Dodaj do ulubionych

Różowe plamienia

24.11.12, 18:24
Wczoraj dowiedziałam się, że jestem w ciąży po zrobieniu testu. Dziś miałam najpierw troszkę brązowego śluzu a teraz lekko różowe plamienia a raczej widoczne to na papierze po skorzystaniu z toalety. To 5 tydzień. Czy któraś z Was tak miała. Dodam, że biorę duphaston 2 razy dziennie.
Obserwuj wątek
    • ellena Re: Różowe plamienia 24.11.12, 19:32
      Ja miałam takie różowe plamienia w dniu spodziewanej @, to był 4 tydzień. Upewnij się u lekarza czy wszystko jest OK, moja ginka powiedziała, że to była implantacja.
      • gosiapatrycja [...] 24.11.12, 20:43
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • anetadymek Re: Różowe plamienia 24.11.12, 21:05
          brązowe można czasami puścić w niepamięć, ale różowe należy skonsultować. być może to tylko np z nadżerki, a być może coś poważniejszego.
          trzymam kciuki za dobre zakończenie
    • sharzan-ka Re: Różowe plamienia 24.11.12, 23:25
      a na co bierzesz duphaston?
      co lekarz powiedział na jego temat jak się okazało, że jesteś w ciąży? (zmniejszyć/zwiększyć?)
      • pancia-jancia Re: Różowe plamienia 25.11.12, 09:19

ja dostałam plamień w 7 tyg. Miałam krwiaka który zaczął się opróżniać. Najpierw różowe potem brązowe przez 3 tygodnie.Już nie mam tych plamień. krwiak się opróżnił.
    • asikol Re: Różowe plamienia 25.11.12, 10:54
      U mnie tak sie objawiał krwiak
      • dorciaszek Re: Różowe plamienia 25.11.12, 11:43
        w poprzedniej ciazy takze od razu plkamieniia i krwiak. lezalm plackiem 2 tygodnie. krwiak siie wchlonal areszte coazy przeszlo ok. mam zdrowa 5 latke smile
        • gosiapatrycja [...] 25.11.12, 12:46
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • gulis1 Re: Różowe plamienia 25.11.12, 15:01
            Z takimi objawami to faktycznie najlepiej do lekarza, bo to moze oznaczac wiele rzeczy od blahej po powazna. Wiem, ze na forum szukasz pomocy aby ktos Ci powiedzial ze wszystko ok jest, ale nie znajdziesz takiego zapewnienia. Umow sie na wizyte i bedziesz spokojna. U mnie plamienia raz oznaczaly krwiaka, a wczesniej niestety poronienie, wiec roznie moze byc! Trzymam kciuki!
          • kasiak37 gosiapatrycja 25.11.12, 22:05
            kiedy zainteresujesz sie tym co sie do Ciebie pisze?
            forum.gazeta.pl/forum/w,585,140027575,140028770,gosiapatrycja.html
            Bede Cie cenzurowac tak dlugo az zastosujesz sie do regulaminu.
        • pancia-jancia Re: Różowe plamienia 25.11.12, 14:58

Mi nie kazano leżec z krwiakiem, mogłam wszystko robić normalnie poza chodzeniem na basen do czasu zaprzestania plamienia. Nie dostałam też zwolnienia. O co chodzi z tym leżeniem, bo już wcześniej czytałam że dziewczyny leżą tylko nie wiem po co.
          • ochra Re: Różowe plamienia 25.11.12, 21:14
            Widocznie nie miałaś krwiaka zagrażającego ciąży. Mój krwiak otaczał do połowy trfoblast w taki sposób że był on częściowo odklejony, lekarz nie kazał mi bezwzględnie leżeć, ale mimo to leżałam. Wstawałam dwa razy na dłużej, musiałam coś załatwić i za każdym razem miałam gwałtowne krwawienie, które groziło całkowitym odklejeniem trofoblastu. Więc leżałam do momentu kiedy krwiak się wchłonął i dzięki temu jestem zaczynam wlaśnie ósmy miesiąc.
            • aska103 Re: Różowe plamienia 26.11.12, 09:32
              Ja plamiłam od początku do 6 miesiąca i wciąż zdarza się to np po badaniu a jestem w 8msc. u mnie to polip doczesnowy ale może byc różnie więc lepiej się upewnić u lekarza i dbać o siebie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka