Dodaj do ulubionych

Żelazna - ile koszul na zmianę ?

29.07.04, 14:37
W ulotce napisano: 3. Czy to nie za duzo? 3 koszule do karmienia?
Porod przewiduję w mojej koszulce nocnej, ktora zapewne pojdzie po "akcji" na
straty.
Rozumiem 1-2 koszula do karmienia, ale po co na standardowe 3 doby szpitalne
az 3 koszule?
Ile faktycznie sie przydaje?
Jeszcze jedno: majtki jednorazowe. Ale z czego ? Na ulotce z Żelaznej nie
wymieniono ich ale troche trudno przemieszczac sie ze scisnieta miedzy nogami
podpaska bez obawy ze sie jej nie zgubi wink
Obserwuj wątek
    • aluc Re: Żelazna - ile koszul na zmianę ? 29.07.04, 14:43
      ja miałam dwie i codziennie niemąż zabierał jedną do domu i nazajutrz przywoził
      wypraną - brudzą się od krwi, brudzą się od wyciekającego pokarmu, poza tym
      standardowe trzy doby mogą się czasem nieco przeciągnąć

majtki są z flizeliny albo siatkowe
      • sacreble Re: Żelazna - ile koszul na zmianę ? 29.07.04, 14:46
        to ja jeszcze o cos zapytam: czy zamiast drugiej koszuli do szpitala mozna
        zabrac pizame 2-czesciowa z rozpinana gorą ?
        • aluc Re: Żelazna - ile koszul na zmianę ? 29.07.04, 14:50
          magiczne słówko "wietrzenie krocza" smile
          ja się akurat z tym terrorem na Żelaznej nie spotkałam, ale ręczyć nie mogę wink
          poza tym w spodniach na początku nie jest zbyt wygodnie, bo wszystko ci TAM
          przeszkadza i uwiera, nawet jeśli ominie cię nacięcie
          • sacreble Re: Żelazna - ile koszul na zmianę ? 29.07.04, 14:57
            Dzieki Aluc za odpowiedzi smile Wychodzi na to ze musze kupic jeszcze jedna
            koszule do karmienia.
            Pozwol ze "pomęczę" Cie jeszcze troszkę bom dopiero przed Wielkim Finałem i ...
            mała nerwowka mnie ogarnia wink
            Co jeszcze okazało sie super przydatne ?: i dla Ciebie i dla Maluszka (czy
            mogłabys napisac co konkretnie i w jakiej ilosci przywiozłas ze soba dla
            dziecka?). Kosmetykow nie każą przywozic czyli maja wszystko na miejscu. Niby
            mam te ulotkę i w sumie mam juz wszystko do szpitala ale co doswiadczona
            Połoznica to ... doswiadczona Połoznica smile

Pozdrawiam serdecznie smile
            • aluc Re: Żelazna - ile koszul na zmianę ? 29.07.04, 15:12
              najbardziej przydatne były duże ilości wody mineralnej smile niemąż zwoził mi je
              zgrzewkami, i koniecznie coś do czytania

kosmetyki mają wszystkie, dobrze wziąć więcej ubranek dla malucha, zwłaszcza,
              jeśli jesteś estetką wink nie pamiętam już, ile czego było, wzięłam więcej niż
              napisali, a przez 6 dni ciągle czegoś było za mało wink ale ich lista jest bogata
              i w zasadzie kompletna
        • aniaop Re: Żelazna - ile koszul na zmianę ? 29.07.04, 17:27
          Polzna moja mowila, ze nie mozna. Ale mozna zwykla, meska, rozpianana koszule
          (zeby pupe zakrywala) i robi za koszule nocna dobra do karmienia

A koszulka w ktorej rodzilam wcale nie poszla na straty, doprala sie idealnie
          (pozwalaja tez rodzic w dluzszym t-shircie).
    • aqua_77 KOSZULA DO KARMIENIA? 29.07.04, 14:59
      A tak w ogole co rozumiec przez koszule do karmienia???
      Jak powinna wygladac taka koszula? Rozumiem, ze ma byc rozpinana u gory?
      I pewnie jakis duzy rozmiar, bo chyba zaraz po porodzie to jeszcze sie
      jest "wieksza niz normalnie"?

I lepiej dluzsza czy krotsza?
      • sacreble Re: KOSZULA DO KARMIENIA? 29.07.04, 15:11
        Ja spotkałam sie z koszulami rozpinanymi i takimi z ukrytymi zakladkami przez
        ktore mozna wyjac piers. Z tego co widze sa to koszule do kolan vel nieco za
        kolana. Z takimi do łydki/kostek nie spotkałam sie.
        Ja kupuje na swoj rozmiar "normalny" .
        • emi73 Re: KOSZULA DO KARMIENIA? 29.07.04, 19:24
          Hej, sacreble! a kiedy wybierasz sie na tą Żelazna? bo ja mam termin na 9
          sierpnia, ale chciałabym JUŻ, jak naszybciej! tyle, ze się chyba nie zanosi...
          • sacreble Re: KOSZULA DO KARMIENIA? 29.07.04, 20:45
            smile uuuuu ja a własciwie Moja Słodka Lokatorka ma jeszcze troszke czasu - termin
            na 30 sierpnia. Na razie uzywam ostatnich dni wolności wink
    • violka30 Re: Żelazna - ile koszul na zmianę ? 29.07.04, 21:09
      mysle, ze przydatny bedzie biustonosz do karmienia, a nawet dwa-pokarm cieknie
      wlasciwie bez kontroli, poza tym luzne piersi pod koszlua bardzo bola kiedy nie
      sa niczym podtrzymywane, no i te nieestetyczne zacieki na koszuli, biustonosz i
      wkladki laktacyjne bardzo sie przydaja (przy normalnej laktacji oczywiscie) smile
    • beatagl nie bierz tego dosłownie 29.07.04, 21:11
      przecież nikt nie będzie sprawdzał ci torby to tylko przykład potrzebne Ci dwie
      to wex tyle ja miałam dwie i teraz też tyle biorę jak mi się podpaska przesunie
      i zabrudzę to załoze druga a ta dam meżowi do prania i na drugi dzień będę
      miała czysta, nie ma sensu pchać duzego bagazu, jeśli uwazasz że wrazie co nie
      będzie miał kto zabrać do prania weż trzy , bo jak i druga później zabrudzisz...
      Beata
    • violka30 Re: Żelazna - ile koszul na zmianę ? 29.07.04, 21:13
      jeszcze w sprawie koszul-moj szpital oferowal plocienne koszulki do karmienia,
      musze ci powiedziec, ze zmienialam je kilka razy na dobe, po porodzie nastepuje
      tak ogromna burza hormonalna, ze wlasciwie pocisz sie jak przy gimnastyce
      (pomijajac, krawawienie i laktacje), swoja koszule szybko oddalam do domu,
      wlasciwia zadna z kobiet na oddziale nie korzystala ze swojej bielizny;
      • monala Re: Żelazna - ile koszul na zmianę ? 29.07.04, 21:39
        ja niedawno rodziłam na żelaznej i mogę śmiało powiedzieć że trzy koszule do
        karmienia to stanowczo za mało
        prysznic brałam co najmniej dwa razy dziennie i za każdym razem trzeba było
        zmieniać koszulę; brudzi się od krwi i od wyciekającego pokarmu
        jeżeli chodzi o majtki jednorazowe, to zaraz po porodzie założyłam takie z
        siatki, ale zaraz podczas obchodu lekarz kazał mi je zdjąć
        mimo że są przewiewne nie zapewniają odpowiedniego wietrzenia krocza i trzeba
        było chodzić z podpaską między nogami bez żadnych zabezpieczeń przed
        wypadnięciem-ale uwierz mi że do tego można się szybko przyzwyczaić

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka