Dodaj do ulubionych

21 tc i nadal chudnę

18.09.13, 23:26
sama nie wiem co mam myśleć,byłam dziś na wizycie,wyniki ok,ciśnienie ok,a waga nadal w dół,od początku ciąży schudłam prawie 5 kilogramów,generalnie to czuję się dobrze,normalnie jem (3 posiłki w ciągu dnia i czasami coś pomiędzy posiłkami skubnę)lekarka dała mi czas do 16 października i jeśli do tego czasu nie przytyję to położy mnie na oddział,w pierwszej ciąży też chudłam ale nie pamiętam ile i do którego momentu, więc ciężko mi porównać,przyznam ,że lekko się zestresowałam,czy któraś z was też chudła tak długo?
Obserwuj wątek
    • beatrix_75 Re: 21 tc i nadal chudnę 19.09.13, 09:08
      no a miałas z czego chudnąć ?
      przepraszam ,ze tak pytam ,ale jest róznica jak ktos wazy 55 kg a 75 na przyklad .
      wymiotujesz , masz biegunki ?zmieniłas dietę
      jakis powód byc musi
      • madziatd Re: 21 tc i nadal chudnę 19.09.13, 09:26
        Popieram poprzedniczkę. Dodatkowo wg mnie trzy posiłki dziennie to trochę mało. Przydałoby Ci się zjeść jeszcze dwie przekąski: owoce - banany, winogrona, jabłka, śliwki, morele - warzywniaki pękają teraz od tych owoców. Mogą być też świeże soki owocowe. Ja lubię owoce i wszystko co z nimi związane smile co chwila coś podjadam. smile
        • mama0303 Re: 21 tc i nadal chudnę 19.09.13, 10:14
          A tarczycę badałaś?
          • pyzunia2007 Re: 21 tc i nadal chudnę 19.09.13, 10:52
            miałam przed ciążą kilka nadprogramowych kilogramów i też wydaję mi się ,że dziecko z tych zapasów ciągnie,dieta też się zmieniła w ciągu ostatniego miesiąca,nie jem smażonych rzeczy
            • doral2 Re: 21 tc i nadal chudnę 19.09.13, 19:53
              pyzunia2007 napisała:

"...dieta też się zmieniła w ciągu ostatniego miesiąca, nie jem smażonych rzeczy.."

to może być przyczyna chudnięcia..
              musisz w ogóle przeanalizować to co jesz, bo może jesz za mało, albo zbyt mało kalorycznie
    • dominikanj1 Re: 21 tc i nadal chudnę 19.09.13, 17:20
      koniecznie zrób badanie tarczycy, 3 posiłki to za mało- zjadaj 5.
      dziecko na tym etapie waży gdzieś z 300 gram, wody, łożysko, zwiększona objętość krwi razem dają kilogram. nie ma co panikować, ale podejrzane.
      • agusiab1 Re: 21 tc i nadal chudnę 19.09.13, 21:25
        Kazda ciaza inna. Ja nie schudlam wcale za 28 dni mam termin, a wlasnie przytylam pierwszy kilogram, robilam badania wszystko ok, mala pieknie rosnie. Zjadalam sama siebie ot co, mialam jkies 6 kg za duzo.
    • kerri31 Re: 21 tc i nadal chudnę 19.09.13, 22:15
      Po 25 tc zaczniesz tyć, spokojnie smile
    • tysiamama21 Re: 21 tc i nadal chudnę 23.09.13, 10:39
      Jak miałaś nadwagę, a w ciąży zaczęłaś się zdrowo odżywiać (plus na początku trochę mdłości) to nic dziwnego, że mogło Cię trochę ubyć. Generalnie ja bym nie żarła na siłę, nie jestes tucznikiem. Ważne żeby jeść regularnie, zdrowo i nie bywac głodną. Ale minus 5kg to już wydaje mi się podejrzane, może zbadaj tarczycę jak ktoś doradził, lub lekarka niech zastanowi się nad przyczyną. Zalecenie żarcia jak się nie jest głodnym (i zdrowym!) jest idiotyczne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka