Dodaj do ulubionych

Ciąża podczas antykoncepcji

16.09.11, 08:40
Witam
nie wiem czy to odpowiednie forum aby o to zapytac ale jestem ciekawa czy sa tu mamy ktore zaszły w ciążę podczas przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych
jezeli tak to jak brzebiegała ciąża i czy były jakieś powikłania
pytam bo biorę tabletki Jasmin i podejrzewam że jestem w ciąży
każda odp będzie dla mnie cenna
Obserwuj wątek
    • kobietka_29 Re: Ciąża podczas antykoncepcji 16.09.11, 08:44
      Bralam Jasmin, bralam Valette, bralam inne. Latami. Kazde znosilam obrzydliwie- wymioty, biegunki, problemy z krazeniem. I mimo tego w ciaze wowczas nie zaszlam... hmmm...
    • anetchen2306 Re: Ciąża podczas antykoncepcji 16.09.11, 09:35
      Nie ma 100% antykoncepcji. Ryzyko "wpadki" jest tylko nieporownywalnie duze lub male.
      Sama biore pigulki od lat 14. Zdarzalo mi sie zapomniec, bralam dnia nastepnego. Miewalam jelitowki, bralam antybiotyki. Po porodach, podczas karmiena, stosowalam pigulki jednoskladnikowe (o mniejszej skutecznosci niz dwuskladnikowe). "Wpadki" nigdy nie bylo.
      Znam jednak osobe z najblizszej rodziny, ktora twierdzi, ze obydwie swoje pociechy (16 i 3 lata) zawdziecza jelitowce, bo tabletki tez bierze praktycznie cale zycie.
      Zrob test, a nie podejrzewaj, ze jestes w ciazy. Pewnosc bedziesz miec znacznie wieksza niz pytajac na forum.
      • karmentori.1 Re: Ciąża podczas antykoncepcji 16.09.11, 09:40
        test zrobiłam ale jedna kreska moze jest jeszcze za wczesnie na wynik bo minęło dopiero 7 dni a ja rozpoczęłam 2 opakownie leku i czekam
        • yvona73pol Re: Ciąża podczas antykoncepcji 16.09.11, 12:20
          Znam, osoba mimo regularnego brania (bez jelitowek) zaszla. Pozniej na spirali, tez zaszla.
          Chyba sa takie egzemplarze, na ktore antykoncepcja nie dziala wink
        • kobietka_29 Re: Ciąża podczas antykoncepcji 16.09.11, 12:22
          Ale na co czekasz? Nie rozumiem. Skoro bierzesz zgodnie z ulotka/zalecieniami lekarza i test wyszedl negatywny, to skad podejrzenie ciazy?
    • lidek0 Re: Ciąża podczas antykoncepcji 16.09.11, 16:23
      Moja siostra tak zaciążyła. czemu bety nie zrobisz i się nie dowiesz? Ale obstawiam, że ciąży nie ma.
    • aniaurszula Re: Ciąża podczas antykoncepcji 16.09.11, 22:34
      ja zaszlam w ciaze biorac tabletki jasminelle, mialam biegunke i zapomnialam o infarmacji ze biegunka,wymioty moga oslabic dzialanie tabletki, miesiaczki nie dostalam i ciaza byla dla mnie zaskoczeniem, naszczescie przebiegala bezproblemow, dziecko zdrowe. nadmienie ze tabletki bralam kilka lat a wpadka 1 bo zawsze przestrzegalam zasad gdy mialam biegunke, antybiotyk czy zapomnialam o tabletce, zrob test i wizyta u lekarza ktorego poinformuj ze bralas tabletki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka