12.05.11, 12:37
Cześć dziewczyny!
Mam małe pytanko, niedawno byłam u ginekologa (jestem w 3 miesiącu) i usłyszałam o DHA, który wpływa na rozwój dzidziusia w brzuszku i po urodzeniu (min. ukł. nerwowego) i zapobiega chorobom. Sprawdzałam w aptece i cena nie jest niska 9preparat Omegamed)...czy któraś z Was stosowała/stosuje? Czy jest wart swojej ceny?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • tuya Re: Omegamed 12.05.11, 13:49
      Ja używam Prenatal DHA, cena ok 29 zł za 30 kapsułek. Czy wart ceny to chyba nie jesteśmy w stanie ocenić, nie da się zrobić badań porównawczychwink Ja tam ufam swojemu lekarzowi który powiedział żeby brać.
      • natchniuza86 Re: Omegamed 12.05.11, 21:14
        Moj ginekolog polecil mi Mumomega. Preparat jest stosunkowo drogi (60zl za 30 kapsulek), ale skoro mowi, ze brac, to biore.
        • ferta Re: Omegamed 13.05.11, 09:38
          Widziałam ten preparat w aptece...ten moj, omegamed, jest tanszy a pani w aptece powiedziała, że zawiera tylko DHA, najbardziej potrzebny dziecku kwas omega3, mieszanki kwasow sa podobno nie zalecane...kupilam ten preparat, zobaczymy jak wplynie namaleznstwo smile
          milego dzionka!
        • cheeringup Re: Omegamed 13.05.11, 09:39
          też biorę. Najpierw w zestawie Pharmaton Matruelle, ale te tabletki są tak duże, że miałam problem z ich połknięciem...a normalnie połykam tabletki bez popijaniasmile Teraz kupiłam sam Prenatal DHA z alg morskich.
          • aleksa51 Re: Omegamed 17.05.11, 13:59
            Ja biorę po prostu tran - Preventic Extra wynosi mnie najtaniej (płacę 17,90 za 75 kapsułek, a max dawka to dla dorosłęgo 2 kaps. na dzień) i zaczęłam go brać już przed ciążą bo ciągle łapałam infekcje od córek. Zadziałał, bo się uspokoiło.
            • ferta Re: Omegamed 17.05.11, 14:55
              ja tez do tej pory slyszalam o super wlasciwosciach tranu, ale, jak pisalam wczesniej, tran to mieszanka roznych kwasow omega3, a to wlasnie DHA jest niezbedne dzieciaczkowi, inne moga byc nawet szkodliwe, np. hamowac jego rozwoj...
    • julita165 Re: Omegamed 17.05.11, 15:16
      Ja biorę Femibion 2. W zestawie na 1 dzień są 2 kapsułki. W ulotce wyczytałam właśnie o tym, że w składzie jest DHA. Opakowanie jest na 30 dni, kosztuje ok. 65 zł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka