Dodaj do ulubionych

jakie żelazo?

08.09.11, 08:13
ja zaopatrzyłam się ostatnio w aptece w chela-ferr forte, łyka któraś z was je?
Obserwuj wątek
    • kijek82 Re: jakie żelazo? 08.09.11, 08:43
      nie, tardyferon fol
      • mikusia_k Re: jakie żelazo? 08.09.11, 09:01
        u mnie też tardyferon fol - specjalne żelazo dla kobiet w ciaży
    • panna.w.drodze Re: jakie żelazo? 08.09.11, 13:13
      nie próbowałąm tego, po tadyferonie <rzyg>, podpasował mi biofer
      • lady_iris Re: jakie żelazo? 08.09.11, 13:42
        Ja brałam sorbifer, bo miałam morfologię ciut pod normą. Żelazo nie pomogło, tylko zaparć się nabawiłam. Potem zaczęłam łykać tabletki z pokrzywy, działają jeszcze długo po kuracji, na ostatniej wizycie lekarka powiedziała mi, ze morfologię mam jak sportowiec. smile
        • panna.w.drodze Re: jakie żelazo? 08.09.11, 16:37
          o widzisz, to najlepsza opcja
          mam pytać o tabletki z pokrzywy czy jakąś nazwę konkretną?
          • marketta Re: jakie żelazo? 09.09.11, 08:57
            a ja zażywam właśnie chela-ferr forte i naprawdę dobrze się przyswaja
          • lady_iris Re: pokrzywa 11.09.11, 21:11
            Ja prosiłam po prostu o tabletki z pokrzywy, najtańsze jakie były...
    • lunatyczkaaa Re: jakie żelazo? 10.09.11, 16:31
      mi lekarz przepisał Biofer z wit. c i kwasem foliowym. można kupić bez recepty, nie miałam żadych przykrych skutków jak dotąd
      • aintha Re: jakie żelazo? 12.09.11, 23:17
        Ja piję Feroplex - ohyda pierwsza klasa! sad
      • annakufel5 Re: jakie żelazo? 25.09.11, 14:35
        Na Ciebie dobrze dziala Biofer, u mnie sprawdza się Chelafer. Też z witaminami i kwasem foliowym. Jedna tabletka dzienni niezależnie od posiłków.
    • bringmorechocolate Re: jakie żelazo? 13.09.11, 11:18
      Ja tez Chela-Ferr Forte, za rada lekarza. Biore je od 3 tygodni, wiec za tydzien przy kolejnych badaniach krwi przekonam sie, jak wplywaja na wyniki.
      • anastazzjaa Re: jakie żelazo? 18.09.11, 11:01
        bringmorechocolate, daj znać jak wyniki, ja biorę dopiero jeden tydzień smile
        • bringmorechocolate Re: jakie żelazo? 24.09.11, 21:01
          Anastazzjaa: mam juz wyniki i jest poprawa. Hematokryt wzrosl z 34,6 do 35,1 (norma 37-47%), wzrosla tez ilosc czerwonych krwinek - lekarz stwierdzil, ze to dobra tendencja, wiec mam dalej lykac ChelaFerr. Sprobuje tez zrobic domowy ]kwas z burakow - ostatnio trafilam na to w sklepie ze zdrowa zywnoscia i bardzo mi smakowalo, wiec bedzie przyjemne z pozytecznym smile
    • leesha Re: jakie żelazo? 19.09.11, 12:20
      A ja od kilku tygodni żadnegowink. Odkąd jestem na "diecie cukrzycowej" morfologię mam całkiem dobrą (hemoglobina 12,5). Wcześniej brałam Biofer folik i piłam Floradix (fuj).
      • anastazzjaa Re: jakie żelazo? 24.09.11, 16:52
        leesha szczęściara z Ciebie, ja już drugi tydzień łykam żelazo... wszystko dla zdrowia dzidziusia smile
    • annakufel5 Re: jakie żelazo? 24.09.11, 20:20
      Owszem, znam to żelazo, biorę i jestem zadowolona, bo nie mam po nim biegunek, a zwykle broniłam się przed żelazem właśnie z tego powodu.
      • marketta Re: jakie żelazo? 26.09.11, 09:08
        nie wiedziałam, że po żelazie można mieć biegunki.... czyli uff że jednak biorę chelatowe żelazo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka