Dodaj do ulubionych

Boli brzuch!!!

24.04.04, 20:04
jestem w 7 tc i strasznie mnie boli brzuch,boje sie biore no spe ale jakoś
nie pomaga sama nie wiem czy to bóle czy ja mam już jakieś urojenia,już nie
pamiętam z pierwszej ciąży czy coś pobolewa na początku czy nie.Co jest
grane,lekarki mojej nie ma a w szpitalu olewka i kładzenie na badanie temp bo
takimi wczesnymi ciązami nikt sie nie przejmuje.Boje sie prosze pocieszcie że
takie pobolewanie jest normalne,kurcze.
Obserwuj wątek
    • milinka Re: Boli brzuch!!! 24.04.04, 20:22
      Witaj!
      Nie zamartwiaj się ...mnie też bolało. Teraz jestem w 17tc i też mnie bolicrying(((
      Z tym że teraz mam inne bóle sądzę że to coś z przemianą materii związane,
      pamiętam jednak że w pierwszych tygodniach bolał mnie potwornie brzuch myslałam
      że dostanę okres, lekarz mi tłumaczył że to normalne. W tym okresie wszystko
      się zagnieżdża a macica się rozszerza. Wycisz się i najlepiej bedzie jak
      będziesz leżała i odpoczywała.
      Życzę zdrówka Tobie i dla maleństwa
      Pozdrawiam
      Dana
      • anja3333 Re: Boli brzuch!!! 24.04.04, 21:31
        ja bede miec trzeciego dzidziusia i wczesniej nigdy mnie nie bolało, a teraz za
        trzecim razem bolało i to tak jak przed miesiaczką. trwalo to kilka tygodni,
        wiec sie wyluzuj i nie denerwuj. zdrowka życzymy
    • a.l.o.e.s Re: Boli brzuch!!! 25.04.04, 01:18
      Przepraszam, ale nie pocieszę. Takie bóle mogą oznaczać skurcze, a wiadomo czym
      to się może skończyć. Ja tak miałam w obu ciążach i obie spędziłam w łóżku, z
      tym, że obie zakończyły się szczęśliwie, bo mój lekarz tych bóli nie
      zlekceważył. Jeśli twój lekceważy, koniecznie zmień gina. Pozdrawiam cieplutko.
      • wielkiblekit Re: Boli brzuch!!! 26.04.04, 10:31
        Aloes.. Mam pytanie do Ciebiesmile W 16 tc lekarz zdiagnozowal rowniez skurcze
        macicy ale chodzic nie zabronil. Dal tylko Relanium doraznie. Wiec poruszam sie
        normalnie tylko jak boli to leze. Ale martwi mnie to relanium bo tam niestety
        mowa o skutkach ubocznych dla plodu. Czy wiesz cos na ten temat? I czy skurcze
        w tak dosc mlodej jescze ciazy moga miec jakies zle zakonczenie??pozdrawiam
    • bellafe Re: Boli brzuch!!! 26.04.04, 12:35
      Ja na początku ciąży miałam takie same bóle, jak przed miesiączką. na dodatek
      bolał mnie również krzyż. Poleciałam do lekarza-on stwierdził(USG),że wszystko
      z ciążą jest w porządku, ale powinnam dużo leżeć brać 3xdziennie No-Spę i
      zapisał mi na wszelki wypadek Duphaston 2x dziennnie do 18tc. Obecnie jestem w
      23tc. Duphaston przestałam już brać. Dziecko rozwija się dobrze, choć bóle
      miewałam jeszcze przez długi czas i czasami miewam je i teraz, ale jak
      odpoczywam to przechodzą. Radzę ci iść do dobrego lekarza-lepiej zapobiegać niż
      zlewkceważyć (choć myślę, że wzystko będzie ok). Ja też nie byłąm pewna czy te
      bóle były związane z naturalnym rozszerzaniem się narządów czy czymś poważnym,
      ale nie żałuję że zastosowałam się do rad lekarza.
      Pozdrawiam i powodzenia
      • asochac1 Re: Boli brzuch!!! 26.04.04, 12:51
        u mnie tez bole od poczatku, to druga ciaza, w pierwszej nic nie bolalo. Lekarz
        obejrzal, zlecil USG i wszystko jest w porzadku. Generalne zalecenie - lekka
        dieta (bo problemy trawienne pogarszaja bole) i jak najwiecej lezec. Biore
        Duphaston x3 i nospe max x4 jesli boli. Ja niestety pracuje i malo leze wiec
        poza weekendami i tygodniem, kiedy bylam chora boli caly czas sad. Ale za kazdym
        razem, kiedy bole sa wyjatkowo mocne i nospa nie pomaga lekarz kazal mi sie
        zglaszac na badanie!! koniecznie!! Wtedy on bada, czy przypadkiem to nie
        skurcze albo nie skraca sie szyjka macicy. Do tej pory bylam dwa razy na takiej
        naglej wizycie i zawsze bylo ok. Wychodzi wiec na to, ze nawet mocne bole nie
        musza byc grozne ale lepiej dmuchac na zimne.
        pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego, ania + 18 tydz fasolka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka