Dodaj do ulubionych

Peirwszy pokarm- siara

07.11.11, 18:07
Witam, jestem w 32 tygodniu ciąży, od około 25 tygodnia wydziela mi się siara z piersi, teraz pojawia się jej coraz więcej, ale towarzyszy temu ból w sutkach (coś jak kucie), w sumie to w jednym tylko, ale czasami bardzo dokuczliwy...Czy to normalne? są jakieś sposoby żeby sobie z tym radzić? Czy po prostu taki uroksmile? Pozdrawiam wszystkie obecne i przyszłe mamysmile
Obserwuj wątek
    • kasiek-kd Re: Peirwszy pokarm- siara 07.11.11, 18:26
      NORMALNE, choc mnie tez zaniepokoiły pełne, kapiące mlekiem piersi..chyba po 22 tc
      (a to moje, już 3 dziecko!)
      mi podpowiedziano, ze dobrze, jest ta wykapująca siare wcierac w brodawki.....jakos tak ja to hartuje, przygotowuje do pózniejszego karmienia;
      ulge na bolące piersi
      przynosił mi masaż ostra myjką pod prysznicem
      • ewa17 Re: Peirwszy pokarm- siara 07.11.11, 18:33
        W sumie to same piersi mnie nie bolą, tylko sutek mi doskwierasmile A może jakaś maść na sutki? Może warto zacząć już stosować coś takiego zanim maleństwo się pojawi?
        • kasiek-kd Re: Peirwszy pokarm- siara 07.11.11, 18:36
          no własnie, po co masc? - to co wykapuje wcieraj smile
          • blondimama Re: Peirwszy pokarm- siara 07.11.11, 23:17
            Ta siara najlepsza albo w aptece możesz kupić maść bepanthen też dobry i można też stosować w czasie karmienia no i cena normalna.
    • multimama.pl Re: Peirwszy pokarm- siara 10.11.11, 21:46
      bepanthen bardzo mi się przydał, dostałam próbkę w szpitalu. Takie kłucie w sutkach to pamiętam po porodzie miałam jak myślałam o dzidziach, takie dziwne uczucie jak się tam mleczko szykuje smile Możesz spróbować troszkę upuścić siary, może da ci ulgę. Najlepiej spróbuj nacisnąć sutek podczas brania prysznica, tylko nie przesadź.
    • leneczkaz Re: Peirwszy pokarm- siara 11.11.11, 17:25
      Normalne, choć średnio przyjemne. Mnie dzięki Bogu drugi raz ominęło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka