Dodaj do ulubionych

Wczesna ciąża

22.11.12, 15:10
Witam Wszystkie Panie smile
Wczoraj 21.11.2012 byłam na wizycie u ginekologa, który stwierdził ,że moja macica jest lekko rozpulchniona, pęcherzyk jest płaski i niema zarodka...ostatnią miesiączke miałam 19.10.2012r. ale była ona nieregularna ( zazwyczaj dostaję @ po 25 każdego miesiąca) lekarz stwierdził ,że to 4 tydzień ciąży, chociaż ja jestem innego zdania...W niedzielę 11.11 robiła test ciążowy i był negatywny, w środę 14.11 zrobiłam znów i wyszedł pozytywny, kreseczka była bladziutka, po paru dniach gdy zrobiłam kreska jest już intensywna.
Czy może być to zbyt wczesna ciążą żeby wykrył ją lekarz przez USG dopochwowe? ( takie miałam robione) Jutro idę zrobić badanie na hormon HCG. Strasznie się martwię o swoją maleńką fasolkę, czemu jej nie widać sad Czy ma to związek z wagą kobiety ? ( ważę 44kg) Jaki powinnam mieć wyniku badania krwi , w poniedziałek mam powtórzyć. Bardzo proszę o pomoc doświadczone osoby które miały podobną sytuację smileTo była Nasze pierwsze podejście jeśli chodzi o ciąże. Dodam jeszcze ,że bolą mnie piersi i urosły o jeden rozmiar... Czasem pobolewa mnie brzuch i jem dużo ogórków i kapusty kiszonej Temperatura w pochwie 37.7 .

Dziękuję za każdą odpowiedz
Joaśka

Obserwuj wątek
    • adormidera1 Re: Wczesna ciąża 22.11.12, 15:35
      a ile miał mm ten pęcherzyk? skoro 19.11 miełaś 1 dzien ostatniej miesiączki to twoja ciąża ma 5 tyg, może jeszcze nie byc zarodka, ważne ile mm miał pęcherzyk ciążowy?
      • joaska892 Re: Wczesna ciąża 22.11.12, 15:46
        Lekarz nic mi nie powiedział ,tylko tyle,że może jeszcze za wcześnie. Kazał mi tylko zrobić HCG... Problem w tym ,że w tamtym miesiącu miałam miesiączkę wcześniej niż zwykle, wydaje mi się że owulację miałam pomiędzy 1 a 4 listopada, zawsze mam właśnie tak. Może iść do innego lekarza?
        • adormidera1 Re: Wczesna ciąża 22.11.12, 16:06
          to idz do innego!! zrób przed badaniem bete, to troche podpowie który to tydzien. dziwne ze nie zmierzył ginekolog pęcherzyka, bo to własnie wg jego rozmiarów liczy się wiek wczesnej ciąży. ma być 4 mm w 4 tyg, potem rośnie o okło 1 mm/dzien, gd jest wystarczająco duży widać w nim zarodeczek, nie stwierdzenie zarodeczka gdy pęcherzyk ma 20 mm, zle wróży. to takie podtsawowe info
          • joaska892 Re: Wczesna ciąża 22.11.12, 16:11
            Dziękuję za odpowiedz, w sumie jak powiedział ,że niema zarodka to się wystarczyłam i może mówił jaka wielkość ale zapomniałam crying moje dwie koleżanki zobaczyły dopiero fasolkę w 7 t.c i druga w t.c .... Jutro idę zrobić betę... Powiem szczerze ,że byłam zaskoczona tym co powiedział lekarz, bo objawy ciąży u mnie jakieś są...pochwa w dotyku jest rozpulchniona( nigdy takiej nie miałam)I zastanawia mnie czemu w niedziele testy były negatywne a w środę cztery pozytywne... od czasu pozytywnego testu minął wczoraj tydzień
    • mary_an Re: Wczesna ciąża 22.11.12, 16:25
      Zrob bete i wtedy bedziesz wiedziala czy to ciaza czy nie. Chociaz jak test wychodzi pozytywny to raczej nie ma innej opcji smile
      A z USG poczekaj do 7 tygodnia, bo wczesniej tylko sie zdolujesz, ze nie widac zarodka, albo jak widac to nie bije serduszko itp. U mnie tez na poczatku nic nie bylo widac i bylam strasznie tym zdenerwowana (niepotrzebnie, bo 2 tygodnie pozniej juz bilo serducho, jak wczesniej nawet nie bylo zarodka!). W 7 juz powinno wszystko byc na swoim miejscu. Ale niech to bedzie taki dobry siodmy tydzien (czyli wg twoich wyliczen plus kilka dni dla pewnosci).
    • fasolina Re: Wczesna ciąża 22.11.12, 19:06
      Joasiu, Beta HCG i wszystko jasne! smile
    • pancia-jancia Re: Wczesna ciąża 22.11.12, 20:41
      w zadnej ciąży nie szłam do lekarza szybciej niż w 8 tygodniu. Zrobiłam testy i jadłam kwas foliowy, bez sensu isc tak wczesnie, tylko niepotrzebny stres. Na tym etapie jeszcze wszystko może sie zdażyć.
      skoro piszesz ze owulacje masz miedzy 1 a 4 listopada to sama widzisz jak to szybko. Wyluzuj troche bo z takim podejsciem jak masz jeszcze 36 tygodni wytrzymać do porodu to bedziesz kłębkiem nerwów a to niczemu niesłuzy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka