Dodaj do ulubionych

Ból głowy-10tc

03.02.11, 13:47
3dzien poprostu rosadza mi głowe!wciralam amol w skronie,cala noc spalam z wilgotnym recznikiem na czole,troche pomagalo ale nie na dlugo.Nie chcialam brac lekow,choc podobno paracetamol bezpieczny.
Czy macie jakies sposoby na usuniecie bolu glowy dozwolone w ciazy?Ratujcie bo oszaleje
Obserwuj wątek
    • bbacha Re: Ból głowy-10tc 03.02.11, 14:24
      tak, paracetamol smile pod dowolną nazwa (np. apap)
    • naana26 Re: Ból głowy-10tc 03.02.11, 16:05
      to nie szalej tylko weź apap albo panadol smile
      nie katuj się dziewczyno, paracetoamol jest bezpieczny w ciąży.
      • asiulka1976 Re: Ból głowy-10tc 03.02.11, 18:29
        a cisnienie masz w normie ??
        dodam ze nei wystarczy zbadac raz czy dwa bo moze to byc nadcisnienie skaczące, kilka dni o roznych porze dnia.
    • w_miare_normalna Re: Ból głowy-10tc 03.02.11, 18:41
      Znam to niestety. Całą ciążę miałam bóle głowy -migrena.Brałam paracetamol, kładłam się spać, otwierałam jak szeroko okno, kompres na głowę.
    • 1matka-polka Re: Ból głowy-10tc 03.02.11, 20:49
      A w ulotce Apapu napisali, żeby nie brać do końca 1 trymestru.
      • pudelek09 Re: Ból głowy-10tc 03.02.11, 22:24
        mierzylam kilka razy,jak na mnie wyzsze.Zawsze mam 90?60,100/60,przy bolu 120/76,ale tetno wysokie 88-94.Juz przed ciaza mialam mierzyc cisnienie przy bolach glowy,bylo wyzsze.Zmusilam sie do wypicia kawy,wczesniej spalam z okladem.Narazie(odpukac!)przeszlo!
        Jutro ide do lekarza to bede wiedziala z tym cisnieniem.
        Dzieki za rady.Z tym paracetamolem to niby wolno,ale roznie juz czytalam na ten temat,wole nie ryzykowac,tym bardziej,ze biore jeszcze inne leki-luteine,duphaston,wczesniej encorton.Wiadomo,ze jak najmniej to najlepiej.
        • 1matka-polka Re: Ból głowy-10tc 04.02.11, 08:50
          Skoro po kawie ci przeszło, tzn., że może boli cie głowa bo masz za niskie, często tak jest.
          A ciśnienie jest za wysokie, dopiero jak przekracza 140/90.
          Ja w pierwszym trymestrze też miałam 100/60 i musiałam się ratować kawą, teraz w 4 miesiącu trochę urosło (przed ciążą miałam czasem podwyższone, powyżej 140/90).
          Z tego co napisałaś wynika, że przy bólu rośnie ci ciśnienie i tętno - to normalne, a bez bólu też masz takie wysokie to tętno?
          • miska-moniska Re: Ból głowy-10tc 08.02.11, 22:38
            Na każdym leku lepiej napisać, że nie brać w ciąży. Firmy się zabezpieczają jak tylko mogą. Spokojnie weź paracetamol albo apap, nawet 2 tabletki i tyle. Ja też miałam takie migreny i lekarz nic innego nie poradził. Może z biegiem ciąży przejdzie.
    • avila34 Re: Ból głowy-10tc 10.02.11, 20:53
      Tez przez to przechodzilam w obu ciazach. Bralam apap, po dwie tabletki. Ginekolog mi nawet powiedziala, ze apap jak nie dziala, zeby wziac pyralgine, gdzie jest napisane, ze nie wskazane w ciazy, ale bralam, bo myslalam, ze oszaleje. Pomagal mi tez taki balsam w malutkim opakowaniu, jak kiedysbyla masc z tzw. kota czy wezasmile, polecila mi go pani w aptece. No i kompres zimny. Ale to okropne, zycze, zeby Ci szybko minelo. Ja mialam ze 4 takie dni. Fuj.
    • nople Re: Ból głowy-10tc 11.02.11, 08:44
      Lepiej uważać z lekami przeciwbólowymi. Jeden lekarz pozwoli na apap - inny nie. Przy innych lekarstwach każde dodatkowe jest tym większym obciążeniem dla organizmu (o dziecku nie wspominając) i dla wątroby. Lepiej stosować kompresy i duuużo spać. Minie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka