kisi_165 02.10.12, 11:35 jest wiarygodniejszy z 12 tygodnia czy 14tc ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alinalen Re: Termin porodu wg usg 02.10.12, 14:04 mi lekarz mówił ze do ok 12 tyg dzieci rozwijają się tak samo, potem już idą swoim własnym torem-jedne wieksze drugie mniejsze. wiec chyba 12tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
gosiapatrycja [...] 02.10.12, 15:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Termin porodu wg usg 02.10.12, 20:16 nie ma znaczenia czy termin porodu jest liczony wg OM czy usg. dzieciak przyjdzie na świat wtedy, kiedy będzie jego pora. ani dnia wcześniej, ani dnia później. Odpowiedz Link Zgłoś
marciula23 Re: Termin porodu wg usg 03.10.12, 19:28 A poród przedwczesny to też właściwa pora? Moim zdaniem nie za bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Termin porodu wg usg 04.10.12, 18:00 marciula23 napisała: > A poród przedwczesny to też właściwa pora? Moim zdaniem nie za bardzo..." zdaje się, że nie oblicza się przedwczesnego terminu porodu. a różnica terminu porodu wyliczona z OM lub z usg to kwestia tygodnia, góra dwóch, a nie na przykład trzech miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
alinalen Re: Termin porodu wg usg 04.10.12, 13:55 jasne ze dzieci rodzą się wtedy kiedy mają na to ochotę, ale ja np mam 4tyg różnicy między terminem z usg a terminem z OM. wiec tak na prawdę mogliby mi wywoływac poród wtedy kiedy dziecko bedzie jeszcze wcześniakiem. wiec istotna jest tylko duża rozbieżność a nie kilka dni. poza tym autorce chodziło o różnice w pomiarach z usg z różnych tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś