Dodaj do ulubionych

Zamiast Solarium ??

21.06.04, 15:05
Słuchajcie od trzech lat biegam na solarium. Mam jasną cerę piegi i po
solarium wyglądam o niebo lepiej - bez jestem blado galaretowata. Nienawidze
swojej karnacji. Przymierzam się do dzieciaczka w przyszłym miesiącu więc i
tak musze zrezygnować sad(
Poradźcie mi dobry samoopalacz bo ja próbowałam kilku i żaden nie dał mi tego
co solarium. Wręcz przeciwnie tylko smugi plamy i białe dłonie sad((((( bo po
samopalaczu trzeba ręce umyć. Macie na to jakiś sposób ?? Nie chcę tak
fatalnie wyglądać !!!!
Obserwuj wątek
    • neja Re: Zamiast Solarium ?? 21.06.04, 18:09
      Podciągam smile Bo milczycie ...
    • kozka76 Re: Zamiast Solarium ?? 21.06.04, 20:56
      Ja też lubię się opalać, a teraz nie mogę, jestem w 18 tygodniu ciąży. Zgadzam
      się że samoopalacze są beznadziejne, ale nie pozostaje nic innego, bo słońca
      też nie ma. Do ciała używam Vichy (jest średni), a do twarzy H. Rubinstain
      (jest super, ale drogi jak cholera). Gdyba jeszcze ta pogoda była lepsza to
      można byłoby wyjść na troszkę na słonko.
      • monika291 Re: Zamiast Solarium ?? 21.06.04, 22:01
        ja takze bardzo lubię solarium i słońce-jednak w ciąży się jakoś o tym zapomina
        dzidzia jest najważniejsza-ja też bez opalenizny nie wyglądam najlepiej.
        Ale uwieżcie mi(mam 10 miesięczną coreczkę),żadko kto wam coś niemiłego powie
        (najgorsze co usłyszałam to było: będzie córka bo mamie urode zabiera).A
        przyznam się wam ,że ja się wcale nie czułam brzydsza co najwyżej grubsza.Cąża
        generalnie poprawia stan skóry ,Tak po ok 14-15 tygodniu.
        Zycze powodzenia i dobrego samopoczucia(a kobieta w ciąży czy opalona czy nie i
        tak jest ok)
        Monika z Nikoląforum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
        f=621&w=10817538&a=12907505
    • roxi_hart Re: Zamiast Solarium ?? 21.06.04, 22:12
      Ja tez wygladam lepiej jak jestem opalona ale teraz to dla mnie zupelnie drugorzedna sprawa ta opalenizna. Ogolnie dobrze wygladam i ciagle slysze komplementysmile wiec uznalam ze opalenizna nie jest mi potrzebna. A jak patrze za okno to powatpiewam czy w to lato bedzie mozna wyzej odslonic nogi-a te blade koszmarnie wygladaja. Nic to, najwyzej bede straszyc, samoopalaczy nie lubie.
      • azia2004 Re: Zamiast Solarium ?? 21.06.04, 23:51
        hej! a wlasciwie dlaczego nie mozna sie opalac? Slyszalam o zamianach
        pigmentacyjnyzch w czasie ciazy oraz o "wypalaniu" witaminy C, ale nie
        rozmawialam na ten temat z lekarzem.
        Wydaje mi sie natomiast, ze samoopalacz nie "chwyta" jak przed ciaza, dalej
        jestem blada jak sciana smile
    • rebeka555 Re: Zamiast Solarium ?? 22.06.04, 01:10
      Witaj!

bardzo dobrze rozumiem twoj problem. Przetestowalam juz spora ilosc
      samoopalaczy i jak dla mnie najlepszy okazal sie Avonu, nie jest drogi a dziala
      switnie. Pozatym najlepiej jak sama sprawdzisz ktory ci pasuje.
      • neja Re: Zamiast Solarium ?? 22.06.04, 08:23
        Czy faktycznie widać różnice między nakładnym bezpośrednio samoopalaczem a
        takim nakładanym po balsamie ?? Może macie jakieś swoje sposoby na równomierne
        nakładanie bez smug ??
        • neja Re: Zamiast Solarium ?? 22.06.04, 08:24
          I jeszcze jedno pytanie czy próbowałyście preparatów z beta-karotenem ?? Czy to
          w ogóle coś zmienia w kolorycie skóry ??
    • nyx Re: Zamiast Solarium ?? 22.06.04, 12:51
      co do beta-karotenu, zmienia on kolor skóry podobnie jak sok z marchewki. ale
      po pierwsze, nie od razu, tylko ppo jakims czasie regularnego stosowania, po
      drugie - nie mozna go jesc za duzo, bo jest szkodliwy w wiekszych ilosciach,
      jedna tabletka dziennie zdaje sie, poza tym nie mam pojecia, jak beta-karoten
      wplywa na ciaze. mozliwe, że nie wolno go stosować w ciąży. najlepiej zapytja
      lekarza.
      z własnych doświadczeń powiem tak - łykałam kiedyś zestaw drożdże+beta
      codziennie rano (2x drożdże/ 1x beta)przez 4 miesiące, do tego jestem fanem
      absolutnym marchewki i soku marchewkowego. po jakims czasie musialam sie
      ograniczac a potem w ogóle przestałam łykać beta bo skóra zrobiła mi sie
      pomarańczowa... wink ja z kolei miałam problem po anemii, bo opalałam się na
      brązowo wszędzie poza twarzą, która była trupio blada, boprzy anemii skóra na
      twarzy sie nie opala. drażniło mnie to więc łykałam beta i było lepiej, ale
      naprawde uważaj.
      najlepiej zapytaj lekarza.
      podrawiam serdecznie
      nyx
    • packa761 Re: Zamiast Solarium ?? 22.06.04, 14:00
      kulka dni temu kupilam Nivea sun touch -jest rewelacujny, w sprayu, dobrze sie
      naklada szybko wsiąka skóra ma ładny, naturalny opalony kolor polecam
      • agaqool Re: Zamiast Solarium ?? 22.06.04, 15:28
        Polecam gorąco "Ambre Solaire" Garniera. Długo zastanawiałam się czy w ogóle
        stosować samoopalacz w ciąży - w końcu nie uroda jest w tym okresie życia
        najważniejsza - ale w końcu uległam patrząc na moje białe ciało. Przed ciążą
        testowałam wiele różnych samoopalaczy, ale ten bije wszystkie na głowę. Jestem
        zachwycona pięknym kolorem skóry i absolutnym brakiem smug. Kupiłam wersję w
        opakowaniu aluminiowym (wygląda jak dezodorant), nie jest to najtańszy specyfik
        (ok. 30 zł.), ale warto.
        Ten tani AVONU po kilku próbach (w tym mieszania z balsamem),` wylądował w
        koszu - w życiu nie miałam gorszego samoopalacza - za ciemny i pozostawia
        straszne smugi. Muszę zaznaczyć, że umiem dobrze rozprowadzić samoopalacz (lata
        praktyki), ale z tym nigdy mi się nie udało.
        Życzę dobrego wyboru i cudnej opalenizny. Pozdrawiam!

• magda.cz Re: Zamiast Solarium ?? 22.06.04, 16:42
          Też kupiłam Ambre Solaire Garniera ale nałozyłam go na siebie tylko raz.
          Strasznie smierdzi alkoholem, przestraszyłam sie ze moze wysuszac skóre i moze
          zaszkodzic dziecku. Kolor byl co prawda bardzo ładny i faktycznie równomierny
          ale jego zapach skutecznie mnie odstraszył.

Magda
      • maja.maja Re: Zamiast Solarium ?? 22.06.04, 15:32
        Hej,

Ja jestem w 22 tygodniu a w 18 tyg brałam ślub. Żeby nie wyglądać jak biała
        dama zrobiłam sobie najnowszy zabieg samoopalający Spray Bronzing w Instytucie
        Dermiki w Warszawie. Panie stawierdziły że to bezpieczne dla dziecka a
        opalenizna jest rewelacyjna - utrzymuje się jakieś10 dni a wygląda się zaraz po
        zabiegu jakby sie wróciło z Hawajów. Opalenizna pięknie brązowa i równomierna.
        Kosztowało mnie to 80 zł.Niestety już się zmyło.
        Pozdrawiam
        Maja
        • neja Re: Zamiast Solarium ?? 22.06.04, 19:15
          Kurczę szkoda że to taka cena... gdyby to było 50 zł i faktycznie na 10 dni
          jest o co powalczyć.
          • zuzkakb Re: Zamiast Solarium ?? 22.06.04, 21:03
            Witam w klubie! Mam dokładnie ten sam problem. Nieważne co robię i tak jestem
            blada jak ściana. Przed swoim ślubem biegałam na solarium przez miesiąc a
            efektów nie było właściwie żadnych. Wypróbowałam mnóstwo samoopalaczy, ostatnio
            wczoraj avon w sprayu i.... mam śliczne smugi na nogach, dzisiaj poprawiłam
            może trochę się zatuszuje (oby), a z rkoma to już w ogóle nie mam zielonego
            pojęcia co zrobić! Jeśli macie jakieś magiczne sposoby to bardzo proszę -
            podzielcie się z bladymi twarzami!!! Pozdrawiam!
            • agaqool Re: Zamiast Solarium ?? 23.06.04, 00:51
              Na plamy odobno pomaga cytryna (mnie nie), a z bardziej skutecznych - woda z
              nadmanganianem potasu (nie próbowałam, ale inni chwalą). Powodzenia w walce...
    • a_bizon Re: Zamiast Solarium ?? 23.06.04, 08:45
      Ja używam mleczka do opalania L'oreal (mam 4. miesięcznego synka i karmię
      piersią). Kosztował 41 zł. 150 ml. Jak byłam w ciąży to używałam Nivea do
      jasnej karnacji. Przy mojej bladej karnacji smaruję się raz na 3 dni, przed
      nałożeniem samoopalacza robie peeling.
      Mi się wydaje, że samoopalacze nigdy nie dają tak "zdrowej" opalenizny jak
      słonko, ale zawsze nie "rzucam się w oczy " skórą jak mąka.
      Pozdrawiam
      Ania, mama Kacperka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka