Dodaj do ulubionych

7 tydzień plamienie

20.04.11, 19:45
Dwa tygodnie temu zrobiłam test ciążowy wyszedł pozytywnie,teraz to jest 7 tydzień, od soboty zaczęłam plamić, byłam u lekarza dopiero dzisiaj, w sumie powiedziała mi ze mam leżeć i dała mi zwolnienie na miesiąc. Na USG umowiłam sie dopiero na 26 maja ale martwie się bardzo. Nie wiem czy jechać na ostry dyżur, czy przesadzam może, panikuje. To moja druga ciąża i w pierwszej takich sensacji nie miałam.
Obserwuj wątek
    • k_katka Re: 7 tydzień plamienie 20.04.11, 20:07
      dał ci moze duphaston lub luteine
      mi dal w 6tc bo mialam plamienia
      mozesz poczekac z usg i isc po swoietach jak skonczysz 8tc
      juz powinno byc widac serduszko i około 12mm dziecia
    • mama_vinca Re: 7 tydzień plamienie 20.04.11, 20:15
      Piszesz z plamienia od soboty, ale juz minely czy nadal sa? Ja jak mialam plamienie w 6tym tyg. to pojechalam do szpitala i tam wykonali natychmiastowo usg. Lepiej dmuchac na zimne. Po usg sie uspokoisz i nie bedziesz zamartwiac przez ponad miesiac.Przyczyn plamien jest wiele, od tych najgorszych do zupelnie niegroznych.
      • gracekelly17 Re: 7 tydzień plamienie 20.04.11, 22:03
        Ja na plamienie dostałam duphaston a potem luteinę i na szczęście sie uspokoiło... Dziwne że TYLKO kazał Ci lekarz leżeć....
        • justcedr84 Re: 7 tydzień plamienie 21.04.11, 08:53
          No własnie martwię się bo mi nic nie przepisała, moja bratowa też miała plamienie i też dostała duphaston. A mi tylko kazała leżeć, kobieta w USG też się zdziwiła i powiedziała żebym poszła na izbę przyjęć.
          • mama_vinca Re: 7 tydzień plamienie 21.04.11, 11:36
            Ja przy plamieniach tez nic nie dostalam. Wydaje mi sie ze lekarze tak przepisuja te leki na wszelki wypadek bez sprawdzenia przyczyny plamien.
    • wuika Re: 7 tydzień plamienie 21.04.11, 09:09
      Ja bym pojechała do szpitala, żeby zrobili USG. Takie plamienie to może być nic (i najczęściej tak jest, przechodzi po jakimś czasie), ale może też się coś odklejać. Bez USG tego nie sprawdzisz, a jak masz czekać jeszcze miesiąc na sprawdzenie, co jest z ciążą - można zwariować.
    • kotkowa Re: 7 tydzień plamienie 21.04.11, 13:43
      A dostałaś luteine albo duphaston? moze warto zbadac progesteron - jak jest niski, to sie bierze te leki. Obserwuj, czy plamienie sie zmniejsza, jak nie, to ja bym pojechala na IP. Bylam w takiej samej sytuacji, bralam luteine, na IP jezdzilam, wszystko sie dobrze skonczylo.
    • vanilla4 Re: 7 tydzień plamienie 21.04.11, 13:49
      w obu ciążach miałam plamienie w okolicy 7tc. W obu pojechałam do szpitala - tam zrobiono mi USG i zatrzymano na kilka dni - miałam podawany Duphaston i zastrzyki (nie pamiętam co to było). Wszystko na szczęście dobrze się skończyło. Na Twoim miejscu dla spokoju ducha pojechalabym na IP
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka