Dodaj do ulubionych

male dziecko???

03.06.04, 13:30
czy waga dzieciatka w 33 tygodniu ciazy wynoszaca 2013g to naprawde zbyt
malo??strasznie sie martwie,jestem teraz w 35 tygodniu i boje sie ze moge
urodzic za male dziecko
Obserwuj wątek
    • patrycjaa21 Re: male dziecko??? 03.06.04, 13:30
      dodam jeszcze tylko ze ja urodzilam sie w termiie z waga 2900 a maz z waga 2750
      • asiaasia1 Re: male dziecko??? 03.06.04, 17:30
        ciesz sie szybciej urodzisz !!! smile)
    • magdalenax Re: male dziecko??? 03.06.04, 13:33
      A moze ty i Twoj maz jestescie raczej drobnej postury?
      • aninia1 Re: male dziecko??? 03.06.04, 13:37
        Jestem w 41 tyg.ciąży.W poniedziałek ostatni jeden lekarz twierdzil ze Maluch
        waży 3100 (martwiłam sie ,że taka drobna dziecina) a w środę badał mnie inny
        lekarz i stwierdził ,że waga Dziecka wynosi 3500.Komu wierzyć? Wnioski
        wyciągnij sama smile Głowa do góry,Twój maluch cały czas rośnie nawet jeżeli Ty
        sama nie przybierasz na wadzesmile
        Pozdrawiam,
        Aniasmile
        • agusiasa Re: male dziecko??? 03.06.04, 16:58
          Kurcze to co ja mam powiedzieć, jak moj maluch w 34 tyg ważył 3000g... Czy to
          źle ??
      • patrycjaa21 Re: male dziecko??? 03.06.04, 13:43
        jestesmy drobnej posturysmile)
        • asiaxkra Re: male dziecko??? 03.06.04, 16:20
          Tak to z tymi lekarzami juz jest, za bardzo wierzą aparaturze ( USG )a nie
          naturze smile U mnie w 30 tc przewidywana waga dziecke wynosiła 1700g, zmartwiłam
          się , naczytałam o róznych chorobach, miałam koszmary senne, w 39tc waga ok
          2700g , na izbie przyjęć lekarz potwierdził, że dziecko nie jest duze ok. 3 kg
          (41 tc.)to dane wg trzech róznych lekarzy, a najlepsze jest to że córcia (bo to
          też istotne)urodziła się z wagą 3430 g!!!, i sama widziałam jak lekarzowi mina
          zrzedła sad A ja byłam wniebowzięta !!! USG dokonuje pomiarów w oparciu o
          średnicę główki i dł kości udowej, te wymiary nie muszą być duże , wazne żeby
          były proporcjonalne. Nic sie nie martw, urodzisz zdrowego i wcale nie
          najmniejszego smile bobaska. Pozdrawiam i życzę dużo cierpliwości smile
    • tatik32 Re: male dziecko??? 03.06.04, 14:39
      cześć nic się nie martw. Teraz w ostatnich tygodniach dziecko będzie
      przyboerało na wadze jakieś 100-150g na tydzień. Pozatym dziecko o wadze
      urodzeniowej powyżej 2700g jest ok. Moja córcia ważyła 2860 (dodam że ja wcale
      do drobnych nie należę i urodziłam się z wagą 3550)i jest wszystko ok. Plusem
      tego że urodzisz małe dziecko jest to że istnieje duże prawdopodobieństow że
      twój poród będzie lżejszy niż kobietki rodzącej 4kg dziecko smile). Powodzenia
      • iteb Re: male dziecko??? 03.06.04, 16:45
        nie ma powodów do obaw .lekarz w dniu terminu porodu powiedział, że
        dziecko jest małe 2800.pięć dni póżniej urodziłam córkę 3750kg i 57dl.
    • kasiaba1 Re: male dziecko??? 03.06.04, 16:54
      wiesz, jeszcze Was dzidzia może zaskoczyćwink
      Mojej znajomej (bardzo drobna, kobieca budowa) powiedzieli że jak dziecko
      będzie miało 25oo to będzie dobrze, mały urodził się z wagą 3600, na dodatek
      urodziła go bardzo szybko i bez większych kłopotów. Poza tym skoro oboje z
      mężem jesteście drobni to naprawdę nie ma się o co martwić, ani teraz, ani
      potem, po prostu dziecko będzie drobniejsze niż potomek dwumetrowego faceta i
      jego prawie z nim równej żonysmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka