Dodaj do ulubionych

Kłucie brzucha

01.12.11, 11:59
Wczoraj popłudniu zaczał kłuc mnie brzuch po prawej stronie,tak na wysokosci pepeka i troche wyrzej ale bardziej przy prawej stronie, nie przy pępku.Rano przestało bolec.Teraz znowu boli.Czasami czuje takie jakby kolki.A jak mala mnie tam kopnie to strasznie boli.Zastanawiam sie czy to nie jest od przedzwigniecia,wczoraj podniosłam cos cięzkiego,zapomniałam sie.
Dziewczyny czy tez miałyscie takie bóle?Nie wiem co mam robic,moja ginekolog jest na urlopie.
Obserwuj wątek
    • poezja86 Re: Kłucie brzucha 03.12.11, 05:53
      ja też miałam takie bóle i to na różnym etapie ciąży, po kilku godzinach czy dniach przechodziły, moja gin powiedziała że się macica rozciąga i są właśnie takie klucia wokół pępka, mi zostało 2 tyg do porodu i tez czasami czuje klucia ale byłam na ktg i wszystko ok więc uważam że nie masz się czym martwić.. smile tak już my kobiety mamy smile
    • nomya Re: Kłucie brzucha 03.12.11, 07:31
      Mnie też coś a to zakłuje, a to zaboli wink Uważam to za normalne. Gdybym tak miała latać za każdym razem z takimi objawami do lekarza, to bym zbankrutowała płacąc za wizyty ;]
    • xxx.16 Re: Kłucie brzucha 03.12.11, 19:22
      WitamsmileJa jestem w 29 tygodniu tez mam takie bóle dokladnie prawa strona powyzej pepka.W pierwszej ciazy z takim bolem trafilam do szpitala bo sie matrwilam wybadali mnie od a do z i wypisali stwierdzili kolke z dzidzia bylo wszytko oki.Teraz tez mam bole wczesniej niz w pierszej ciazy ale czytajac ten post troche sama sie uspokoilam pozrdrawiam
    • multimama.pl Re: Kłucie brzucha 04.12.11, 10:59
      Jeżeli jest to odczucie miejscowe, to może się rozciągać macica, może też dzidzia się wypychać. Spróbuj pomasować to miejsce, jeśli to dzidzia to może się przesunie smile
      Jeśli robi ci się twardy cały brzuch, czyli jak dotykasz to masz wrażenie napiętej skóry i brzuch jest twardy jak piłka - nie wiem czy będziesz wiedziała o co chodzi, nie wiem jak to inaczej opisać- to mogą być skurcze i wtedy poszłabym do lekarza.W domu możesz polać brzuch ciepłą wodą z prysznica, łyknąć no-spę - jak pomoże to pewnie skurcze.
      powodzenia smile
    • toya666 Re: Kłucie brzucha 04.12.11, 12:30
      Ja też tak mam, po prawej stronie od pępka. Mąż jest lekarzem (gastro, nie gin wink) i uznał, że to synuś może mnie kopać w wątrobę. Te bóle mam rzadko (mniej więcej co kilka dni) i trwają po kilka sekund, ale są intensywne. Myślę, że gdyby ból był dłuższy lub powtarzał się bardzo często, to poszłabym z tym do gin. Ale w moim przypadku nie jest to uiciążliwe, choć jak zaboli, to porządnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka