Dodaj do ulubionych

ból kości w ... pośladku

20.05.04, 11:58
Czy którąś z was bolała kość w środku pośladka? Męczę się już tydzień i nie
zanosi się na to, że ból zniknie. Zaczęło się od … usg – leżałam sobie a gdy
wstałam strasznie bolał mnie krzyż. Jednak jeszcze tego samego dnia ból
przeszedł właśnie do kości w pośladku. Gdy siedzę jest ok., ale gdy chcę
wstać, stoję lub chodzę bardzo boli. Poruszam się jak kaczucha z wyraźnym
utykaniem. Staram się nie spać na boku który mnie boli, ale ile można spać na
jednej stronie. Może ktoś zna jakieś ćwiczenia na to cholerstwo, masaż
niestety nie pomaga. Będę wdzięczna za pomoc.
Ania + Alicja 31 tydz.
Obserwuj wątek
    • dagle Re: ból kości w ... pośladku 20.05.04, 12:07
      Przezywam dokładnie to samo co Ty od tygodnia.Ból podczas chodzenia jest nie do
      zniesienia. Boli mnie prawy pośladek i prawa noga. We wtorek byłam u gina i
      powiedzial, ze tak bedzie juz do konca ciazy9 (jestem w 34tc), to dzidzius nas
      tak uciska!!! W nocy nie lada problemem jest dla mnie przerzucenie sie z boku
      na bok. Bardzo cierpie, bo nie moge chodzic zbyt wiele, jak juz gdzies wyjde,
      utykajac, jak stara babka, to wszyscy sie na mnie patrza, jakbybym byla
      ufoludkiem, wkurza mnie to!

Ja tez prosze o rady, jak chociaz w czesci usmierzyc TEN okropny
      BÓLLLLLL!!!!!!!!
      • kags Re: ból kości w ... pośladku 20.05.04, 12:18
        u mnie przy podobnych objawach zdiagnozowano rwe kulszowa... smarowalam sie
        Amolem, pozniej dostalam masc, ale za cholere nie moge przypomniec sobie nazwy.
        przeszlo z dnia na dzien, ale meczylam sie od poczatku ciazy do ok 22 - 24 tyg.
        mialo wrocic, ale tfuuu, tfuuu, to juz polowka 39 tyg. i ni hu, hu smile
      • ja27-09 Re: ból kości w ... pośladku 20.05.04, 12:19
        Moje Drogie!
        Będąc w ciąży też to przechodziłam.Zgadzam się-koszmar.Ale niestety,nie ma na
        to lekarstwa.Mnie przeszło po 3 tygodniach.Obudziłam się pewnego dnia i po
        prostu nie bolało.Także macie szansę,nie trzeba się męczyć do końca ciąży.To
        wina dziecka,które uciska gdzieś na nerw kulszowy.Proponuję go ładnie pogłaskać
        i poprosić aby zmieniło pozycję,może ulży mamusi.A Wy dużo odpoczywajcie i jak
        nie musicie to nie ruszajcie się za dużo.
        • kasiasz10 Re: ból kości w ... pośladku 21.05.04, 12:03
          Miałam i mam to samo. Ból jest niesamowity, ani chodzić ani leżec...nie
          wspominam juz o wstawaniu. Ale dostałam od teściowej NALEWKĘ BURSZTYNOWĄ.. może
          ból nie przechodzi całkowicie ale przynosi ulgę, naprawdę. Nalewke mozna w
          aptece kupići jest tania. Wypróbujcie...może pomożesmile))

Kasia Z Wercipiętką 25 t.c
    • magdalenax Re: ból kości w ... pośladku 20.05.04, 12:33
      Mam cos podobnego ale szczegolnie wtedy kiedy leze przez chwile a potem probuje
      wstac. W nocy bol jest bardzo duzy kiedy przekrecam sie z boku na bok. Duze
      problemy mam tez przy porannym wstawaniu. Rano ide do pracy kustykajac bo boli
      wtedy nawet przy chodzeniu bo do tego dochodzy skurcz w prawym posladku. Lekarz
      na poczatku stwierdzil ze to skurcze i przepisal Asmag ale ostatnio przy
      badaniu stwierdzil ze ta czesc kregoslupa jakos bardziej jest wygieta i pytal
      czy nie mialam jakiegos wypadku. I ze bedziemy to jeszcze sprawdzac.
      Ja faktycznie mam troche pogiety kregoslup i podejrzewam ze rosnaca macica
      zaczyna go uciskac stad te dolegliwosci.

Czu ktoras Was miala taki problem? U mnie to sie nasila... co bedzie w 8-9
      mcu sad
      • kasiasz10 Nalewka bursztynowa:))))))))) 21.05.04, 12:04
        Kasia z Wiercipietką
    • indeborga Re: ból kości w ... pośladku 20.05.04, 13:01
      Dziewczyny dziękuję za tak szybką reakcję. Zajrzałam sobie teraz na forum nie
      mając nadziei, że choć jedną odpowiedź znajdę. A tu takie zaskoczenie.
      Myślałam, że ten ból promienije od kręgodłupa, ale jeśli to "wina dzidzi" to
      rzeczywiście niewiele da się zrobić. Mam przed sobą jeszcze 2 miesiące a dotąd
      czułam się bardzo dobrze (oprócz drobnych dolegliwości )i trudno mi jest tak z
      dnia na dzień stać się niemal inwalidką. KAGS może jednak sobie przypomnisz co
      to była za maść - daj znać. Na mnie czasem działa placebo jak sobie wmówię, że
      to mi pomoże (przy okresie od razu lepiej się czułam jak tylko wzięłam
      tabletkę - jeszcze nie zdążyła się rozpuścić). Może i tym razem to podziała.
      Tymczasem idę poratować się Amolem.
      Może jakieś ludowe sposoby?
      Pozdrowienia
      • kags MAŚĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.05.04, 19:08
        Masc nazywa sie TRAUMEELS smile
        Pamietalam, ze mam gdzies w torbie zolta kartke z nazwa... Cud, ze znalazlam wink.
        Mi ortopeda powiedziala, ze moge stosowac w ciazy, ale na wszelki wypadek
        zapytaj w aptece, chociaz farmaceuci czasem "gu" wiedza na ten temat...
        Ostatnio moj ukochany kupowal mi Urosept i zapytal z ciekawosc czy w ciazy
        mozna... Pani w okienku wybauszyla oczy wink. Tak wiec popros ulotke i sama
        przeczytaj wink

Pozdrawiam i zycze szybkiego pozegnania sie z tymi atrakcjami smile
        KaGS.
    • adrianna23 Re: ból kości w ... pośladku 20.05.04, 13:23
      Cześć, mnie z kolei od kilku dni męczy okropne kłucie w lewym pośladku. Zaczęło
      się gdy schyliłam się aby coś podniść i od tamtej pory nie mogę wykonać żadnych
      ruchów w dół!!! Najgorzej jest, gdy schylę się do połowy i nie mogę
      wyprostować. Ból jest bardzo silny i nie wiem jak sobie z nim radzić. Poradźcie
      mi coś.
      Pozdrawiam Ada i 27 tyg. Maleństwo
      • madeyowa Re: ból kości w ... pośladku 20.05.04, 14:04
        Miałam to samo w drugiej ciąży. Z tego co wiem to dzidzia coś tam uciska i
        dlatego tak boli. Ja czasami nie mogłam chodzić z bólu. Trzeba się chyba po
        prostu przemęczyć "do finału".
        • maniusza Re: ból kości w ... pośladku 20.05.04, 15:07
          oj dziewczyny może to źle zabrzmi ale cieszę się że nie tylko ja to mam wink to
          moja druga ciąża (9 miesiąc...) ale gdzieś tak od miesiąca mam takie objawy - z
          tym że należędo klubu "prawopośladkowców". dla mnie najgorsze jest nocne
          wstawanie na siusiu, zwłaszcza jeśli nie daj Boże leżałam na prawym boku. wtedy
          chce mi się wyć na cały blok. też o tym czytałam i wyczytałam "optymistyczne"
          prognozy że to przejdzie, ale najpewniej po urodzeniu dziecka... ;-(
    • paradise_lost Re: ból kości w ... pośladku 20.05.04, 15:17
      Każdego co innego bolało hihi i bądź tu mądry a tak poważnie ja miałam takie
      objawy gdy rozchodziło mi się spojenie łonowe okropny ból od 7 miesiąca ciąży
      do samego końca plus zagrożenie cc z uwagi jak to niemiłe położne
      określiły ,,bo jeszcze im się rozwalę" chodziło o pęknięcie bądź połamanie
      różne są możliwości ...
    • dokumi Re: ból kości w ... pośladku 20.05.04, 15:46
      WITAM "POŚLADKOWE"!

A JA TO MIAŁAM ZANIM ZASZŁAM W CIĄŻĘ sad
      NO NIESTETY, U MNIE JESZCZE PROMIENIOWAŁO NA NOGĘ, CZESEM, AŻ DO SAMEJ STOPY-
      TO SĄ POCZĄTKI RWY KULSZOWEJ, KTÓRA JEST NIE DO ZNIESIENIA W ZAAWANSOWANYM
      STADIUM.
      NA SZCZĘCIE MNIE TO PRZESZŁO PO WIZYCIE U ORTOPEDY-KRĘGARZA, KTÓRY MI NASTAWIŁ
      KRĘGOSŁUP I WSZYSTKO WRÓCIŁO DO NORMY (JAK NA RAZIE)
      A CHODZI W TYM WSZYSTKIM O TO, ŻĘ KRĘGI UCISKAJĄ NERW KULSZOWY, DOCHODZI DO
      ZAPALENIA NERWU (WTEDY TO JUŻ TRZEBA BRAĆ LEKI PRZECIWZAPALNE, I DLA
      ZŁAGODZENIA BÓLU MAŚCI PRZERÓŻNE)- NO I RWIE,TAK NIEMIŁOSIERNIE, ŻE AŻ Z BÓLU
      LUDZIE STAJĄ SIĘ NIE DO ZNIESIENIA DLA OTOCZENIA (RACZEJ DOTYCZY OSÓB
      STARSZYCH, KTÓRYCH KRĘGOSŁUP JEST BARDZIEJ "ZNISZCZONY" A MIĘŚNIE ZWIOTCZAŁE I
      NA TYLE SŁABE, ŻĘ NIE SĄ W STANIE UTRZYMAĆ PRAWIDŁOWEJ SYLWETKI-TO DOTYCZY
      RÓWNIEŻ MŁODYCH.

JEŻELI MACIE DUŻE PROBLEMY, TO PROPONUJĘ IŚĆ DO KRĘGARZA- W CZASIE CIĄŻY, TEŻ
      MOZNA NASTAWIAĆ KRĘGOSŁUP
      A PRZEDE WSZYSTKIM TO ĆWICZENIA WZMACNIAJĘCE MIĘŚNIE KRĘGOSŁUPA!!!!!
      REWELACYJNY NA TAKIE DOLEGLIWOŚCI JEST BASEN!- JA NIE CHODZĘ, BO PARĘ RAZY
      ZŁAPAŁAM INFEKCJĘ- NIC PRZYJEMNEGO, SZCZEGÓLNIE TERAZ, W CZASIE CIĄZY.....

POZDRAWIAM

• maniusza Re: ból kości w ... pośladku 20.05.04, 15:52
        a co mi po masażu kręgosłupa jak mnie boli d...?
        żartuję oczywiście, tak mi się skojarzyło, głupawka ciązowa hehe
        • asialub1 Re: ból kości w ... pośladku 20.05.04, 17:47
          Mnie pupa bolała jak byłam już w 2 mies ciąży, tak więc chyba niekoniecznie
          jest uciski dziecka.trzeba to przeczekac bo to fizjologia. Biodra sie troche
          rozszerzaja i stawy sa wiotkie. Mnie pomoglo picie wapna. Jak mnie łapie ból i
          trzyma kilka dni to właśnie tak przez trzy dni rozpuszczam jedna tabletke na
          dzień i wypijam. Niestety niedobóra wapna tez pewnie wpływa na te bole w
          kościach.
      • tygrysek2004 Re: ból kości w ... pośladku 25.05.04, 00:42
        W ciązy dochodzi do rozluznienia więzadeł ( przygotowanie miednicy kostnej do
        porodu) - niestety nie dzieje sie to wybiorczo i rowniez aparat więzadłowy
        kregosłupa sie rozluznia - co może dawac objawy dyskopatii zwł.okolicy
        lędzwiowo-krzyżowej ( bo jest to najbardziej ruchoma część kregosłupa a do tego
        w ciązy bardzo obciążona i często niefizjologicznie wygięta -hiperlordoza)
        Dyskopatia l/s daje objawy bólu krzyża promieniującego do nogi. NIE POLECAM
        KRĘGARZA!!!!! - owszem przynosi czasami ulge dorażnie , ale wsród wszystkich
        operowanych przezze mnie pacjentów z powodu dyskopatii u tych po zabiegach u
        kregarzy występowały zrosty deformujące worek oponowy - bardzo pogarszające
        wyniki leczenia. POLECAM pływanie (na plecach!) i masaże, kategoryczny zakaz
        dzwigania (niech maluszka kompie mąż!!!!). Druga sprawą jest ucisk na nerw
        kulszowy przez ciężarna macicę - objawy podobne - ból promieniujący do
        posladka, ale powód i miejsce ucisku na nerw inne. W sobotę myślalam,że
        oszaleję własnie z powodu ostrej rwy kulszowej - mialam zaparcie i przy parciu
        na stolec zawieszonemu głową w dłół dzidziusiowi bylo niewygodnie i tygrysek
        tak sie przekręcił że ucisnąl mi lewy nerw kulszowy (to b.gruby duzy nerw) -
        ból jest niewyobrażalny. Nie wiem co na to pomaga - skakałam , wyłam z bólu,
        wziełam apap i ...tygrysek przekręcił sie gdy mąż wykręcal numer kolegi
        anestezji żeby mnie ratował - wszystko nagle mineło choć ...JA TEGO DRUGI RAZ
        NIE PRZEZYJĘ!!!
        • tygrysek2004 Re: dyskopatia i rwa kulszowa 25.05.04, 00:46
          Zapomnialam dodac - pomaga ułożenie na boku przeciwnym do bolącego posladka. I
          PILNUJCIE WYPRÓŻNIEŃ (zwł.lewostronne)
    • indeborga Re: ból kości w ... pośladku 20.05.04, 22:47
      widzę, że ten problem nie jest wcale taki rzadki, jak mi sie wydawało. Szkoda,
      że nie ma na ten temat nic w poradnikach ciążowych. Dzięki za namiary na maść,
      kupię jutro i powiem wam czy działa. Nastawiać kręgosłup - na to bym się w
      ciąży nie zdecydowała. Ćwiczyłam wcześniej i nawet chodziłam na basen, ale od
      kiedy mnie boli - nic z tego. Poza tym teraz leżałam przez tydzień w szpitalu,
      nic tylko odpoczywałam i nic to nie pomagało. Widocznie dzidziuś naciska -
      niedawno odwróciła się główką na dół i wtedy się zaczęło. Mam nadzieję, że maść
      mi pomoże (amol nie działa) lub przynajmniej nie będzie gorzej.
      Dzięki za wypowiedzi. Pozdrowienia
      • carolline1 Re: ból kości w ... pośladku 21.05.04, 12:18
        ja za to od jakiegos tygodnia nie moge siadac bo strasznie boli mnie kosc
        ogonowa.. ble,auc! ale moja gin powiedziala, ze to norma ze kosci sie troszke
        zaczynaja rozchodzic i przygotowuja sie do porodu! moje kostki moglyby mi
        darowac bo i tak raczej bede miala cc smile ale coz.. taka moja budowa.. mialam
        raczej waskie bioderka wiec teraz mnie zaczyna powoli rozsadzac..
        pozdr
        karo i 25 tyg Franek
    • roxi_hart Re: ból kości w ... pośladku 21.05.04, 13:40
      Kurcze a myslalam ze tylko ja to mam!
      Wczoraj mi przeszlo, ale ciezko bylo chodzic i lezec.
      • roxi_hart Re: ból kości w ... pośladku 21.05.04, 14:47
        Dodam jeszcze ze mialam straszne mysli ze to np. rak kosci. Ale ze mnie głupol!
    • katrinko Re: ból kości w ... pośladku 21.05.04, 18:55
      Miałam to również, od 5-6 miesiąca, lekarz stwierdził nacisk na nerw kulszowy i
      jedyne co zalecił, to leżenie na boku przeciwnym do tego, co boli (tylko, ze
      mnie nie bolało wtedy kiedy leżałamsmile)
      • joanis Re: ból kości w ... pośladku 22.05.04, 14:06
        Witam pośladki- ja również miałam podobne objawy -nagle przyszło i było nie do
        zniesienia-pomogły mi trzy masaże na maść gdzie dodatkowo miałam zastosowany
        jakiś zabieg cieplny , ale nie pamiętam jak się nazywał( jakieś cygaro chiński
        czy coś takiego) juz po pierwszym masazu czzułam ogromną ulgę ,a po 3-cim
        przeszło , uwazam że nastawianie kręgosłupa to nie jest najlepszy pomysł w
        czasie ciąży,ze swojego doświadczenia polecam gimnastykę i masaż (z czyms tam)
    • ryza_malpa1 Re: ból kości w ... pośladku 22.05.04, 15:44
      Aaaa...tez to mam sad((
      D... mnie boli jak chodze albo stoję, Siedze i leże bez problemu tylko ile
      mozna siedzieć i leżeć? Ja chcę na spacer!!!!
    • beciaw77 Re: ból kości w ... pośladku 22.05.04, 18:56
      I ja to miałam tak gdzieś na przełomie 7i8 miesiąca! Diagnoza podobna jak u
      większości z Was-rwa kulszowa-ucisk dziecka i trzeba sie pewnie pomeczyc do
      końca... Nie smarowałam nie nacierałam... sycząc z bólu kuśtykałam sobie przez
      3-4 tygodnie i nagle jak reką odjął... po dwóch tygodniach okazało się że mój
      maluch obrócił się głową w dół... pewnie to była przyczyna bólu...który na
      szczęście do dziś nie wróciłsmile)!
      Cóz moge poradzić... odpoczywałam wtedy więcej niż zwykle leżąc na lewym boku z
      nogami lekko uniesinymi na poduszcze... no i starałam sie wolniej i mniej
      chodzić (co przy moim "zasuwaniu" było koszmarem!)... aaa i najważniejszy a
      może najskuteczniejszy lek na te bóle posladkowo - ogonowe! wink rozmawiałam z
      maluszkiem żeby się przesunął bo mame strasznie boli... poskutkowałowink)!
      Trzymajcie się!
      Becia i 39/40 tygodniowy 100%chłopak albo...ładna dziewczynawink!
    • mapta Re: ból kości w ... pośladku 22.05.04, 21:37
      mój mąż właśnie powiedział tak:
      "możesz jej odpisać, że wszystkie teraz się poruszacie jak kaczuchy"

smile

trzymamy kciukasy, żeby ten ból przeszedł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • kasik.k Re: ból kości w ... pośladku 23.05.04, 14:23
      mam dokładnie to samo co ty, idę sobie aż tu nagle dopadł mnie potworny ból w
      pośladku był tak silny ,że musiałam przystanąć ponieważ uniemożliwiał mi
      chodzenie.Trwalo to kilka minut do tego drętwieje noga.Ból ten powraca co kilka
      dni , wtedy nie pozostaje mi nic innego jak szybkie położenie się .
      • tygrysek2004 Re: ból kości w ... pośladku 25.05.04, 00:51
        Jak mnie to dopadło tarzałam się z płaczem po podlodze - a nie jestem
        histeryczką tylko zrównowazonym chirurgiem...to tak na pocieszenie
        tygrysek 37tc
    • dokumi Re: ból kości w ... pośladku 24.05.04, 12:31
      ciąża nie przeszkadza w nastawianiu kręgosłupa-
      też mi się wydawało, że może zaszkodzić dziecku, ale okazyje się, że nie o ile
      nie robi tego fanatyk-amator!

byłam na nastawianiu w 2 i 3 m-cu, więc brzucha jako takiego nie było
      a dr powiedział, że jak tylko coś będzie nie tak z kręgosłupem to trzeba go na
      odpowiegnie miejsce znowu ustawić
      kwestia jest raczej w tym, czy kręgarz jest specjalistą, czy oszustem-
      samoukiem, który zdziera kasę z ludzi

w czasie ciąży wszystkie wiązadła i mięsnie rozlużniają się, i nawet lepiej
      jest korygować wtedy postawę- jeżeli ktoś ma jakies wady kręgosłupa

oczywiście nikogo nie namawiam, tylko piszę to co mi dr ortopeda powiedział

pozdrowiska i trzymajcie się prosto!!
      • tygrysek2004 Re: ból kości w ... pośladku 25.05.04, 00:55
        Jeszcze raz NIE POLECAM KRĘGARZY - neurochirurg w trakcie (4rok)specjalizacji,
        poza tym nie sądzę aby mozna było łatwo odróznić kręgarza amatora od
        profesjonalisty - a efekty tych zabiegów oglądalam przez ponad 5 lat
        śródoperacyjnie. Dlatego NIE POLECAM i jestem pewna że wiem co mówię!
        Kasia i tygrysek 37tc
    • dzunia Re: ból kości w ... pośladku 26.05.04, 23:49
      kochana,to itak masz szczescie bo mnie tak juz boli 7 miechów!!!a zaczeło
      zani, jeszcze wiedziałam że jestem w ciązy...hehe śmieszne nie?ale uwierz
      czasem ból jest tak ogromny ze idzie sie wściec i nie pomaga ani masowanie
      ani "przekręcanie" sie na 2 bok a czasem dochodzi do tego że paralizuje mi noge
      i to do tego stopnia ze ostatnio jak wstałam w nocy do kibelka to normalnie
      zjechałam w dół...a niestety nasz kochany stan wyklucza zażywanie
      panadoli,apapów i tego co pomogło Gożdzikowejsmile także sie już tak chwile
      mecze.Więc dziekuj Bogu że dopiero Cie teraz dopadło a nie tak jak mnie na
      początku.Pozdrawiam i życze szczęśliwego rozwiązaniaa

dzuńka i 27tyg.akrobatka
    • gabis77 Re: ból kości w ... pośladku 27.05.04, 12:23
      Cześć dziewczyny,
      Ja też mam podobne dolegliwości i odczuwam straszny ból. U mnie na początku
      przejawiało się też bólem w pośladku. Natomiast teraz umiejscowił mi się (jak
      ja to nazywam) w zawiasie prawej nogi z promieniowaniem do pachwiny, czyli cała
      obręcz nogi oraz promieniowanie do kolana. Ból coraz częściej staje się nie do
      zniesienia. Próbuję trochę ćwiczyć, masować się ale na razie nie przynosi to
      rezultatów. Najgorzej jest się położyć, przekręcić się, a potem wstać. Czasami
      już nie daję rady i po poprostu płaczę z bólu i bezsilności. Podobnie dzieje
      się gdy usiądę i chcę wstać, gdy chodzę. Czyli wtedy gdy wykonuję chociaż
      niewielki ruch ciałem. Nie wspomnę już o kichaniu. Mam tylko nadzieję, że
      chociaż trochę mi to przejdzie. Jestem z wami.
      Pozdrawiam
      Gabrysia i dzidzia 16 tydzień
      • paulajal Re: ból kości w ... pośladku 27.05.04, 12:51
        A mnie męczy jakaś dziwna przypadłość, o której nic nigdzie znależć nie mogę,
        więc już liczę tylko na Waszą pomoc ( może tygrysek 2004 się wypowie, prosze).
        Otóż mnie POTWORNIE bolą biodra dokładnie z boku i miednica po bokach, ale
        tylko i wyłącznie jak leżę. Dzieje się tak od ok 13 tyg ciąży (teraz jest 21
        tyg) i sprawa staje się coraz bardziej dokuczliwa. Nie mogę spać, bo po
        kilkudziesięciu minutach leżenia na danym boku budzi mnie rwący ból i nie mogę
        się ruszyc, tak się kilka razy przekręcam, drepczę po domu, bo chodzenie b mi
        pomaga, ale i tak w sumie muszę w koncu urządzić sobie pobudkę np o 4 rano lub
        spac na siedząco (czy to nie szkodzi???), bo całej nocy na leżąco absolutnie
        bym nie wytrzymała.
        Czy kogoś także to gnębi? Co począć?
        Pozdrawiam ciepło wszystkie obolałe mamy.
        Paula i Sebastian 21 tyg.
        • martusia_74 Re: ból w biodrach 02.06.04, 12:28
          Cześć paulajal, mam to samo. Jestem w 17 tc. Od ok. miesiąca przy leżeniu na
          bokach bolą mnie biodra. Przez dłuższy czas myślałam, że ma to związek z nowym
          łóżkiem, które mniej więcej miesiąc temu kupiłam. Ale nawet jak śpię u rodziców
          jest to samo. Położyłam pod prześcieradło koc i kołdrę ale to nie pomaga.
          Poprostu to nie ma związku z twardością łóżka. Kilkakrotnie budzę się w nocy po
          to tylko aby się przekręcić na drugi bok, bo ból jest b.silny i promieniujący
          na całą miednicę. Czasami do tego dochodzi jakby "strzykanie" w prawym
          pośladku. Podobnie jak Ty nie znalazłam na to lekarstwa. Mam nadzieję, że ma to
          związek z normalnie rozwijającą się ciążą. Trzymaj się paulajal. Pozdrawiam
          wszystkie mamuśki.
    • radara Re: ból kości w ... pośladku 27.05.04, 13:37
      I mnie dopadł ten okropny ból w lewym pośladku (6 tydz.c.) najgorsze w tym jest
      to, że nie można łyknąć jakiegoś przeciwbólowego leku. I co tu robić? Czekać aż
      samo minie?
      • aleks78 Re: ból kości w ... pośladku 28.05.04, 09:41
        Zaciekawiła mnie wypowiedz Joanis- co to za masaż i gdzie ? Jeśli możesz napisz-
        pozdrawiam.
    • indeborga TRAUMEEL - maść!!! 02.06.04, 17:54
      Cześć dziewczyny! Dawno nie zaglądałam na forum, ale za to sprawdziłam na sobie
      maść polecaną przez kags - TRAUMEEL. To działa...albo mała inaczej mnie teraz
      uciska na nerw. Oczywiśćie ból nie zniknął całkowicie, ale nastąpiła wyraźna
      poprawa. Jak kaczucha chodzę gdy długo jestem na nogach, wtedy też mocnniej
      zaczyna mnie boleć. Generalnie polecam, bo pozwala funkcjonować - kupiłam maść
      gdy już nie dałam rady wytrzymać. Jest to lek homeopatyczny, jak najbardziej
      polecany w ciąży, stosować dwa razy dziennie lub częściej. Polecam wszystkim.
      • anka10 Re: TRAUMEEL - maść!!! 06.07.04, 08:56
        Ja z powodu bólu w lewym posladku wylądowałam w szpitalu...to sie nazywa lumbago czyli inaczej rwa kulszowa.Mam zgłościc się teraz do neurologa no i zobaczymy.Ja mam wadę kręgosłupa(lordoze lędzwiową)ale czasem ten ból może miec związek z jakimis stanami zapalnymi więc zróbcie badanie moczu.Boli jak cholera, ruszyc się nie moge i pewnie tak do końca ciązy a to dop 23tydzieńsad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka