Dodaj do ulubionych

skurcze? 16tc

21.12.12, 21:21
Od 2-3 dni mam skurcze (?) brzucha, robi się twardszy. Pamiętam, że w pierwszej ciaży też takie coś miałam, ale wydaje mi sie, że później.
Mam sie martwić i dzwonić do lekarza, czy odpuscić i zapytać się na nastepnej wizycie? (byłam we wtorek i wszystko było ok)
Obserwuj wątek
    • iwona_woz Re: skurcze? 16tc 21.12.12, 21:27
      Zadzwon i zapytaj, 16 tc to troche za wczesnie.
    • ochra Re: skurcze? 16tc 21.12.12, 23:09
      Ja prawie całą ciażę miałam skurcze, im bliżej rozwiązania tym mam ich mniej. Bierz Magne b6, bardzo pomaga.
      • farfallina35 Re: skurcze? 16tc 21.12.12, 23:31
        A czujesz juz ruchy? Ja tak mam od skonczonego 17 tyg, tez sie denerwowalam bo brzuch twardnial kilka razy dziennie.Lekarz powiedzial, ze przy drugiej ciazy moze byc to wczesniej a tymbardziej ze zaczelam czuc ruchy wiec macica " sie stawia" gdy dziecko sie kreci.Mnie zbadal zeby zobaczyc co z szyjka ale wszystko ok i nie kazal sie denerwowac tylko brac magnez( jak wyzej pisala dziewczyna) 2x2 tabl rano i wieczorem i do 36 tyg.Pomaga ale nie likwiduje twardnienia zupelnie, ja mam nadal codziennie, raz mniej raz wiecej ale zauwazylam, ze przy stresie nasilaja sie.Zadzwon do dr, uspokoisz sie i magnez spokojnie mozesz wziac, nie zaszkodzi.mi kazal brac regularnie nospe przez 2 tyg ale ona mi nie pomagala wiec przestalam brac
    • go-jab Re: skurcze? 16tc 22.12.12, 04:15
      w pierwszej zaczely sie ok 17 tygodnia... w drugiej kolo 14-15... w trzeciej w 12... nie bralam nic...
    • sol_13 Re: skurcze? 16tc 27.12.12, 19:36
      Też miałam gdzieś tak właśnie od 16 tc, brałam magnez.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka