Dodaj do ulubionych

Termin na 21 czerwca !! :)

10.05.04, 14:11
Czesc mam termin na 21 czerwca, ale w czwartek bylismy z mezem u lekarza i
nasze malenstwo juz sie pcha. Odwróciło się główką na dół i próbuje mi uciec.
pan doktor kazał nie dziwgać i dwa tygodnie trzymać się za rece smile !! Wg
ostatniej miesiączki to jest 34 tydzień a wg rozmarów 36 i wg rozmiarów
termin wcale nie wypada na 21 czerwca tylko na 5 . Ciekawe jak to bedzie. A
co u Was ??
Pozdrwaiam Ewa
ewas79@op.pl
nr gg : 4915515
Obserwuj wątek
    • ewas79 Re: Termin na 21 czerwca !! :) 10.05.04, 14:26
      smile
      • mada06 Re: Termin na 21 czerwca !! :) 10.05.04, 18:15
        hej!!
        ja mam termin na 20 czerwca, jutro ide na usg i zobaczymy co powie doktor.
        maoim zdaniem termin będzie wcześniejszy, mój brzusio ma już spoooore rozmiary
        i wszyscy się śmieją że będzie dwójeczka a nie jedna dzidzia.
        no ale zobaczymysmile
        pozdrawiam magda i 35 tyg. matylda
    • lilyth Re: Termin na 21 czerwca !! :) 10.05.04, 18:24
      Ja też mam termin na 21-ego (a wg innego lekarza na 22-ego). Mój Michaś już od
      26. tygodnia odwrócony łebkiem w dół, więc bardzo wcześnie - i też się pcha na
      świat. Skurcze mam już od kilku tygodni, a od przedwczoraj mały strasznie
      boksuje mi szyjkę macicy, co jest zdecydowanie nieprzyjemne i dziwnie kłuje.
      Ale ja mam jeszcze dwa egzaminy w maju do zdania, więc go namawiam, żeby jednak
      poczekał smile
      • nervusmama Re: Termin na 21 czerwca !! :) 10.05.04, 18:56
        witam mamusie ja tez ma termin na 20czerwca i jak narazie nic nie wiem bo
        mialam byc u lekarza kolo 20 kwietnia ale mam ciagle egzaminy zaliczam
        wczesniej sesje hej lilyth ja tez mam jeszcze dwa egzaminy jeden jutro a drugi
        18maja ... a potem jak dla mnie moglabym juz urodzic smile
        powiedzcie czy tez tak macie:
        mam spore uplawy ciagnace galaretkowate ale to napewno nie infekcja na 100%,
        brzuch twardnieje mi kilkanascie razy na dzien i tez odczowam boksowanie w
        szyjke klujace nieprzyjemne uczucie... w czwartek musze juz koniecznie isc ale
        mi sie dostanie !!! :0
        pozdrawiam nervus 35tc
        • lilyth Re: Termin na 21 czerwca !! :) 10.05.04, 21:18
          no ja też mam dokładnie to co ty. Do lekarza miałam iśc teraz w czwartek, ale
          przez pomyłke równocześnie umówiłam się z okulistą (a tu kolejki na kilometry),
          więć gin się o tydzień przesunie. Normalnie chodzę raz na tydzień albo raz na
          dwa - głównie żeby kontrolować szyjke, czy się nic nie dzieje. A teraz po tych
          treningach bokserskich małego... No i jeszcze dziś burza u nas w Poznaniu
          przeszła, mały się chyba wystraszył, bo strasznie fikał - no i nie jestem pewna
          czy się o 180 stopni nie fiknął główką na górę sad((. Narazie spi wiec trudno mi
          wyczuc bo nie kopie.
          • ewas79 Re: Termin na 21 czerwca !! :) 11.05.04, 10:35
            aiwecie jak tobedzie wyglądało jak się bedzie zaczynaało ??
            Ja tez mam nadzieję że moja kruszynka poczeka do czerwca bo w maju mam
            przyjęcie mojej chcrzesnicy smile 30.05.
    • amoran Re: Termin na 21 czerwca !! :) 11.05.04, 11:43
      Ja takze według OM mamtermin na 21 czerwca. Na jednym z badań USG wyszło mi, ze
      może być to też 10. Ja raczej czuję, że rozwiazanie nastąpi w drugiej połowie
      czerwca. Bąbelek jest cały czasułożony miednicowo poprzeczni i na razie nie
      spieszy mu się do prawidłowego ułożenia. Brzuszek mam dość nisko i nie jest za
      duży. Ogólnie przytyłam jak na razie 9 kilo, wiec może dlatego. Czasami się
      martwię tym, ale mam nadzieje że zupełnie niepotrzebnie. Skurcze
      przepowiadające mam już od około miesiąca,3-4 na godzinę-biorę magnez aby
      zmniejszyć ich ilość. Nie wywołują rozwarcia. Szyjka macicy też już jest trochę
      skrócona.

Mamy już wszystko gotowe na przjścia na świat naszego Dzieciątka. Już niedługo
      będziemy mogły trzymać nasze pociechy w ramionach smile

Jestem z Poznania i planuję poród na Polnej.

Pozdrawiam Wszystkie e-mamy

Ania i 34 tygodniowy Bąbelek smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka