anielkac 04.08.04, 11:41 Jestem w 16 t.c. i gdzieś od 2 tygodni mam straszną ochotę na zupki chinskie. Skusiłam się 2 razy. Jak sądzicie, jedna taka zupka w tygodniu to i tak za dużo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
k_kiki Re: zupki chińskie 04.08.04, 11:48 Wiesz, mam podobnie. Ostatnio kolezanka w pracy jadła wlasnie cos takiego na maxa chemicznego, a mi tak pięknie to pachniało, że aż ślinka ciekła. Miałam straszną ochotę, ale odmowilam. Kilka razy pozniej tez mi się to zdarzyło, że chodziła za mną zupka z torebki. JAk na razie skutecznie sobie ich odmawiam, bo sądze, ze są paskudne i nie powinnam! Pozdrawiam K Odpowiedz Link Zgłoś
black_currant Re: zupki chińskie 04.08.04, 11:50 A ja muszę się przyznać, że w poprzedniej ciąży miałam takie 2 tygodnie, gdy codziennie jadłam grzybową zupkę Amino. Poziom chemii pewnie podobny jak w chińskich Po prosztu nie mogłam sobie odmówić, wręcz mnie nosiło... I po tych dwóch tygodniach minęło jak ręką odjął. A w tej ciąży jednym z pierwszych objawów była fakt, że zaczęło mnie mdlić na sam zapach takiego chemicznego żarełka... Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj1 Re: zupki chińskie 04.08.04, 11:53 Też miałam taki okres (mniej więcej dwa tygodnie), że jadłam prawie codziennie wegetariańską Vifon - straaaasznie mi smakowała Potem przeszło, jak ręką odjął. Mówiłam lekarzowi - stwierdził, że skoro przeszło, to dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
diaament Re: zupki chińskie 04.08.04, 11:53 ja też mam ochotę na to świństwo i ćwiczę silną wolę żeby nie dać się skusić Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: zupki chińskie 04.08.04, 13:05 A ja się skuszam! Niezbyt często, raz-dwa razy w tygodniu. Colę tez czasami piję (ale niezbyt często, nie smakuje mi tak jak kiedys), a nawet kiedys wypiłam 2 małe piwa! (na usprawiedliwienie dodam, że za namową lekarza, karmiącej matki dwóch maluchów, która wiedziała o mojej ciąży - i sama też wypiła). Żeby odżywiać się tak zupełnie zdrowo to musiałabym spędzić pół dnia na zakupach, a drugie pół w kuchni - a nienawidzę gotować! Odpowiedz Link Zgłoś
pulpec Re: zupki chińskie 04.08.04, 13:13 wiesz, one NIGDY wskazane nie są, czy to w ciązy, czy nie ale od jednej w tygodniu na pewno świat się nie zawali - gorzej, gdybys swoje całe menu opierała na "sztucznościach"... ale tak - nie ma problemu Odpowiedz Link Zgłoś
pani.kuleczka Re: zupki chińskie 04.08.04, 14:38 ja sobie pozwalam od czasu do czasu, ok raz na dwa tygodnie. a jak smakuje! w ksiazce "w oczekiwaniu" napisali, ze niezdrowe rzeczy mozna jesc raz w tygodniu, a zakazane raz w miesiacu Odpowiedz Link Zgłoś
kieuban Re: zupki chińskie 06.08.04, 11:05 ja tez tak miałam i to mniej więcej w tym samym okresie ciązy - dodatkowo jeszcze nie mogłam się oprzeć chęci wypicia coca coli - zjadłam kilka zupek - myslę ze to nie za duży grzech Odpowiedz Link Zgłoś