17.06.11, 11:03
Wie ktoś może jak mogłabym w ciąży wywołać biegunkę? Mam owsiki, stosowałam różnych domowych sposobów ale to nie pomogło. Wczesniej też je miałam i złapałam biegunkę przez co ich się pozbyłam, po czym niestety wróciły. sad Nie wiem jak się ich pozbyć tym razem..
Obserwuj wątek
    • krolowa_kier Re: biegunka 17.06.11, 12:17
      Zjeść kilo jabłek? Albo takie połączenie - fasolka po bretońsku i jabłka - ostatnio moja siostra po tym połączeniu biegała do ubikacji jak szalona tongue_out Jabłka poprawiają perystaltykę jelit, a rośliny strączkowe powodują wzdęcia - więc powinno ci hmmm...pomóc big_grin
      Ja stosuję syropek Laktulosum, bo mam problemy z wypróżnianiem się - jak przesadzę z syropkiem, to też nieźle mnie w jelitach kręci.
      • zaklinka_k [...] 19.06.11, 21:15
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • monika_bud Re: biegunka 19.06.11, 22:46
      Biegunką to Ty możesz sobie skurcze przedwczesne wywołać. To niebezpieczne.
      • gundzia Re: biegunka 19.06.11, 23:19
        duza ilosc kiwi
        • onkam15 Re: biegunka 20.06.11, 09:23
          Biegunką to Ty możesz sobie skurcze przedwczesne wywołać. To niebezpieczne. - o tym też słyszałam
          ale napiszę po czym ja szybko do kibelka muszęsmile
          - sałatka z sałaty i pomidora + przyprawy sosy sałatkowe knora+ za dużo mi się oliwy z pestek winogron (taką lubię) wlało, dobre było, ale kibelek był szybciutko - może wypicie samej oliwy pomoże?
          - takie mieszanki w stylu wszysto naraz , a to mleko, za chwilę jakieś truskawki, czy inne owoce, jakiś jogurcik, maślanka, kefir
          - przy zaparciach słyszałam coś o wodzie z miodem na czczo, ale ten miód z wodą to trzeba wcześniej chyba rozmieszać żeby odstał
          - w poprzedniej ciąży jak miałam mega zaparcia to próbowałam ten miód i inne metody ale nic nie pomagało (tylko że to były meeega zaparcia), zjadłam np takie nie bardzo dojrzałe śliwki popiłam maślanką i nic, normalnie po tym to chyba bym w kibelku umarła... Ale jak nie masz takich mega zaparć to może będzie działać, choć z tym wywoływaniem biegunki w ciąży to nie wiem czy to dobrze, choć te owsiki to też nie dobrze....
          powodzenia, wybij wszystkie te dziadaysmile
          • tomelanka Re: biegunka 20.06.11, 10:51
            taaa, ja sie raz nażarłam w ciąży pomarańczy i popiłam litrem mleka-tylko czekałam kiedy mnie pogoni, a tu nic z tego big_grin ale jak polaczenia takie sa spowodowane zachciankami, to moze to nie dziala suspicious
    • od.czasu.do.czasu Re: biegunka 20.06.11, 09:13
      Kapusta kiszona. jest dobra na owsiki
    • hana80 Re: biegunka 20.06.11, 19:22
      Idz do lekarza pierwszego kontaktu i poproś o jakiś środek na to cholerstwo
      Jak już będziesz po porodzie i nie będziesz karmić piersią. To polecam zioła o. Grzegorza na pasożyty i robaczyce do kupienia na allegro (sama ich używałam i pomogły mi w walce z owsikami )
    • gosia9-9 Re: biegunka 26.06.11, 23:44
      Generalnie to odradzałabym sztucznego wywoływania biegunki. Ale gdyby Ci się udało to pamiętaj że nie możesz się odwodnić bo to nawet może zagrażać życiu dziecka. Pij wtedy jak najwięcej. Sama stosuje Orsalit podczas biegunki bo uzupełnia też wypłukiwane elektrolity. Warto byłoby też zastosować później jakiś probiotyk(np LActoral) żeby odbudować naturalną florę bakteryjną jelit.
    • tara78 Re: biegunka 26.06.11, 23:50
      czosnek wybije wszystkie
      • maluszek1991 Re: biegunka 27.06.11, 12:34
        jestem po porodzenia, karmie piersia, na owsiki dostalam lek i go zastosowalam ale musialam odstawic piers na jeden dzien i chyba ten lek mi nie pomogl sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka