emma 28.07.04, 16:28 Dziewczyny, czy któraś z Was rodziła albo zamierza rozdzić w tym szpitalu? Zwłaszcza przez cc. Chciałabym poznac opinię na ich temat. Interesuje mnie jakie są warunki, "klimaty", opieka... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cardamomo Re: Szpital Damiana 28.07.04, 17:50 Ja miałam tam 3 m-ce temu cc. Moim prowadzącym był dr Południewski. Operację i opiekę wspominam bardzo dobrze. Zwłaszcza położną Wiolę Wichman, cudowną, ciepłą osobę o racjonalnych poglądach, dzięki której wiedziałam jak karmić i dbać o dziecko. Pani Wiola zawsze miała dla mnie czas i dobre słowo i naprawdę dużo cierpliwości i serdeczności, czego nie mogę powiedzieć o niektórych młodych położnych, po które trzeba było dzwonić po kilka razy. Miło wspominam też panią... sprzątającą. Uśmiechniętą, zadowoloną z życia, jedzącą ze mną czekoladki. Warunki są ok - dla mnie ważne było to, żeby mieć czystą łazienkę i własny pokój. Na pewno przereklamowane jest jedzenie. Dostałam na śniadanie np jogurt Leader Price, więc dziwią mnie opinie niektórych n/t tego, że w Damianie je się kawior Ogólnie - uważam, że choć nie najlepszy na świecie, na pewno najlepszy w Warszawie szpital. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
melka_x Re: Szpital Damiana 29.07.04, 08:59 Cardamomo ja też kiedyś narzekałam na jedzenie w Damianie, ale kiedy wylądowałam w publicznym szpitalu zrozumiałam, że nie wiedziałam co czyniłam A do autorki wątku - w Damianie nie rodziłam, ale przeleżałam naprawdę wiele dni, więc coś tam moge powiedzieć, warunki są bardzo dobre, opieka troskliwa, wszyscy wkoło ciebie skaczą, masz zapewnione poczucie intymności (dla mnie to było bardzo ważne), rodzina może warowac przy łóżku -o ile tylko sobie tego życzysz- cały czas, pokoje są z łazienkami. Porównanie z publicznym szpitalem, w którym rodziłam z warczącym i obrażonym personelem (nie wszysycy, ale wystarczająco dużo), jedną toaletą na oddziale i zdezelowanymi prysznicami wstrząsające. D. oferuje w pakiecie lekarza i położną na wyłączność, oraz znieczulenie i poród rodzinny. Rodziło tam wiele moich znajomych i wszystkie były zadowolone. Wybierz tylko bardzo starannie personel, który będzie przy porodzie. Na forum Szpitale są opinie chyba o wszystkich lekarzach pracujących w Damianie, znajdziesz też coś o położnych. Odpowiedz Link Zgłoś
cardamomo Do Melki:-) 29.07.04, 10:58 Wiem, wiem, ja też miałam okazję leżec w szpit. państwowym i jeść pyszności, ale za 6,9 tys w Damianie oczekiwałabym jedzenia lepszego niż serek topiony i jogurcik Leader Price. A z doborem personelu - zgadzam się w 100%. To komfort, że można wybrać, kogo się chce i koniecznie trzeba z tego skorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
melka_x Re: Do Melki:-) 29.07.04, 11:29 czyli zeszli na psy, ja dostawałam danone Odpowiedz Link Zgłoś
bella76 Re: Do Melki:-) 29.07.04, 15:46 Dziewczyny, a co jeśli ktoś nie lubi jogurtów? JA nie cierpię, czy wtedy nie dostanę nic innego na śniadanie? Cardamono, napisz proszę, czy te 6,9tys to był całkowity koszt cc w damianie? lekarze, położna, pobyt, zabieg? czy jeszcze coś trzeba doliczyć? I napiszcie mi jeszcze czy to prawda że po cesarce nic się nie je przez całą dobę??? Odpowiedz Link Zgłoś
cardamomo Re: Do Melki:-) 29.07.04, 16:38 Doliczyli mi jeszcze konsultację anestezjologa, chyba 60 zł. 6,9 tys to jest koszt 'cc bez powikłań', bo jeśli cokolwiek się będzie działo, to za to płaci się dodatkowo. Ale w tej cenie jest wszystko: lekarze (prowadzący+asystujący gin+położna+pediatra+anestezjolog+instrumentariuszka), opieka po + pobyt w szpitalu. No jak nie lubisz jogurcików, to może się nad Tobą zlitują Ja nie jem mięsa, więc po odesłaniu talerza wędlin dostałam sery i jogurcik, ale obiad był już całkiem smaczny. Po cc się nie je, można tylko pić wodę. Jedzenie dostaje się na 2 dzień i na początek jest to kleik+sucharki. Jesteś jednak na kroplówie, więc głodu się nie czuje. Odpowiedz Link Zgłoś
natalka01 Re: Szpital Damiana 29.07.04, 18:10 Cardamomo, Gratulacje z okazji malucha na swiecie. Opowiedz mi proszę jak nalezy sobie zorganizowac poród w CD. Jestem w I trymestrze ale jestem na 100% zdecydoawana na CD i cc-byle z daleka od publicznych szpitali. Mój lekarz prowadzący jest w LIMie-płace za to kupę kasy więc nie chce zmieniać. Chodzi mi o to czy tam trzeba wczesniej przyjść, zapłacić dogadać się co do terminu, wybrać personel. czy wpadasz, krzyczysz "rodzę i chcę cesarkę" )) i już. Dzieki z góry. Strasznie mnie stresuje myśl o porodzie byle gdzie byle jak. cardamomo napisała: > Ja miałam tam 3 m-ce temu cc. Moim prowadzącym był dr Południewski. > Operację i opiekę wspominam bardzo dobrze. Zwłaszcza położną Wiolę Wichman, > cudowną, ciepłą osobę o racjonalnych poglądach, dzięki której wiedziałam jak > karmić i dbać o dziecko. Pani Wiola zawsze miała dla mnie czas i dobre słowo i > naprawdę dużo cierpliwości i serdeczności, czego nie mogę powiedzieć o > niektórych młodych położnych, po które trzeba było dzwonić po kilka razy. > Miło wspominam też panią... sprzątającą. Uśmiechniętą, zadowoloną z życia, > jedzącą ze mną czekoladki. > > Warunki są ok - dla mnie ważne było to, żeby mieć czystą łazienkę i własny > pokój. Na pewno przereklamowane jest jedzenie. Dostałam na śniadanie np jogurt > Leader Price, więc dziwią mnie opinie niektórych n/t tego, że w Damianie je się > > kawior > > Ogólnie - uważam, że choć nie najlepszy na świecie, na pewno najlepszy w > Warszawie szpital. > > Pozdrawiam! > > > Odpowiedz Link Zgłoś