Dodaj do ulubionych

jak sie ma "innosc" 2 ciazy a płec dziecka?

11.10.11, 19:31
Jestem w 2 ciazy ktora przebiega jak na razie inaczej niz pierwsza. mam inne dolegliwosci lub bardziej nasilone te z pierwszej ciazy.np w 1 tylko rano byla mi niedobrze teraz 24h na dobe, w 1 mialam na poczatku ladna cere, wrecz promienialam, teraz ciaza przywitala mnie wielkimi gulami na pol twarzy sad
za pierwszym razem byla dziewczynka, czy jest szansa ze teraza bedzie chlopak czy to wogole nie ma zwiazku?
Obserwuj wątek
    • jagnaborynowa Re: jak sie ma "innosc" 2 ciazy a płec dziecka? 11.10.11, 19:50
      Myślę, że inność każdej ciąży nie zależy od płci. Ponoć każda ciąża i każdy poród jest inny (z tego co można tu poczytać i z tego co słyszałam od koleżanek). Ja będę miała chłopaka tym razem (osiem lat temu - córcia). Ciąza jest identyczna! Czyli wszystkie objawy i ewentualnie dolegliwości identyczne, wygląd też, forma brzucha i td. No i ogólnie bardzo dobre samopoczucie, co, nie wiem dlaczego, dziwi wszystkich dookoła i kazdy pyta do kiedy zamierzam pracować. Jednym słowem, pierwsza i druga ciąża mi służy. Chociaż jest jedna różnica, bo mam cały czas od początku ciąży zapalenie (swędzi i piecze, upławy), a więc współżycie musimy ograniczać do minimum. Tego z córką nie było. Widocznie chłopak wewnątrz zazdrosny wink a córcia nie miała nic przeciwko wizyt tatusia smile
    • malgosiek2 Re: jak sie ma "innosc" 2 ciazy a płec dziecka? 11.10.11, 20:31
      Ma się nijak i bez powiązania z czymkolwiek big_grin
      • annika23 Re: jak sie ma "innosc" 2 ciazy a płec dziecka? 11.10.11, 21:15
        Dokładnie- ma się nijak- u mnie kompletnie różne dwie ciąże, a znowu chłopaksmile A i mdłości były jak nie wiem i uroda poszła w cholerę i nawet ochota na słodkie jest, a tu siusiak wyrósłsmile
    • greeneyedlover Nijak n/t 11.10.11, 21:24
    • 18_lipcowa1 jak piernik do wiatraka 11.10.11, 21:29
      Niezmiernie mnie to dziwi że ktokolwiek w to wierzy jeszcze w XXI wieku...........
    • kamelia04.08.2007 Re: jak sie ma "innosc" 2 ciazy a płec dziecka? 12.10.11, 00:38
      ty na poważnie tak pytasz?

druga/trzecia/ czwarta itp ciąza jest inna, bo gorsza od pierwszej, bo człowiek musi sie zajmowac tym co wczesniej urodził, zamiast zdychac sobie spokojnie
      • yvona73pol Re: jak sie ma "innosc" 2 ciazy a płec dziecka? 12.10.11, 03:00
        Dokladnie, ma sie nijak. Moja druga ciaza diametralnie rozna, a drugi chlopak idzie smile
        • e-milia1 nijak 12.10.11, 07:27
          moja kolezanka ma 3 dziewuchy, kzda ciaze przechodzila inaczej i naczej sie czula i przytyla, mila inne zachcianki, inne natroje. ponoc jej druga ciaza byla najgorsza, trzecia zas najprzyjemniejsza (choc byla dobrze po trzydziestce i trzeciego wogole nie planowali). w trzeciej ciazy przytyla tez najmniej.... ja przechodze druga ciaze tez inaczej, powiem, ze na poczatku bylo gorzej niz przy pierwszej. wogole mam czesto okropne nerwy i jak raz sie zakrece to nie umiem sie uspokoic... mam juz dziewczynke, teraz podejrzewam kolejnego babiszonka w brzuchu smile
    • leneczkaz Re: jak sie ma "innosc" 2 ciazy a płec dziecka? 12.10.11, 08:09
      Ogólnie bardzo podobne. Były różnice w zachciankach na początku, ale jak już jestem gruba i wielka to raczej podobnie. Na - to że już chętniej skraca mi sie szyjka bo rodziłam. Na+ - puki co nie mam tyle dolegliwości pobocznych (miałam kolkę nerkową i straszne problemy z kręgosłupem).
    • bezak25 Re: jak sie ma "innosc" 2 ciazy a płec dziecka? 12.10.11, 10:40
      nie ma to żadnego związku, moje dwie ciąże były prawie identyczne, z podobnymi objawami, a mam syna i córę.
      Z tą cerą to mit wink - jak pięknie wyglądasz to będzie syn, a jak brzydko - córka, bo niby wyciąga z matki urodę... hłehłe... Dobre na poprawę humoru, ale na serio.
      U mnie było odwrotnie - w I ciąży nie wyglądałam zbyt ciekawie tongue_out a urodził się syn, w drugiej wręcz przeciwnie - córa. Toż to zwykłe hormony szaleją, nie mają nic z płcią dziecka wspólnego.
      • bezak25 ale NIE na serio - miało być 12.10.11, 10:41

• iwonagos Re: ale NIE na serio - miało być 12.10.11, 12:51
          3 moje ciąże przebiegały identycznie. Przytyłam nawet tyle samo. Mam dwie córeczki i syna.
      • leneczkaz Re: jak sie ma "innosc" 2 ciazy a płec dziecka? 13.10.11, 15:09
        Ja miałam ohydną cerę przy synu.. Ale to bardzo ładny syn hahahah wink
    • moniamech Re: jak sie ma "innosc" 2 ciazy a płec dziecka? 12.10.11, 17:40
      szansa na inna plec oczywiscie jest - zawsze 50% wink u mnie 'innosc' sie nie sprawdzila co do plci. piersza ciaza - zero nudnosci, problem z cera, ochota na slodkie i bol rwy kulszowej w ostatnim trymestrze
      druga ciaza - okropne poranne nudnosci, cera piekna, ochota na kwasne i ostre i brak jakichkolwiek boli
      no i mam dwie coreczki
      • mikusia_k Re: jak sie ma "innosc" 2 ciazy a płec dziecka? 12.10.11, 17:45
        nijak się to wszystko ma do siebie...

ja w 1 ciąży jadłam słodkie-od kwaśnego mnie odrzucało i teraz też jem słodkie a kwaśne wcale mnie nie ciągnie i mam córcię a teraz synka wink

tyję też tak samo-tzn mam tylko piłeczkę z przodu, z tyłu nawet nie widać,że w ciąży jestem...
        • mama-w Re: jak sie ma "innosc" 2 ciazy a płec dziecka? 13.10.11, 08:43
          u mnie w pierwszej ciąży z dziewczynką wymiotowałam prawie 9mieś,cera była ok,kręgosłup mnie nie bolał a teraz jestem w ciąży z chłopcem i wymiotowałam tylko 3mieś,od początku buzię miałam w krostach(teraz już jest ok) a kręgosłup mi pęka.
          • gosiapatrycja Re: jak sie ma "innosc" 2 ciazy a płec dziecka? 13.10.11, 16:06
            Każda ciąża jest inna jak i poród. Nie ma co tu porównywać. Nie ma to żadnego związku z płcią. Ja mam dwie dziewczynki i każda ciąża inaczej przebiegała. Podobnie było z porodem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka