wieloszka 11.02.13, 15:10 Odkejona na 60 % powierzchni przez krwiaka .leze i czekam. Mial ktos az tak odklekona i donosil? Bo stracilam troche wiare ...jestem w sxpitalu za tydz nast udg jesli nic sie nie wydarxy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bezak25 Re: odkejona kosmowka 11.02.13, 15:50 Miałam podobnie, krwiak powstał na niemalże całej długości kosmówki, która się wcześniej zaczęła odklejać. Leżałam i plamiłam na zmianę z pokrwawianiem od 11 do 22 tc. Lekarz niczego nie obiecywał oczywiście. Ale udało się, po tym czasie już normalnie funkcjonowałam, chodziłam itd. Urodziłam zdrową córkę w 37tc. Głowa do góry!! Znam masę kobiet, którym się kosmówka odklejała, musiały dużo leżeć, ale udało się i urodziły zdrowe dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
mallgosia76 Re: odkejona kosmowka 12.02.13, 10:39 Mocno trzymam za ciebie kciuki! Bądź silna dla maluszka! Odpowiedz Link Zgłoś
bosminka Re: odkejona kosmowka 12.02.13, 13:02 Mi zaczęła się odklejać w 7 tygodniu. Dostałam Duphaston 3x1, nakaz leżenia. Po tygodniu na kontroli już było widać, że się wszystko "dokleiło", Duphaston 2x1, no i jestem w 13 tygodniu i póki co wszystko ok. No i już nie leżę, oszczędzam się, ale w miarę normalnie funkcjonuję. Będzie ok- trzymam kciuki za Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
horowianin13 Re: odkejona kosmowka 12.02.13, 14:06 Głowa do góry. Miałam podobna sytuacje , tez odklejajaca kosmówka, leżałam 4 tygodnie na Duphastonie, potem okazało sie ,że łożysko przodujące i kolejne 3 tyg lezenia, w 20 tyg już mogłam normalnie funkcjonować, tylko zakaz współżycia i urodziłam w 40 tyg ciązy zdrowa córeczke 4070 g. Odpowiedz Link Zgłoś
whitney85 Re: odkejona kosmowka 15.02.13, 19:25 Ja miałam podobną historię. Najpierw odklejająca kosmówka i luteina, teraz "walczę" z łożyskiem przodującym. Zastanawiam się, czy jedno może mieć wpływ na drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
ciasteczko_cynamonowe Re: odkejona kosmowka 15.02.13, 21:10 Miałam podobna sytuacje. W 16tc leżałam w szpitalu plackiem z odklejona kosmówka i dużym krwiakiem. Krwiak sie wchłonął, a kosmówka przykleiła. Lekarze byli sceptyczni, a teraz koncze 35tc. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
trusia29 Re: odkejona kosmowka 16.02.13, 11:23 Są duże szanse, bądź dobrej myśli. Tylko dlaczego leżysz w szpitalu? To tylko stresuje - w okół różne opowieści, dramaty itd. Leżeć można w domu, a lekarze i tak Ci nic na to nie pomogą. Albo się przyklei albo nie. Odpowiedz Link Zgłoś