Dodaj do ulubionych

panikować czy nie?

30.08.12, 16:59
hej. jestem w 21 tygodniu ciąży i dzisiaj zauważyłam że mam całe mokre majtki, nie moge rozpoznać czy ciecz jest przeźroczysta czy żółta. tez tak macie? to normalne? bo naczytałam sie wielu rzeczy że kobiety wciazy moga nietrzymac moczu, ale mi się to nie zdarzało, albo ze mogą sączyć się wody płodowe... Pomóżcie!
Obserwuj wątek
    • kisi_165 Re: panikować czy nie? 30.08.12, 17:03
      możliwa również zbyt obfita wydzielina. Jeśli się to powtórzy bądź się martwisz jedź na IP bądź do swojego lekarza.
      • zabcia35 Re: panikować czy nie? 30.08.12, 17:10
        lepiej na zimne dmuchac. Ja bym sprawdziła czy nie saczy sie płyn owodniowy
    • estera.78 Re: panikować czy nie? 30.08.12, 17:29
      prostym acz obleśnym sposobem na rozróznienie mocz czy wody jest wąchanie majtek. Mocz generalnie śmierdzi a wody nie. Inna sprawa to bogata wydzielina a tu juz na "nosa" nie da się wyczuć.
    • warszawa1673 Re: panikować czy nie? 30.08.12, 18:19
      jesli to się powtórzy - to lepiej jechać na IP i sprawdzić - bardzo trudno samemu bez odpowiedniej "chemii - błękit bromometylowy " sprawdzić czy to płyn.Jeśli zdecydujesz się pojechać na IP załóż wcześniej wkładkę lub ligninę i pochodz z nią aby położne mogły polać wkładkę specjalnym płynem.Ja w tej sprawie byłam już 2 razy na IP .
    • masak-rua a jak?? 30.08.12, 23:44
      napisałaś : "pomóżcie" - jak Ci mamy pomóc???
      wywróżyć?? czy co??
      dziewczyno, masz jakieś obawy dotyczące Twojej ciązy i życia Twojego dziecka to jedź na IP, do lekarza, a nie pisz na forum "pomóżcie" ...
    • migotka.s Re: panikować czy nie? 31.08.12, 01:30
      jedz na IP - mowie to z doswiadczenia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka