Dodaj do ulubionych

Czy są szanse... ??

22.07.13, 13:02
Cześć dziewczyny powiedzcie mi może któraś z Was ma doświadczenie otóż jestem po 3 poronieniach(2008,2013,2013) i jednej szczęśliwej ciąży(2009) zabieg miałam teraz w lipcu więc z kolejną ciążą na pewno odczekam do nowego roku.
Słyszałam o braniu zastrzyków w ciąży-heparyna,acard itp...i tu moje pytanie czy są szanse że uda się donosić ciążę na tym?
Czy są tu dziewczyny którym się udało? Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • turmalinka Re: Czy są szanse... ?? 22.07.13, 13:09
      wiesz, chyba wypadaloby najpierw zdiagnozowac problem, a nie brac leki w ciemno bo komus pomogly...
      • maaadziaaa87 Re: Czy są szanse... ?? 22.07.13, 13:14
        W ciemno nie mam zamiaru brać, jestem w trakcie badań czekam na wyniki chciałam tylko wiedzieć czy pomagają zastrzyki czy nie.
        • turmalinka Re: Czy są szanse... ?? 22.07.13, 13:19
          znam dziewczyny, ktorym pomogly
    • mama28filipa Re: Czy są szanse... ?? 22.07.13, 13:50
      Ja robiłam mnóstwo badań po poronieniach, wydałem na nie sporo kasy...prawda jest taka ze często dopiero w ciazy uaktywniaja sie jakieś przeciwciala i badania robione po poronieniu nic nie wykaza. w każdym razie u mnie wyszedł nieznacznie podwyższony poziom homocysteiny...być można to była przyczyna, plus jeszcze jakieś immunologiczne sprawy niewykryte. diagnostyka poronien nie jest łatwa i niewielu jest lekarzy którzy wiedza jak sprawę ugryźć.
      w każdym razie ja brałam clexane, acard i mega duże dawki kwasu foliowego. Udało sie.
      Pozdrawiam i powodzenia
    • kiddy Re: Czy są szanse... ?? 22.07.13, 15:17
      Pomogą ci, jeśli problem tkwi w układzie krzepnięcia albo układzie immunologicznym. To nie są magiczne zastrzyki na donoszenie ciąży. Pewnie, że są osoby, którym umożliwiło to donoszenie ciąży. Ale nie licz na to, że stanie się cud.
      Sama od początku ciąży biorę Celxane, ale ja mam postawioną diagnozę i swoim schorzeniu wiedziałam na długo przed zajściem w ciążę. A i tak pierwsza ciąża to było puste jajo płodowe. Tak że widzisz...
      • maaadziaaa87 Re: Czy są szanse... ?? 22.07.13, 16:10
        A skąd się w ogóle bierze ten cały zespół tzn.od czego?
        • kiddy Re: Czy są szanse... ?? 22.07.13, 23:50
          Ale jaki zespół? Antyfosfolipidowy? Zwykle jest wrodzony (z. pierwotny), czasem niektóre schorzenia mogą spowodować zespół wtórny.
          Ja mam wrodzony niedobór białka S, to znaczy wrodzoną trombofilię. Zdarza się.
    • zebra12 Re: Czy są szanse... ?? 23.07.13, 15:29
      Zależy na jaką chorobę cierpisz. Ja np mam małopłytkowść i na takich zastrzykach umarłabym pewnie podczas porodu...
      • agus2616 do zebra12 02.08.13, 23:55
        zebra a jaka masz małopłytkowosc"?Stwierdzona w ciazy czy cierpisz na nia cały czas?
        • zebra12 Re: do zebra12 03.08.13, 21:22
          Cały czas niestety, choć bywają okresy, że jest lepiej, a bywają gorsze i nie mam pojęcia od czego to zależy.
          • agus2616 Re: do zebra12 04.08.13, 00:11
            a rodzilas juz,albo zamierzasz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka