Dodaj do ulubionych

wielkosc zarodka

09.11.12, 19:44
Witam
Dzis bylam na usg jestem w ciazy w 5tyg4dni,pecherzyk mial 8,4 mm a echo zarodka 2,2 mm serca jeszcze nie widac.Czy to nie za male wymiary?
Obserwuj wątek
    • 1mzeta Re: wielkosc zarodka 09.11.12, 20:54
      I po co ci to usg na tym etapie ? Jak widać tylko po to żeby się stresować.
      Ja bym sobie tym głowy nie zaprzątała bo i tak co ma być to będzie- nawet gdyby mi bardzo zależało.
      Wystarczy, że długość cyklu się zmieniła i ciąża może być młodsza niż ci się wydaje.
      • morenadenna Re: wielkosc zarodka 09.11.12, 21:10
        Dzieki ale to nie jest odpowiedz na moje pytanie
    • kami-66 Re: wielkosc zarodka 09.11.12, 21:29
      Zarodek większy od mojego w 6tyg + 2dni miał 1,8mm
      na serduszko musisz jeszcze poczekać
      gratulacjesmile
      • morenadenna Re: wielkosc zarodka 09.11.12, 21:38
        Mialam napisane bardzo maly pecherzyk
        • turmalinka Re: wielkosc zarodka 10.11.12, 10:24
          morenadenna napisała:

> Mialam napisane bardzo maly pecherzyk

na tym etapie to powinnas sie cieszyc, ze wogole bylo go widac, jeszcze bardzo wczesnie to i pecherzyk bardzo maly
    • mary_an Re: wielkosc zarodka 10.11.12, 10:07
      U mnie w piatym tygodniu jeszcze zupelnie nic nie bylo widac, a 3 tygodnie pozniej juz wielka dzidzia 1.5 cm z bijacym w szalenczym tempie serduszkiem smile
    • morenadenna Re: wielkosc zarodka 11.11.12, 22:16
      Martwi mnie tez ze w opisie nie ma nic o pecherzyku ziltkowym...moze go nie byc skoro zaeodek jest widoczny?
      • kami-66 Re: wielkosc zarodka 12.11.12, 23:15
        Nie schizuj ciesz się jesteś w ciąży dziewczyno smile
        Jak ty przeżyjesz Usg genetycznewink
        Na tym etapie ciąży lekarze przeważnie sprawdzają, czy fasolka jest na swoim miejscu
      • kerri31 Re: wielkosc zarodka 17.11.12, 09:03
        Wymiary ok. Zarodek na tym etapie ciąży rośnie nawet do 1 mm na dobę, zobaczysz na następnym badaniu jaki już będzie "Byk". Gdyby nie było pęcherzyka żółtkowego lekarz na pewno by Ci o tym powiedział, że ciąża jest nie prawidłowa, bo najpierw jest pęcherzyk ż.a potem pojawia się zarodek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka