Dodaj do ulubionych

ile wody w wannie :)

26.08.13, 17:07
hej. mam pytanie. jestem w 38 tc i dzis u lekarza dowiedzialam sie ze dzidzia jest nisko a szyjka miekka, rozwarcia narazie brak. lekarka powiedzial ze juz w zasadzie moge szykowac sie powoli do porodu. i tu moje pytanie chcialabym zrobic sobie ciepla kapiel. jak ciepla powinna byc woda i ile w wannie zeby cos zadzialalo. kupilam sobie pilke i staram sie czesto na niej skakac. prosze o porady i co wam pomoglo zeby urodzic.
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: ile wody w wannie :) 26.08.13, 18:21
      dzieciak przyjdzie na świat jak przyjdzie jego pora, a nie jak se na piłce poskaczesz i w wannie pomoczysz.
      • chyba.ze Dokładnie tak 26.08.13, 18:46
        ... urodzi się wtedy kiedy będzie JEGO czas a nie Twoja ochota.
        Wyluzuj.
        • mart.a.29 Re: Dokładnie tak 26.08.13, 19:32
          Odpuść sobie wszystkie metody przyspieszania porodu bo to na nic.U mnie żadna nie zadziałała i urodziłam tydzień po terminie.
    • podkocem Re: ile wody w wannie :) 26.08.13, 22:17
      Dziecko rodzi się wtedy, gdy jest JEGO CZAS. Dlaczego chcesz za wszelką cenę przyspieszyć poród?
    • kerri31 Re: ile wody w wannie :) 27.08.13, 10:04
      Dlaczego chcesz wywoływać poród przedwcześnie ?
      38 tc mimo, że z teori to termin donoszony, nie zawsze dla dziecka jest odpowiedni.
      Szczególnie chłopcom w tym czasie rozwijają się jeszcze płuca. Poza tym dziecko samo zaindukuje poród, dlaczego chcesz to robić na siłę w dodatku za wcześnie ?
      Skąd ten pośpiech w dzisiejszych czasach ???
      Moja koleżanka wywołała sobie w tym tygodniu poród i 2 tygodnie i tak leżała z dzieckiem w szpitalu, bo mały leżał w inkubatorze, nie do konca sam oddychał, więc po co ci to ?
      • kaja5 Re: ile wody w wannie :) 27.08.13, 11:45
        Mnie też dziwi chęć przyśpieszenia porodu choćby o te 2 tygodnie.
        Jak się urodzi to zatęsknisz za chwilą gdy był w brzuchu i mogłaś się wyspać do woli.
        A poza tym 38 tydzień należy liczyć +/- 2 tygodnie (bo nigdy nie wiadomo kiedy doszło do zapłodnienia), wiec może być tak że to jest faktyczny 36tydzień ciąży. Im dłużej dziecko jest w tobie tym lepiej dla niego. Naturalnymi metodami (typu sok malinowy, mycie okien itp.) możesz zacząć się interesować gdy minie 40tydzień ciąży a dzidzia będzie uparcie siedzieć w brzuchu.
    • saanka84 Re: ile wody w wannie :) 27.08.13, 11:59
      dzieki za odpisy. moze i macie racje i za wczesnie bym to wszystko juz chciala, ale jak lekarka powiedziala ze juz moze wyjsc i bedzie jako donoszona dzecina to tak bardzo sie ucieszylam i juz nie moge doczekac. ale macie racje trzeba zaczekac az przyjdzie jej czas . puki co czekam do terminu i jak sie nie zdecydje to wtedy bede probowala pomoc.
      • chyba.ze Lekarka prorok? 27.08.13, 17:31
        saanka84 napisała:

> lekarka powiedziala ze juz moze wyjsc i bedzie jako donoszona dzecina

To czy "donoszona" okaże się dopiero po porodzie kiedy noworodka zbada pediatra i nie zauważy oznak wcześniactwa.
        Spokojnie poczekaj- dziecko urodzi się samo wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka