anka1971 13.07.04, 10:28 Może napiszecie mi jak sobie radzicie z zaparciami. Czy jest jakaś skuteczna metoda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziobas79 Re: Przykra dolegliwość- zaparcia. 13.07.04, 10:29 Najlepsze to owoce. A jak te nic nie dadza to zakup kg suszonych sliwek i opakowanie fig. W koncu cie musi ruszyc. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelsia Re: Przykra dolegliwość- zaparcia. 13.07.04, 10:32 witam. również polecam owoce, zwlaszcza truskawki. sprobuj też z czereśniami i arbuzem. ew. jak to nie pomoże to czopki glicerynowe. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Przykra dolegliwość- zaparcia. 13.07.04, 10:40 owoce, płatki śniadaniowe z kefirem na dzień dobry, razowy chleb a najskuteczniejsza zimnawa pizza popijana spritem ) Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.sredniawa Re: Przykra dolegliwość- zaparcia. 13.07.04, 11:39 Ja nie miałam takich problemów ale pamiętam rady położnej z patologii ciąży: suszone śliwki- na noc zalać przegotowaną wodą rano wypić na czczo. podobno pomaga też pita na czczo zalewa z brzoskwiń w puszkach. Powodzenia i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jakasik Re: Przykra dolegliwość- zaparcia. 13.07.04, 12:05 A mi pomagają jagody! Odpowiedz Link Zgłoś
justek13 Re: Przykra dolegliwość- zaparcia. 13.07.04, 16:14 Ja polecam duuuzo owocow i pieczywo gruboziarniste. Ponadto pilam napar z miety, ktory bardzo mi pomogl, no i spacery... bo pobudzaja perystaltyke Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
szpiczak Re: Przykra dolegliwość- zaparcia. 13.07.04, 13:12 w ciazy pilam syrop homeopatyczny alvia -bylo zdecydowanie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
kozka76 Re: Przykra dolegliwość- zaparcia. 13.07.04, 13:13 Jak mi się już zdarzy to sięgam po czopki glicerynowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ryba2 Re: Przykra dolegliwość- zaparcia. 13.07.04, 13:23 Ale jeszcze jedna wazna sprawa - nie zapominaj o wodzie. 3 litry wody dziennie to minimum - przynajmniej w moim przypadku. U mnie zaparcia pojawiaja sie zawsze gdy za malo pije. Pozdrawiam Wiola Odpowiedz Link Zgłoś
asochac1 Re: Przykra dolegliwość- zaparcia. 13.07.04, 15:34 codziennie rano płatki na mleku i dużo owoców. Mnie pomaga też kawa (oczywiście bezkofeinowa). I dużo płynów. Odpowiedz Link Zgłoś
carinaf Re: Przykra dolegliwość- zaparcia. 13.07.04, 16:01 Najlepsze to co mi pomogło to barszcz czerwony z kawałkami buraczków. Może nie każdy lubi, ale przeczyści jeszcze tego samego dnia. Pozdrawiam i smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
agga1976 Re: Przykra dolegliwość- zaparcia. 13.07.04, 17:09 Witam moj zestaw antyzaparciowy : - na sniadanie musli z mlekiem lub jogurtem + suszone sliwki - duzo owocow - w ostatecznisci -> czopki glicerynowe pozdrawiam Agga + 27 tyg. Malenstwo Odpowiedz Link Zgłoś
karoli.na Re: Przykra dolegliwość- zaparcia. 13.07.04, 19:48 Mój sposób to: sok z marchewką wipity przed śniadaniem (Kubuś lub Karotka), zjedzenie surowej marchewki w międzyczasie. Odpowiedz Link Zgłoś
cyntia33 Re: Przykra dolegliwość- zaparcia. 13.07.04, 20:40 A ja mam taki sposób (dobry na dzień wolny od pracy). Trzeba rano wstać i nie jeść śnaidanka, tylko bardzo dużo pić: wody, wody z miodem i cytryną, herbatek różnych, soków. Co kwadrans, pół godzinki - dopóki coś się tam w jelitach nie ruszy. Odpowiedz Link Zgłoś
kozka76 Re: Przykra dolegliwość- zaparcia. 14.07.04, 09:44 Aha na mnie cudownie działają truskawki i ogórki małosolne. A do tego są pyszne. Odpowiedz Link Zgłoś
magda1975 Re: Przykra dolegliwość- zaparcia. 14.07.04, 09:48 Aniu, mi pomagają tak jak powyżej: suszone śliwki, musli z jogurtem, pełnoziarniste pieczywo (nie tylko koloru ciemnego, który jest wynikiem dodatku karmelu a nie wypieku na mące pełnoziarnistej), a jak to nie pomaga to na pewno pomoże świeży ananas - nie z puszki, tylko świeży owoc. Z ananasem musisz jednak uważać czasem powoduje bardzo intensywne biegunki (mój mąż np. nie może jeść świeżego ananasa, a z puszki je) Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
sara11 Re: Przykra dolegliwość- zaparcia. 14.07.04, 10:47 Mój sposób to 1/2 arbuza nawet ok.4 kg., pudełko malin -mają dużo błonnika- 2 litry wody min., czopki glicerynowe i rozsądna dieta - czasami sama czuję jak się jak arbuz, ale pomaga. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
zachara Re: Przykra dolegliwość- zaparcia. 14.07.04, 15:00 wczoraj własnie pytałam o jakis delikatny srodek moja lekarke , poniewaz często wszystkie wymienione przez poprzedniczki artykuły spozywcze kompletnie nie działaja i poleciła mi taką oto rzecz:Lactulosa Mip. Jeszcze nie uzywałam , więc się na temat skutecznosci nie wypowiem . W kazdym razie z ziołami mówiła nalezy uwazaći samodzielnie raczej nie stosowac chociaz wiem że inni polecaja równiez Xennę Odpowiedz Link Zgłoś