Dodaj do ulubionych

usg 12 tc i plec

30.01.13, 12:10
Bylam na USG przezierności w 12 tc, lekarz zapytany o plec odpowiedział, ze jak dla niego to raczej dziewczynka, natomiast odpowiedzilnosci za to nie bierze, bo za wczesnie. Dodam, ze sprzet swietny, lekarz tez cieszacy sie dobra opinia.
Ja niestety mimo tego, ze mnie powinnam nastawiam sie na dziewczynkę, czy słusznie?

Obserwuj wątek
    • suuperbaba Re: usg 12 tc i plec 30.01.13, 12:21
      Mysle ze powinnas spokojnie poczekac do usg polowkowegosmile Aczkolwiek my jak bylismy na usg w 12tc to lekarka nam powiedziala, ze wg niej to dziewczynka i w 22tc potwierdzila...mamy coreczkewink Natomiat dziewczynke duzo trudniej "wykryc"uncertain
      • vilromi Re: usg 12 tc i plec 30.01.13, 12:26
        Ja w 12 tc miałam raczej chłopca, a w 22 tc dziewczynkę, urodziła się dziewczynka. Sprzęt bardzo doby, specjalista też. Moim zdaniem szanse na dziewczynkę u Ciebie to 50/50 smile spokojnie poczekaj do usg połówkowego
    • agnieszka77_11 Re: usg 12 tc i plec 30.01.13, 20:29
      Na nic się nie nastawiaj. Poczekaj do USG połówkowego.
    • sharzan-ka Re: usg 12 tc i plec 30.01.13, 22:55
      Skoro lekarz nie bierze odpowiedzialności to znaczy, że jest za wcześnie i nie jest pewien.
      Więc nie maluj jeszcze całego pokoju na różowo wink
      • soniaczek1976 Re: usg 12 tc i plec 31.01.13, 09:56
        Z tego co wiem to najwcześniej można zobaczyć z wiarygodną dokladnością od 16tygodnia i u mnie to sie sprawdzilo, zarowno moj lekarz jak i na prenatalnych po tym terminie potwierdzili ze napewno dziewczynki.

Polecam: blizniakiiblizniaczki.blogspot.com/
        yczkizcodziennoscia.blogspot.com/
    • kerri31 Re: usg 12 tc i plec 31.01.13, 09:59
      W 12 tc nie da się określić płci dziecka, bo jest ona jeszcze nie wykształcona.
    • mart.a.29 Re: usg 12 tc i plec 01.02.13, 18:49
      Mi w 12 tygodniu lekarka powiedziała,że nie ma żadnych wątpliwości,że to chłopczyk.Na dwóch kolejnych wizytach mówiła to samo no i jest syneczeksmile
    • amy.28 Re: usg 12 tc i plec 01.02.13, 22:57
      mój syn na tym etapie, ba nawet na połówkowym również "był" dziewczynką.
    • brown_aurelia Re: usg 12 tc i plec 02.02.13, 12:27
      mój ginekolog w 10 tygodniu już zobaczył płeć (chłopiec), ale nie chciał mi powiedzieć tongue_out
      dowiedziałam się dość późno, bo chyba na przełomie 5/6 miesiąca.
      mały za każdym razem, gdy miałam usg, nie chciał się pokazać i wypinał się plecami do usg tongue_out
    • 18lipcowa3 Re: usg 12 tc i plec 02.02.13, 13:20
      za wczesnie
      ja bym sie na nic nie nastawiala
    • bahati0 Re: usg 12 tc i plec 04.02.13, 10:30
      Mój lekarz w 12t3d na 95 % procent powiedział, że chłopiec, na kolejenj wizycie (17 tc) jak chcial sprawdzać płeć przypomniałam,że była już pierwsza prognoza, powiedział wtedy, "skoro powiedziałem w 13 tc, to miał być chłopak, bo na dziewczynkę to byłoby za wcześnie"; później potwiedził niby na 100%, że chłopiec, pokazując nam na usg prącie i jąderka smile Na wierzę na 99%.
      • kaja5 Re: usg 12 tc i plec 16.02.13, 15:26

bahati0 napisał(a):

> Mój lekarz w 12t3d na 95 % procent powiedział, że chłopiec, na kolejenj wizycie
        > (17 tc) jak chcial sprawdzać płeć przypomniałam,że była już pierwsza prognoza,
        > powiedział wtedy, "skoro powiedziałem w 13 tc, to miał być chłopak, bo na dzie
        > wczynkę to byłoby za wcześnie"; później potwiedził niby na 100%, że chłopiec, p
        > okazując nam na usg prącie i jąderka smile
    • szatha Re: usg 12 tc i plec 04.02.13, 12:41
      Na usg genetycznym lekarz nic nie wspomniał o płci dziecka, z resztą sama też nie pytałam, a sprzęt ma bardzo dobry. Myślę, że nie ma co się nakręcać zbyt wcześnie, z resztą dla mnie to wsio rybka, czy chłopiec czy dziewczynka, ważne, aby było zdrowe.
    • dahme [...] 08.02.13, 12:53
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • malgosiek2 dahme proszę o zmniejszenie sygnaturki 08.02.13, 22:14
        do 4 wersów.
        Możesz zmniejszyć obydwa suwaczki i ustawić je obok siebie lub pozostawić jeden suwaczek.
    • frankowazona Re: usg 12 tc i plec 09.02.13, 10:18
      chyba za wcześnie, żeby się nastawiać zwłaszcza na dziewczynkę. z chłopakami chyba pewniejsza sprawa.
      mnie w 12 tc lekarz podczas usg genetycznego powiedział, że na 80 proc. będzie synek. Potwierdziła to też inna lekarka. teraz jestem w 19 tc i czekam na usg połówkowe. ciekawe czy dalej będzie chłopak wink
      • zabaaa1984 Re: usg 12 tc i plec 09.02.13, 10:25
        U mnie w 12 tyg raczej dziewczynka, 17 tyg gin nie chciał nic mowic, na połówkowym zdecydowanie chłopak. Takze nie ma co sie za bardzo przywiązywac bo w dalszym ciagu szane sa 50/50.
      • frankowazona Re: usg 12 tc i plec 19.02.13, 22:52
        No to jestem po połówkowym. W moim przypadku lekarze podczas połówkowego się nie pomylił - miał być chłopak i będzie, teraz już na 100 proc. Lekarz zaproponował nam nawet zakład w tej sprawie smile
        • frankowazona Re: usg 12 tc i plec 19.02.13, 22:54
          Chodziło mi oczywiście o to, że podczas usg genetycznego w 12 tc się nie pomylił
    • awita5 Re: usg 12 tc i plec 09.02.13, 11:17
      Zależy od sprzętu, a głównie od ultrasonografisty. Ja byłam u jednego z najlepszych w Polsce, nie prowadzi ciąż, tylko zajmuje się ultrasonografią i badaniami genetycznymi, w 12-tym tygodniu na 95% określił, że to dziewczynka, kolejne usg już tylko to potwierdzały.
      • ivaz Re: usg 12 tc i plec 11.02.13, 13:41
        U mnie było to samo, miałam robione USG genetyczne, lekarz dał 95% ze dziewczynka, z resztą sama dobrze i wyraźnie widziałam, co dziecko ma miedzy nózkami, bo idealnie się ułozyło, raczej pomyłki sie nie spodziewałam.
        • florka72 Re: usg 12 tc i plec 11.02.13, 16:19

na usg w 12 tygodniu powiedziała mi lekarka wykonująca badanie, że to dziewczynka.
          pokazała, dlaczego tak sądzi (wyrostek płciowy to się nazywa?).
          kolejne usg potwierdzały.
          myślę, że teraz są tak dobrzy lekarze i mają tak dobry sprzęt, że spokojnie można uwierzyć w to, co mówią.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka