patrycjaa21 03.06.04, 13:30 czy waga dzieciatka w 33 tygodniu ciazy wynoszaca 2013g to naprawde zbyt malo??strasznie sie martwie,jestem teraz w 35 tygodniu i boje sie ze moge urodzic za male dziecko Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patrycjaa21 Re: male dziecko??? 03.06.04, 13:30 dodam jeszcze tylko ze ja urodzilam sie w termiie z waga 2900 a maz z waga 2750 Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenax Re: male dziecko??? 03.06.04, 13:33 A moze ty i Twoj maz jestescie raczej drobnej postury? Odpowiedz Link Zgłoś
aninia1 Re: male dziecko??? 03.06.04, 13:37 Jestem w 41 tyg.ciąży.W poniedziałek ostatni jeden lekarz twierdzil ze Maluch waży 3100 (martwiłam sie ,że taka drobna dziecina) a w środę badał mnie inny lekarz i stwierdził ,że waga Dziecka wynosi 3500.Komu wierzyć? Wnioski wyciągnij sama Głowa do góry,Twój maluch cały czas rośnie nawet jeżeli Ty sama nie przybierasz na wadze Pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
agusiasa Re: male dziecko??? 03.06.04, 16:58 Kurcze to co ja mam powiedzieć, jak moj maluch w 34 tyg ważył 3000g... Czy to źle ?? Odpowiedz Link Zgłoś
asiaxkra Re: male dziecko??? 03.06.04, 16:20 Tak to z tymi lekarzami juz jest, za bardzo wierzą aparaturze ( USG )a nie naturze U mnie w 30 tc przewidywana waga dziecke wynosiła 1700g, zmartwiłam się , naczytałam o róznych chorobach, miałam koszmary senne, w 39tc waga ok 2700g , na izbie przyjęć lekarz potwierdził, że dziecko nie jest duze ok. 3 kg (41 tc.)to dane wg trzech róznych lekarzy, a najlepsze jest to że córcia (bo to też istotne)urodziła się z wagą 3430 g!!!, i sama widziałam jak lekarzowi mina zrzedła A ja byłam wniebowzięta !!! USG dokonuje pomiarów w oparciu o średnicę główki i dł kości udowej, te wymiary nie muszą być duże , wazne żeby były proporcjonalne. Nic sie nie martw, urodzisz zdrowego i wcale nie najmniejszego bobaska. Pozdrawiam i życzę dużo cierpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
tatik32 Re: male dziecko??? 03.06.04, 14:39 cześć nic się nie martw. Teraz w ostatnich tygodniach dziecko będzie przyboerało na wadze jakieś 100-150g na tydzień. Pozatym dziecko o wadze urodzeniowej powyżej 2700g jest ok. Moja córcia ważyła 2860 (dodam że ja wcale do drobnych nie należę i urodziłam się z wagą 3550)i jest wszystko ok. Plusem tego że urodzisz małe dziecko jest to że istnieje duże prawdopodobieństow że twój poród będzie lżejszy niż kobietki rodzącej 4kg dziecko ). Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
iteb Re: male dziecko??? 03.06.04, 16:45 nie ma powodów do obaw .lekarz w dniu terminu porodu powiedział, że dziecko jest małe 2800.pięć dni póżniej urodziłam córkę 3750kg i 57dl. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaba1 Re: male dziecko??? 03.06.04, 16:54 wiesz, jeszcze Was dzidzia może zaskoczyć Mojej znajomej (bardzo drobna, kobieca budowa) powiedzieli że jak dziecko będzie miało 25oo to będzie dobrze, mały urodził się z wagą 3600, na dodatek urodziła go bardzo szybko i bez większych kłopotów. Poza tym skoro oboje z mężem jesteście drobni to naprawdę nie ma się o co martwić, ani teraz, ani potem, po prostu dziecko będzie drobniejsze niż potomek dwumetrowego faceta i jego prawie z nim równej żony Odpowiedz Link Zgłoś