karolina10000 06.08.04, 21:45 Mam pytanko, mój mąż dzisiaj miał rentgena płuc i obawiam się, że może mieć to negatywny wpływ na rozwój mojego maleństwa. Jak myślicie, czy ma to jakiś związek i czy jest się czego obawiać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sonnja1 Nie rozumiem 07.08.04, 07:31 mój mąż dzisiaj miał rentgena płuc i obawiam się, że może mieć > to negatywny wpływ na rozwój mojego maleństwa. Mozesz rozwinac mysl? Obawiasz sie ze po przeswietleniu Twoj maz promieniuje jak Czernobyl czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
karolina10000 Re: Rentgen a ciąża 07.08.04, 10:52 Wiem, ze to brzmi głupio, ale usłyszałam, że osoby po naświetlaniu tarczycy nie mogą się stykac przez tydz. z kobietami w ciąży i tak zaczęłam się zastanawiać nad rtg.Oczywiście chciałam tylko rozwiać te (głupie)obawy pytając, bo mi też się wydaje, że rtg działa tylko na tę osobę i to przez parę sekund. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anka71 Re: Rentgen a ciąża 07.08.04, 10:56 Możesz być pewna, że Twój mąż nie będzie miał w związku z bad. rtg płuc negatywnego wpływu ani na Ciebie ani na dziecko. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś