Dodaj do ulubionych

bezsenność - III trymestr ciąży

29.01.12, 04:51
Jestem w 33 t.c. Od jakiś 3 tygodni cierpię na bezsenność. Dopiero teraz rozumiem ludzi, którzy mają problemy ze snem. Nie chodzi tu o problemy z zaśnięciem czy też z ułożeniem spowodowanym brzuchem. Ja po prostu usnę normalnie ok. 22-23 a potem przebudzam się ok 2-3 w nocy i nie mogę usnąć. Później jeśli uda mi się przysnąć to zaraz muszę wstawać i jestem po prostu nieprzytomna ( mam już jednego synka którego muszę odprowadzać do szkoły więc nie ma opcji że pośpię rano dłużej). Na początku ciąży mogłam spać prawie cały czas - całą noc bez problemu + dodatkowo drzemałam sobie w dzień jak tylko mogłam. Jak zaczęły się problemy z nocnymi pobudkami to wcale już nie przysypiam w dzień ale w nocy i tak ciągle to samo. Teraz jak człowiek mógłby normalnie spać to nie może a pewnie później jak urodzi się dziecko i trzeba będzie wstawać do niego w nocy to z moim spaniem nie będzie problemu. Czy któraś z was tak miała i może udało jej się jakoś zaradzić bo ja już mam dość bezsennych nocy.
Obserwuj wątek
    • gosbi [...] 29.01.12, 08:01
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • aneta79_1979 Re: bezsenność - III trymestr ciąży 29.01.12, 08:33
        a ja się spotkałam z teorią że nocne niespanie w III trymestrze jest niczym innym niż szykowaniem się organizmu do nocnego niespania po urodzeniu dzieckasmile
      • kasiak37 gosbi 29.01.12, 10:30
        zapoznaj sie prosze z watkiem na szpilce u gory forum dot. sygnaturek i ich regulaminowej wielkosci.Twoja przekracza dozwolona wielkosc o 100%.
        Moja rada:zmien suwak na mniejszy bo ten nalezy do grupy suwakow-mutantow tepionych przez nas,usun napis nad/pod suwakiem.
    • natchniuza86 Re: bezsenność - III trymestr ciąży 29.01.12, 11:07
      Ja nie spie z bolu od tygodni. Przespac sie chocby od 22-23 do 2-3 to dla mnie marzenie.
    • panna.sarabella Re: bezsenność - III trymestr ciąży 29.01.12, 15:37
      w pierwszej ciąży książki w nocy czytałam - nie chciało mi sie spać i już. Specjalnie czytałam przy słabym świetle, żeby oczy zmęczyć, ale nie pomagało niestety. Jakoś tak samo przeszło. Potem znowu się budziłam bo strasznie duszno mi było - wciaż brakowało mi powietrza. Też przeszło.
    • katriel Re: bezsenność - III trymestr ciąży 29.01.12, 15:55
      Ja się w poprzedniej ciąży budziłam o 5, czyli trochę lepiej niz ty, ale też nie było
      co wtedy robić (pamiętam że w przypływie desperacji słuchałam w radiu godzinek).
      W tej nie mam takiego problemu, bo nawet nie próbuję chodzić spać o 22. Wtedy
      to mój starszy syn zasypia, a ja się biorę za swoje sprawy. Jak posiedzę nad robotą
      czy na forum do 3 w nocy, to spokojnie do 8 rano pośpię - a wtedy to i tak wstać
      trzeba.
      • gosikjanosik Re: bezsenność - III trymestr ciąży 29.01.12, 23:10
        JA też spać nie mogę, ale własnie w drugą stronę, tj robie się senna a nawet juz sie zmuszam zeby zasnąć dopiero koło 2-3 a wstaje koło 10 i wszystko mnie boliuncertain
    • brzuszeknatalia Re: bezsenność - III trymestr ciąży 30.01.12, 11:43
      Bardzo Ci współczuję, wiem jak to jest..kazde 15 minut ciągnie się w nieskończoność, kazda godzina trwa wieczność. Koszmar. Mi lekarz przepisał Hydroxyzinum, ale ja spałam po 3 godziny na dobę (tez miałąm starszaka w domu)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka