Dodaj do ulubionych

biegunka w ciąży

10.04.12, 13:34
Witam, 28 tydzień ciąży.
Chciałam zapytać o wasze biegunki, mi się często zdarzają, ale ostatnio towarzyszy im bardzo ostry ból brzucha. Wyglądało to tak, że od wczoraj junior tak dziwnie kopie, obudził mnie o 3 w nocy i się zaczęło. Zaraz po biegunce przyszły też wymioty, chwilami obie rzeczy odbywały się jednocześnie. To że mnie bolało to nic, ale boje się czy to może mieć jakiś wpływ na małego? Z treści wymiotów stwierdzam, że to chyba świąteczny kabanos wywołał całą akcję więc jest to raczej moja winasad
Pytanie brzmi, czy takie rzeczy mogą zaszkodzić dziecku?
Obserwuj wątek
    • fipula Re: biegunka w ciąży 10.04.12, 14:25
      zatrucie pokarmowe raczej nie powinno zaszkodzić , co innego jeśli spowodowały to jakieś bakterie i obok biegunki, wymiotów , pojawi się gorączka wówczas biegiem do lekarza .
      Pozdrawiam
    • joannadro Re: biegunka w ciąży 19.04.12, 12:00
      Ja po konsultacji z lekarzem brałam na biegunkę smectę, ona nie wnika do całego organizmu więc nie zaszkodzi dziecku, a wiąże toksyny i wszelkie bakcyle z układu pokarmowego. W sumie smecta wydaje się lekiem bezpiecznym, ale na stronie preparatu pisze, że kobiety w ciąży i karmiące matki powinny się skonsultować z lekarzem lub farmaceutą przed zażyciem smecty, więc tak zrobiłam, zadzwoniłam po prostu do ginekologa.
    • rulsanka Re: biegunka w ciąży 19.04.12, 12:14
      Nie powinno być silnego bólu. W zasadzie przy tych objawach, które wymieniłaś, powinnaś lecieć do szpitala.
      Co można brać. Na pewno probiotyki, polecam beneflorę. Być może można brać preparaty z nifuroksazydem, bo się nie wchłania z przewodu pokarmowego, a tłucze patogenne bakterie. Smekta to tylko przy ryzyku odwodnienia. Generalnie przedłuża infekcję i o ile biegunka nie jest ciągła, to lepiej nie brać.
    • kejti30 Re: biegunka w ciąży 30.06.12, 09:09
      Proszę jak najwcześniej zglosic sie do lekarza-Ginekologa b to może byc nawed poronieniesad((
      A PRZEDE WSZYSTKIM PIC DUŻO NAPOJÓW ŻEBY SIĘ NIE ODWODNIC????
      • estera.78 Re: biegunka w ciąży 30.06.12, 10:03
        nie ma to jak szybka reakcja! Chyba jakiś przedstawiciel NFZ się nam tu zgłosił smile
      • kisi_165 Re: biegunka w ciąży 30.06.12, 14:30
        kejti30" zglosic sie do lekarza-Ginekologa b to może byc nawed poronieniesad"
        Jeśli już to poród przedwczesny a nie poronienie ;]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka