniatko juz ze mnie (+12 kg sad
      budze przy tym i meza i synka - ktory za kare sprzedaje mi kilka kuksancow w
      bok. Dzis w nocy wlasnie za kare mnie tak poboksowal, ze naprawde boli mnie
      caly bok. Puchna mi tez nozki - pierwszy zauwazyl to lekarz, ale i ja teraz to
      widze. Stosuje od wczoraj masc z kasztanowca, moze pomoze? Zakupie tez kilka
      mega-poduch i bede klasc wysoko nogi na nich. Jeszcze pracuje, ale to juz
      ostatni miesiac w biurze. Czas odpoczac. Pozdrawiam cieplo lipcoweczki!
    • tarkosia1 Re: Lipiec 6-jak samopoczucie? 19.04.04, 12:32
      Ja mam termin na 8 lipca, wiec bardzo bliski. Bedzie chlopak. Czuje sie
      doskonale w dzien, za to w nocy troche narzekam - bardzo bola mnie miesnie,
      przewracam sie z boku na boku a ze niezle sloniatko juz ze mnie (+12 kg sad
      budze przy tym i meza i synka - ktory za kare sprzedaje mi kilka kuksancow w
      bok. Dzis w nocy wlasnie za kare mnie tak poboksowal, ze naprawde boli mnie
      caly bok. Puchna mi tez nozki - pierwszy zauwazyl to lekarz, ale i ja teraz to
      widze. Stosuje od wczoraj masc z kasztanowca, moze pomoze? Zakupie tez kilka
      mega-poduch i bede klasc wysoko nogi na nich. Jeszcze pracuje, ale to juz
      ostatni miesiac w biurze. Czas odpoczac.
      • eenia Re: Lipiec 6-jak samopoczucie? 19.04.04, 13:21
        Ja mam termin na 5. Czuje sie dobrze, dokucza mi bol krzyza i prawym boku. Na
        plusie 16 kgsmile) Maly jest grzeczny i nie wojuje za bardzo. Slyszalam gdzies
        taka opinnie ze warto popytac swoje mamy jak u nich bylo z terminem bo moze byc
        podobnie, moja mama wszystkie swoje dzieci urodzila tydzien przed terminem,
        wiec moze i ja zalapie sie jeszcze na czerwiec? Slyszalyscie o takiej teorii?
    • julka123 Re: Lipiec 6-jak samopoczucie? 19.04.04, 13:30
      Cześć,
      ja mam termin również na 8 lipca. Najprawdopodobniej urodzi sie chłopczyk.
      Niestety ciągle jeszcze w pracy... Na plusie ok. 12 kg. Generalnie czuję się
      dość dobrze choć trochę już ociężała i zmęczona, ale na zmęcznie pewnie ma
      wpływ fakt,że bardzo źle sypiam, bo mały urządza sobie w nocy w brzuszku
      mecze....
      Ale co tam, z kazdym dniem bliżej smile
    • syl125 Re:do eenia 19.04.04, 14:38
      Nie slyszalam o takiej teori,slyszalam ze jeeli pierwszy raz urodzilas
      wczesniaka to moze to sie zdazyc i drugi.
      Pozdrawiam
    • aniolek187 Re: Lipiec 6-jak samopoczucie? 19.04.04, 15:43
      Ja mam termin na 6 lipca. Czuje się dobrze, oprócz tego, że mam opuchnięte
      kostki, i problemy ze spaniem i to wcale nie przez nocne brykanie mojego
      szkrabka-ma być chłopak. Poza tym rozkojarzenie i jeszcze raz rozkojarzenie, a
      od początku przybyło mi 10 kg. POzdrawiam wszystkie mamusie i ...oby do lipca.
      Na pewno spotkamy się na tym forum po wszystkim. smile
    • keth Re: Lipiec 6-jak samopoczucie? 19.04.04, 17:35
      Czesc
      Ja mam termin dopiero na 26 lipca ale bedzie dobrze jak dotrwam do 1. Co do
      samopoczucia to jest całkiem nie źle. dgyby tylko moje bliżniaki nie urządzały
      sobie meczy piłki nożnej o 5 rano !!!. A na plusie jestem juz 13 kg. I w pasie
      mam 100 cm. Wczoraj od kolezanki sie dowiedziłam ze ona miała 102 jak szła
      rodzic co to bedzie pozniej.
      Niestety nie wiem co mam w brzuszku po malutku licze na parkę!?
      Serdecznie pozdrawiam
      Kasia i dwóch piłkarzy
    • mamamonika Re: Lipiec 6-jak samopoczucie? 19.04.04, 22:46
      Hej,
      ja mam termin własnie na 6-go smile, jak na razie zdecydowanie płeć męska. Co do
      wagi - skromne 7 kg (ale jest to w mojej normie, to trzecia ciąża, a pierwsza
      niespodzianka wink) Miałam to szczęście, że 2 tyg. po porodzie dopinałam bez
      problemu dowolne dżinsy, czego sobie i Wam życzę także tym razem. Nie mam
      specjalnie czasu, żeby tą ciążę jakoś celebrować - dwójka maluchów na
      pokładzie, roboty "zawodowej" mnóstwo. Tylko co jakiś czas uświadamiam sobie,
      że kiedyś trzeba będzie pojechać do szpitala i urodzić...
      Pozdrawiam
      Monika
    • dag_red Re: Lipiec 6-jak samopoczucie? 20.04.04, 08:58
      Hej
      Ja mam termin na 6 lipca. W piatek na USG Pan dr stwierdzil, ze bedzie
      dziewczynka. I fajnie, bo juz sie tak nastawilam, bo wszyscy wokol przepowiadaja
      mi coreczke smile No chyba, ze dzidzia zrobi mi niespodzianke i urodzi sie Filipek smile

Co do samopoczucia to w sumie OK. Od 3 tygodni puchna mi w nocy dlonie i bola
      mnie stawy w rekach. W ciagu dnia opuchlizna troche zanika czasami calkiem
      jejnie ma... W piatek ide do lekarza i spytam o te dolegliwosc. Czasami puchna
      mi tez troszke stopy.
      Boli mnie rowniez czasami krzyz i kosc ogonowa. A tak poza tym to zaczynaja mi
      sie jakies poczatki zgagi czy cos takiego. W kazdym razie omijam slodkie, bo po
      slodkim robi mi sie tak zgagowato (choc to jeszcze nie zgaga ani nadkwasota taka
      jak w pierwszych 4 miesiacach ciazy!!)

Co do wagi, to po tym jak schudlam 4 kg w przez pierwsze 4 m-ce ciazy, to od
      tego schudniecia przytylam 8,5 kg do tej pory. Nie jest wiec chyba tak zle.
      Moze nie roztyje sie za bardzo... Byloby fajnie, bo i tak raczej jestem bardziej
      puszysta normalnie niz chuda smile

No to pozdrawiam wszystkie lipcoweczki i zycze dobrej pogody i pozytwnego
      nastroju smile
      Daga
    • mcten Re: Lipiec 6-jak samopoczucie? 20.04.04, 09:36
      ja tez mam termin na 6 lipcasmile samopoczucie w porządku, gdyby nie te bezsenne
      noce, co się wcześniej nigdy nie zdarzało...Bedzie dziewczyna, która wczoraj
      postanowiła pokazać na co ją staćsmile) ale nie narzekamsmile) Z wagi też jestem
      zadowolona bo dopiero 8 kg do przodu. Swoją drogą to ciekawe ile z nas urodzi w
      wyznaczonym terminie, bo jak wiadomo tylko 5% podobno się to udaje. Jak
      wszystkie znajdziemy się 6-tego na porodówce to dopiero będzie wesoło
      pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka