Dodaj do ulubionych

zupki chińskie

04.08.04, 11:41
Jestem w 16 t.c. i gdzieś od 2 tygodni mam straszną ochotę na zupki chinskie.
Skusiłam się 2 razy. Jak sądzicie, jedna taka zupka w tygodniu to i tak za
dużo?
Obserwuj wątek
    • k_kiki Re: zupki chińskie 04.08.04, 11:48
      Wiesz, mam podobnie. Ostatnio kolezanka w pracy jadła wlasnie cos takiego na
      maxa chemicznego, a mi tak pięknie to pachniało, że aż ślinka ciekła. Miałam
      straszną ochotę, ale odmowilam. Kilka razy pozniej tez mi się to zdarzyło, że
      chodziła za mną zupka z torebki. JAk na razie skutecznie sobie ich odmawiam,
      bo sądze, ze są paskudne i nie powinnam!
      Pozdrawiam
      K
      • black_currant Re: zupki chińskie 04.08.04, 11:50
        A ja muszę się przyznać, że w poprzedniej ciąży miałam takie 2 tygodnie, gdy
        codziennie jadłam grzybową zupkę Amino. Poziom chemii pewnie podobny jak w
        chińskich wink Po prosztu nie mogłam sobie odmówić, wręcz mnie nosiło...

I po tych dwóch tygodniach minęło jak ręką odjął.

A w tej ciąży jednym z pierwszych objawów była fakt, że zaczęło mnie mdlić na
        sam zapach takiego chemicznego żarełka...

Pozdrawiam

Ania
        • monikaj1 Re: zupki chińskie 04.08.04, 11:53
          Też miałam taki okres (mniej więcej dwa tygodnie), że jadłam prawie codziennie
          wegetariańską Vifon - straaaasznie mi smakowałasmile Potem przeszło, jak ręką
          odjął. Mówiłam lekarzowi - stwierdził, że skoro przeszło, to dobrzewink
        • diaament Re: zupki chińskie 04.08.04, 11:53
          ja też mam ochotę na to świństwosmile i ćwiczę silną wolę żeby nie dać się skusić
          • kocianna Re: zupki chińskie 04.08.04, 13:05
            A ja się skuszam! Niezbyt często, raz-dwa razy w tygodniu. Colę tez czasami
            piję (ale niezbyt często, nie smakuje mi tak jak kiedys), a nawet kiedys
            wypiłam 2 małe piwa! (na usprawiedliwienie dodam, że za namową lekarza,
            karmiącej matki dwóch maluchów, która wiedziała o mojej ciąży - i sama też
            wypiła).
            Żeby odżywiać się tak zupełnie zdrowo to musiałabym spędzić pół dnia na
            zakupach, a drugie pół w kuchni - a nienawidzę gotować!
    • pulpec Re: zupki chińskie 04.08.04, 13:13
      wiesz, one NIGDY wskazane nie są, czy to w ciązy, czy nie smile
      ale od jednej w tygodniu na pewno świat się nie zawali - gorzej, gdybys swoje
      całe menu opierała na "sztucznościach"... ale tak - nie ma problemu smile
      • pani.kuleczka Re: zupki chińskie 04.08.04, 14:38
        ja sobie pozwalam od czasu do czasu, ok raz na dwa tygodnie. a jak smakuje!
        w ksiazce "w oczekiwaniu" napisali, ze niezdrowe rzeczy mozna jesc raz w
        tygodniu, a zakazane raz w miesiacu
    • kieuban Re: zupki chińskie 06.08.04, 11:05
      ja tez tak miałam i to mniej więcej w tym samym okresie ciązy - dodatkowo
      jeszcze nie mogłam się oprzeć chęci wypicia coca coli - zjadłam kilka zupek -
      myslę ze to nie za duży grzech smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka