Dodaj do ulubionych

KRWAWIENIE A CIĄŻA

28.04.04, 21:13
Robilam niedawno test ciążowy.Wynik jest pozytywny, lecz lekarz powiedzial,
ze jest za wczesniej by mogl rozpoznac ciążę. Powiedzial również, że moje
upławy (zabarwione krwią) - to nic groźnego. Obecnie takie upławy się
nasilają.
Czy mogę mu wierzyć, że to nic groźnego?
ps. podobno testy ciążowe sprawdzają się w 95%.
Obserwuj wątek
    • malusia83 Re: KRWAWIENIE A CIĄŻA 28.04.04, 22:00
      tez maiłam takie upławy przy czym lekarz zapisał mi zaraz leki dla tak zwanej
      ciazy "zagrozonej", a mianowicie TURINAL. pobrałam pobrałam i przeszłosmile teraz
      juz wszystko grasmile poza tym nie wiem jak ty ale....ja dla pewnosci
      zasiegnelabym na wszelki wypadek porady innego lekarza( tak dla porownania)
      pozdrawiamsmile
      • nulka100 Re: KRWAWIENIE A CIĄŻA 28.04.04, 22:45
        witam serdecznie....
        krwawienie na poczatku ciąży nie musi być niczym groźnym. Po prostu zarodek
        zagnieżdza się w macicy i stąd takie objawy. W takich przypadkach podaje się
        leki na poddtrzymanie (zastrzyki z kaprogestu, duphaston) i czeka...
        Ja miałam pecha i takie krawienia w pierwszym przypadku zakończyły się
        poronieniem. Teraz krwawię (z innego powodu) ale ciąza jest ciągle utrzymana...
        Jesli się niepokoisz to może zrób sobie poziom beta HCG z krwi, a po kilku
        dniach powtórz. Jesli bedzie wzrastał zgodnie z normami to nie ma najmniejszego
        powodu do niepokoju.......POZDRAWIAM SERDECZNIE.....

• aniamos Re: KRWAWIENIE A CIĄŻA 29.04.04, 15:41
      Ja tez mialam tego typu plamienie przez prawie 1,5 tyg. Lekarz jednak nic mi
      nie zapisal bo jak stwierdzila na tak wczesnym etapie albo sie ciaza utzryma
      albo nie. Ponadto powiedzialal, ze dopoki nie jest to krwawienie przypominajace
      miesiaczke to nie ma sie czym martwic bo spowodowane jest to najprawdopodobniej
      wyzej wspomnianym zagniezdzaniem sie zarodka. Nie nalezy jedyni nic dzwigac ani
      sie przemeczac i powinno przejsc. Mi przeszlo, mialam potem zrobione usg i
      widzialam bijace serduszko i nic nie wskazywalo na odklejanie sie czy inne
      objawy poronienia. Jesli jest to twoja pierwsza ciaza to mysle, ze najlepiej
      sie zrelaksowac i pozwolic naturze zrobic swoje. Pozdrawiam.
      • roxana2001 Re: KRWAWIENIE A CIĄŻA 29.04.04, 21:03
        witam, niestety moj lekarz nic nie powiedzial na te brunatne uplawy. Dlatego za
        rada kolezanki (patrz wyżej) udam sie do innego lekarza, by poznac jego zdanie
        na ten temat.
        Pozdrawiam i dziekuje za rady.
        p.s. Do aniamos: jest to moja 2 ciaża, pierwsza byla bez jakichkolwiek
        komplikacji.
    • roxana2001 dzięki za rady! 30.04.04, 22:42
      Dzisiaj bylam u innego lekarza. Zlecil mi badanie HCG krwi. Wynik ponad 10000...
      czyli jestem w 100% W CIĄZY. N
      atomiast krwawienia oznaczac moga ze ciąza jest zagrozona. Dlatego tez lekarz
      przepisal mi leki na podtrzymanie.(ciekawe jakie bede miala szanse)
      Wniosek jest taki ze warto korzystac z porad kilku lekarzy w tej samej sprawie.
    • verdana Re: KRWAWIENIE A CIĄŻA 30.04.04, 22:50
      Mój syn z takiej ciżąy niedawno skończył 20 lat! Więc bądź dobrej mysli
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka