Dodaj do ulubionych

jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :(

07.11.13, 12:10
Z dnia na dzień jestem coraz brzydsza sad Pojawiają się co chwile nowe pryszcze (których nie miałam nawet jako nastolatka...), makijażu nie chce mi się robić bo i tak całe dnie siedzę sama w domu i skóra mnie swędzi od tych kosmetyków sad Do tego cały czas te mdłości- nieprzerwanie cały boży dzień sad Do gotowania i sprzątania muszę się zmuszać, bo normalnie jak tylko wstanę to od razu w głowie mi się kręci... Narzeczony bardzo pomaga ale jest mi go żal, bo dużo pracuje a bywają dni gdzie ja nie mam siły na nic naet by wstać z łóżka.

Jak o siebie dbać ? Jestem w 6 tygodniu ciąży ale mam dosyć sad Kupiłam krem dla kobiet w ciąży ale jakiś dziwny ( nie chce się wchłaniać) więc myślę, czy może lepsza by była oliwka dla dzieci... Proszę poradźcie coś, by znowu czuć się ładną sad(( Co używacie ?
Obserwuj wątek
    • sztuka.latania Re: jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :( 07.11.13, 12:29
      Współczuję, bo u mnie wręcz cera się poprawiła.
      Ale powiedziałabym lekarzowi prowadzącemu o swędzeniu skóry, nie wiem, jak to jest na początku ciąży, ale ja w 3 trymestrze wylądowałam w szpitalu z podejrzeniem niewłaściwej pracy wątroby po tym, jak powiedziałam lekarce, że swędzą mnie dłonie i stopy.
      • kondolyza Re: jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :( 07.11.13, 12:30
        6tc i siedzisz calymi dniami w domu? nie dziwię się że czujesz sie brzydka...
        • truskawka2013 Re: jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :( 07.11.13, 14:46
          Jedyne co mogę zrobić to SIEDZIEĆ. W innym przypadku ( gdy wstanę) wymiotuję i mam takie zawroty głowy, że przewracam się od razu. Mam już dosyć i nie wiem jak przeżyję do tego 40 tygodnia.
    • san.jose Re: jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :( 07.11.13, 12:48
      sad Do gotowania i s
      > przątania muszę się zmuszać, bo normalnie jak tylko wstanę to od razu w głowie
      > mi się kręci...

No szkoda że niestety nie masz problemów z siedzeniem na forum- codziennie zakładasz nowy wątek- to już się robi męczące ;-((((((((
      • jasta85 Re: jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :( 07.11.13, 13:47
        San.jose - święta prawda smile Ja żyłam w stresie bo najpierw nie było pęcherzyka, teraz żyję w stresie bo czekam na serduszko. Pozostałe rzeczy w obliczu takich trudnych sytuacji, które dopadają człowieka i są tak straszne, że nie chce się nawet o tym pisać są po prostu NIEWAŻNE. Może jakaś moderacja utnie w końcu te irracjonalne wątki? smile
      • truskawka2013 Re: jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :( 07.11.13, 14:47
        Nikt nie każe ci czytać i komentować moich wpisów.
    • idoli Re: jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :( 07.11.13, 13:05
      Źle postrzegasz siebie bo źle się czujesz, to dlatego. Musisz jakoś przetrwać te pierwsze, wg mnie najcięższe tygodnie. Rozumiem to, bo sama w obydwu ciążach czułam się fatalnie w pierwszym trymestrze, ciągle jak na ciężkim kacu. Później "kac" minął i zaczęłam się czuć o niebo lepiej. Nie terroryzuj sama siebie pesymistycznymi myślami tylko ciesz, że w takiej sytuacji możesz posiedzieć i odpoczywać w domu, a nie lecieć na 7 do pracy i spotykać z klientami.
      Jeśli chodzi o skórę to może być oliwka bambino dla dzieci wcierana po kąpieli. Używałam też kremu Perfecta Mama z Dax. Ale i tak z tego co pamiętam skóra mnie swędziała od naciągania się. Po jakimś czasie przeszło. Nie dołuj się bo nic dobrego z tego nie wynika.
      • madziab83 Re: jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :( 07.11.13, 13:30
        1. Nie stosuj oliwki dla dzieci, zatyka pory, użyj lepiej oleju z słodkich migdałów, oleju z pestek dyni, oleju kokosowego etc. Olej ze słodkich migdałów nadaje się również wspaniale do pielęgnacji skóry niemowląt.
        2. Na problemy z cerą na twarzy najlepiej zaradzi Ci kosmetyczka, jeżeli nie chcesz/nie możesz iść do gabinetu rób sobie maseczki w domu:
        - na wszelkie ropne wypryski zastosuj maseczkę z glinki zielonej
        - dla wyregulowania pracy gruczołów łojowych plus optymalnego nawilżenia skóry zastosuj maseczkę algową plastyczną z glinką ghassoul
        - do mycia twarzy używaj płynu micelarnego zamiast wody
        - zawsze tonizuj skórę odpowiednim tonikiem dla twojej cery
        3. Nie zapominaj o regularnym złuszczaniu zarówno skóry twarzy jak i ciała, peelingi możesz przygotować na bazie olejów w/w z kawą/solą morską/cukrem - na ciało, na twarz lepiej kup peeling enzymatyczny, żeby nie podrażniać twarzy.
    • mart.a.29 Re: jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :( 07.11.13, 13:22
      A po co ty pytasz jak dbać o siebie skoro z tego co piszesz jasno wynika,że nie chce ci się tego robić?
    • calvi-nai Re: jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :( 07.11.13, 14:05
      Wstać z łóżka i zrobić COKOLWIEK (poza zakładaniem nowych wątków na forum).
      • truskawka2013 Re: jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :( 07.11.13, 14:50
        czy ty rozumiesz, ze jak tylko wstanę z łóżka to WYMIOTUJĘ I SIĘ PRZEWRACAM ?
        • corrina_f1 Re: jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :( 07.11.13, 14:52
          Zostaje tylko szpital do 40 tygodnia....
        • calvi-nai Re: jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :( 07.11.13, 21:15
          Nie obraź się, ale nie rozumiem tego właśnie.
          Kłóci mi się troszkę te twoje samopoczucie paskudne (aczkolwiek całkowicie zrozumiałe w twoim stanie) z twoją nader aktywną tutaj obecnością.
          Jeśli faktycznie jest aż tak źle, to nie szukaj pomocy tutaj (bo ile forumek tyle rad) tylko śmigaj do lekarza, a najlepiej do szpitala.
          Znam dziewczyny, które początek ciąży przechodziły faktycznie ciężko i naprawdę uważam że forum to nie miejsce na takie konsultacje.
          Pędź do szpitala czym prędzej, bo może się okazać że potrzebujesz już solidnego nawodnienia!
    • kosa.bar Re: jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :( 07.11.13, 14:35
      Wiesz co czytam kolejne Twoje wątki i dochodzę do wniosku,że jesteś bardzo infantylna, być może jesteś jeszcze bardzo młoda. Dziewczyno zejdź na ziemię, przestać rozmyślać o ciąży i zacznij normalnie żyć! To dopiero 6 tydzień, przed Tobą cała masa kolejnych dolegliwości i niedogodności. Też miałam mega mdłości, co nie przeszkodziło mi wyjechać nad morze z rodziną i dobrze się bawić. Teraz mam zadyszkę, straszną zgagę i problemy ze snem, do tego pessar i szyjka 1,23 cm i co? Kompletnie nic, normalnie żyję,zajmuję się 4,5 letnią córką a do tego uczę do ciężkiego egzaminu specjalizacyjnego. Nie cackam się ze sobą, wszyscy mówią,że ciąża dodaje mi uroku.Aż strach pomyśleć co to będzie gdy wreszcie urodzisz dziecko, z Twoim pesymistycznym podejściem nie poradzisz sobie.
    • corrina_f1 Re: jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :( 07.11.13, 14:35
      w 6 tc krem na rozstępy ? Gratuluję...
      Większość kosmetyków tego typu dozwolona jest od 2 trymestru.

Na mdłości migdały ze skórką.
    • s.uri Re: jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :( 07.11.13, 14:39
      Dziewczyno wez sie w garsc! O ciazy pewnie wiesz nie dluzej niz dwa tyg a juz piszesz, ze masz dosc. Konca nawet nie widac a tobie juz nic sie nie chce. Zbierz sie w sobie i zrob cos konstruktywnego a nie tylko pisz na forach o ciaglych mdlosciach, dylematach czy wyjsc na balkon czy nie, czy umalowac sie czy moze polezec w lozku.

Z lepszym podejsciem bedzie Ci latwiej doczekac do rozwiazania. Ciagle malkontenctwo raczej nie ulatwi najblizszych miesiecy.
    • truskawka2013 Re: jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :( 07.11.13, 14:55
      Nie ma szans bym wstała... Nawet nie mam pojęcia jak dojadę do lekarza.Prędzej trafię chyba do szpitala. Uważam, że nie jest wszytsko ok skoro tak przechodzę ciąże. Oczekiwałam mdłości ale nie CAŁODOBOWYCH a przy każdorazowym wstaniu od razu musze lecieć do łazienki, by zwymiotować. Mycie sie to dla mnie katogra- zdarza się, ze podczas brania prysznica muszę go przerywać, by wymiotować 5-6 razy więc dzięki za komentarze w stylu wstań i coś zrób coś uncertain Gdybym mogła to uwierzcie mi, że na pewno bym wstała i biegała jak ten kucyk w krainie tęczy na spacerki. W ciągu 2 tygodni, gdzie te objawy się nasilały z dnia na dzień schudłam już 5,5 kg ( wagę miałam w normie, teraz już na granicy z niedowagą) więc na razie ciąża to dla mnie koszmar.

Dzięki za wsparcie uncertain I cieszę się, że wy tak przechodzicie super ciąże. Ja sobie to inaczej wyobrażałam.
      • s.uri Re: jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :( 07.11.13, 15:00
        Kazda z nas na pewno miala gorsze i lepsze chwile. Ciaza to stala hustawka hormonow, samopoczucia itd. Jeden tydzien jest lepszy kolejne 2 slabsze. Bywa.
        Co maja powiedziec te kobiety, ktore naprawde musza lezec przez calutka ciaze, bo ciaza jest zagrozona? One zazwyczaj nie uzalaja sie nad soba codziennie w nowym watku.
      • corrina_f1 Re: jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :( 07.11.13, 15:15
        truskawka2013 napisał(a):

> Dzięki za wsparcie uncertain I cieszę się, że wy tak przechodzicie super ciąże. Ja sob
        > ie to inaczej wyobrażałam.

To nie czytałaś nic o ciąży zanim w nią zaszłaś ? Nawet tego forum ?
      • evdokia Re: jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :( 07.11.13, 16:42
        Dziewczyny mają trochę racji - chyba się nie czujesz aż tak źle, skoro spędzasz tyle czasu z laptopem (czy tam innym urządzeniem).
        A jeśli nie koloryzujesz, to serio uważam, że powinnaś pojechać do szpitala. Tak duży spadek wagi jest bardzo groźny, grozi Ci też odwodnienie.
        • martaaa123 [...] 07.11.13, 17:09
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • martaaa123 Re: jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :( 07.11.13, 17:10
            Truskawko, odbierz maila na poczcie "gazetowej".

przepraszam administratorki za suwaczki w poprzednim poście, zapomniałam skasować.
            --
            Moje dwa Szczęścia:
            Pola (29.02.2008), Lena (26.01.2013)
            • martaaa123 Re: jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :( 07.11.13, 17:12
              Oj chyba masz nieaktywnego maila...sad moja wiadomość wróciła....
      • kosa.bar Re: jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :( 07.11.13, 18:09
        O tak, mam super ciążę. Już pisałam ale powtórzę- nudności i wymioty przez 4 miesiące, które przeszły w mega zgagę. Od początku ciąży krótka szyjka, po konizacji chirurgicznej i walka o każdy tydzień z toną leków, wreszcie leżenie plackiem i pessar. W 12 tygodniu na usg genetycznym-podwyższona przezierność karkowa, podejrzenie choroby genetycznej lub wady serca. Kilka tygodni niepokoju o dziecko, silnego stresu, dopiero w 21 tyg ulga, dziecko jest zdrowe. Do tego egzamin na karku . Żyję normalnie, robię tyle ile mogę,zajmuję starszą córką.
        Jeśli faktycznie tak wymiotujesz i tracisz wagę( z tego co piszesz od 4 tygodnia, dziwne) powinnaś leżeć w szpitalu pod kroplówkami. Jakim cudem nie leżysz?
        Oj chyba naczytałaś sie kolorowych gazetek i myślałaś,że ciąża to bajka, niestety tak nie jest. Zejdź na ziemię bo macierzyństwo bardzo Cie rozczaruje.
        • jasta85 Re: jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :( 07.11.13, 18:41
          Dziewczyno czy z Tobą wszystko w porządku? Z Twoich wątków wynika, że brzydniesz masz wymioty, biegunkę, zawroty głowy, schudłaś 4 kilo, brzydniesz i teraz suchy kaszel? To ja w końcu nie wiem co Ci dolega, chyba ciąża Ci po prostu padła na głowę. Jakby tak było, to już dawno byłabyś albo u lekarza, albo w szpitalu - tak jak dziewczyny piszą pod kroplówką. A przede wszystkim nie miałabyś siły nawet pisać czegokolwiek. 2 godz. temu piszesz, że możesz tylko siedzieć, bo wymiotujesz i słabniesz następnie piszesz o ćwiczeniach? Weź opuść to forum, bo wydaje mi się, że zniechęcasz ludzi. Jak jakaś dziewczyna naprawdę będzie miała problem, to nikt jej nie odpisze, bo po prostu po tych Twoich postach na dobre rady ludzi to ręce dosłownie opadają.
          Nabieram coraz większego przekonania, że truskawka jest trollem, niech moderacja to sprawdzi.
          • s.uri Re: jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :( 07.11.13, 18:51
            zgadzam sie. Generowanie nowych, bezsensownych watkow przez truskawke zniecheca do forum i robi z niego smietnik.
            • calvi-nai Re: jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :( 07.11.13, 21:05
              Kojarzy któraś forumkę, która "wypowiadała" się tu całkiem niedawno, nick mojemieszk....24?
              Tak mi się jakoś przypomniała...
              • johanna.b Re: jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :( 09.11.13, 21:20
                Dokladnie to samo pomyslalam... Moze siostry.
        • monia8304 Re: jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :( 09.11.13, 15:08
          Witam az musialam to skomentowac jak ciaza to nie bajka??? zalezy ja dwie ciaze mialam super mimo ze w jednej tez miałam stres związany z badaniami genetycznymi ale czulam sie naprawde super zdrowotnie teraz jestem w 3 ciazy i od 10 tyg mam dosc wymioty bole glowy itp teraz jestem w 20tyg i nic mi lepiej chyba depresji sie dorobie uncertain wiec ciaza moze byc fajna a może tez byc straszna tego sie nie wie wiec nawet jak sie kolezanka naczytala kolorowych pism to chyba w sumie dobrze bo jakby czytala takie wypowiedzi jak Pani pisze to w zyciu by sie nie odwazyla na ciążę. Truskawka trzymaj sie sercem jestem z Toba daj duzego buziaka narzyczonemu nich dalej tak pomaga i duzo cierpliwość mu zycze ps a wyglądem sie nie przejmuj dla naszych panow i tak jestesmy piekne i nas kochaja bo takie szczęście nosimy pod sercami smile
    • chyba.ze Biedna ty, oj biedna 07.11.13, 16:54

> Narzeczony bardzo pomaga

No cóż, skoro nie zdążyłaś za mąż wyjść to teraz takiej brzydkiej już cię nie zechce.
      A i patrząc na wątki które produkujesz intelektem też nie grzeszysz.

> Do tego cały czas te mdłości- nieprzerwanie cały boży dzień

A na kompie dajesz radę wysiedzieć?
      Tyle godzin dziennie?
      Jakieś te słabości wybiórcze big_grin
    • stella_auditore Re: jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :( 07.11.13, 19:37
      Truskawka, ja Ci bardzo współczuję.
      Ciąże przechodziłam też bardzo kiepsko, pod względem psychicznym i fizycznym, nie mogłam się doczekać, kiedy już będzie po.
      Nudności, wymioty, zgaga, koszmarna rwa kulszowa, problemy z cerą - chyba wszystko mnie dopadało co możliwe.

Teraz przedpołudniami jest mi niedobrze i słaniam się na nogach ze zmęczenia. Dałam sobie trochę spokoju, jak organizm domaga się odpoczynku, to odpoczywam.
      Zauważyłam, że na nudności pomaga mi świeże powietrze. Staram się zmusić chociaż do krótkiego spaceru poza domem. Jeśli nie możesz wstać, to może chociaż okna trzymaj w domu otwarte tak, żeby był przeciąg i zimno? A Ty pod kołderką z ciepłą herbatką smile

Około południa na szczęście mi przechodzi, odżywam w okolicach wieczora. Ale jak bym miała cały dzień tak źle się czuć, to bym na pewno była nie do życia.
      Jeśli nie musisz, nie rób nic w domu. Sprzątanie może poczekać. Obiady dla Was - zaopatrz zamrażarkę w jakieś gotowce i tylko odgrzewaj.
      Pociesz się, że te pierwsze tygodnie są najgorze, potem wszystko minie i może nawet poczujesz się naprawdę dobrze i będziesz śmigać do końca ciąży smile

Wyglądem też się nie przejmuj. Ja tam miałam zawsze trądzik przez całą ciążę, nic nie pomagało. Jak leżałam z zagrożeniem przedwczesnym porodem to mogłam tylko na chwilkę wstawać do kibelka i zaraz z powrotem do łóżka, nawet włosów nie miałam kiedy porządnie umyć.

Pomyśl, że po porodzie to już szczególnie nieatrakcyjna będziesz smile Ja przez te kilka dni w szpitalu paradowałam w starych szpitalnych płóciennych koszulach (nie chciałam brudzić swoich krwią i potem), siatkowanych majtkach, włosy miałam tak skołtunione, że rozczesać nie mogłam, no i dodatkowo po porodzie się strasznie pocisz, woda wychodzi z organizmu, więc po nocce pościel była mokrutka uncertain

Po powrocie do domu wreszcie odżyłam. Ciuszki, depilacja całego ciała, perfumy, spacery z dzieckiem w wózku - wtedy zrobiło się fajnie smile

Co do chudnięcia, to dziecko w pierwszej ciąży wyciągnęło ze mnie 9 kg wagi, wyglądałam jak szkielet. Ale to głównie pod koniec ciąży.
      Jeśli już teraz tak tracisz na wadze, to naprawdę polecam wizytę u lekarza, może będzie potrzebny szpital, bo możesz być odwodniona i tracić wiele elektrolitów, a to już niebezpieczne.

No i jak masz komputer przy sobie, to nie czytaj o ciążach i porodach, weź sobie na luz, pooglądaj śmieszne filmiki z kotami, albo poczytaj coś śmiesznego/fajnego, zajmij umysł czymś innym. Ja, jak leżałam, to odmóżdżałam się dla rozrywki głupimi horrorami i programami w stylu "Dlaczego ja" big_grin
    • kasiak37 Re: jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :( 07.11.13, 20:07
      a jeszcze 5 listopada pytalas o cwiczenia dla kobiet w ciazy.To w koncu masz sile wstac i cwiczyc czy to tutaj to tylko jeczenie z nudow?
      • daszutka Re: jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :( 08.11.13, 12:36
        Poprzednio zaśmiecała forum Dla Starających się
    • kosa.bar Oto dowód,że to troll 07.11.13, 21:27
      forum.gazeta.pl/forum/w,572,147903416,,monitor_oddechu_gdzie_sie_umieszcza_plytki_.html?v=2
      • jasta85 Re: Oto dowód,że to troll 07.11.13, 21:30
        Moderacjo gońcie prędko tego trolla stąd bo fajne i przydatne forum traci całą powagę, a szkoda sad
        • olewka100procent Re: Oto dowód,że to troll 07.11.13, 21:42
          na początku ciąży też mnie wypryszczyło. Za to teraz pod koniec cera jak nigdy, zero pryszczy, plam wyglądam o niebo lepiej
    • q_fla Re: jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :( 07.11.13, 22:15
      Sposób na ładny wygląd i samopoczucie: chodzenie do pracy.
      Sposób na suchy kaszel: przykręć kaloryfery.
      Na grzybicę pochwy: zmień dietę i kup Nystatynę w aptece.
      Na ciążowe mdłości: dieta lekkostrawna, przed wstaniem z łóżka zjedz herbatnik, więcej płynów.

A przede wszystkim wyluzować i nie traktować swojego stanu jako zespół chorób. Nie przesiadywać na forach ciążowych i nie nakręcać się, tylko cieszyć się nowym życiem i najwspanialszym stanem w życiu kobiety.
      • olewka100procent Re: jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :( 08.11.13, 10:44
        4 miesiące mdłości, wymioty od czasu do czasu, zadyszka, pod koniec ciąży problemy z ułożeniem się w wygodnej pozycji do spania, zgaga itd itp . faktycznie najwspanialszy stan uncertain
        • ca.melia Re: jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :( 08.11.13, 11:57
          Cóż, może nie brzydniesz.... tylko wyszła prawdziwa natura jęczącejj marudy.

Współczuje narzeczonemu
        • q_fla Re: jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :( 09.11.13, 14:05
          Pierwsza ciąża: żadnych dolegliwości, wspaniałe poczucie do 26 tc - śmierć wewnątrzmaciczna i poród nieżywego dziecka.
          Druga ciąża: samopoczucie j.w. Poronienie w 10 tc.
          Trzecia ciąża: mdłości trwające całą dobę, wymioty do 7 mc, potężna zgaga, bóle kręgosłupa, a w efekcie bezsenność od 5 mc. Mimo tego to był najwspanialszy okres w moim życiu zwieńczony narodzinami mojej najukochańszej córki. Wreszcie żywej...
    • kiniusiowy Re: jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :( 09.11.13, 09:56
      witam, ja miałam tak do 14 tyg. ciągle wymiotowała, leciała mi krew z nosa, kręciło mi się w głowie a lekarz kazał odpoczywać. Nie martw się to przechodzi. Jak masz możliwość to staraj się spać jak najwięcej. Każda kobieta przechodzi ciąże inaczej.

Wg mnie masz prawo mieć złe dni. Dbaj o odpowiednią ilość witaminy B smile możesz sobie kupić jakiś suplement diety z imbirem i tą witaminą (mamarin mamma, maksymalna dawka rano przed wstanie z łóżka pomaga).
    • stara-a-naiwna Re: jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :( 09.11.13, 11:12
      ja w ciąży kwitłam
      ciągle mogę być w ciąży - lepsza cera, włosy, ładnie i mało tyłam (tylko brzuch miałam) + zero efektów ubocznych typu mdłości czy puchnięcie nóg (nawet rozstępów nie miałam - ale używałam dobrego preparatu na brzuch)

a co Ci poradzić
      zainwestować w dobry preparat myjący do twarzy i krem nawilżający i nie kombinować z większą ilością kosmetyków
      spróbować ograniczyć słodkie na rzecz owoców i warzyw i spacerować na świeżym powietrzu
      • stara-a-naiwna Re: jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :( 09.11.13, 11:22
        aa od leżenia plackiem na pewno Ci się nie poprawi

ja pracowałam do 7,5 miesiąca (zniechęciła mnie kolejna fala upałów 30')
        do końca chodziłam na 1-2 godzinne spacery z psem
        nadrabiałam zalegóści domowe (układałam w szafach itp)

owszem zdarzało mi się położyć popołudniu na drzemkę (szczególnie jak już byłam ciężka) ale nie "umartwiałam się ciążą"
        • gkoz Re: jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :( 09.11.13, 11:49
          wiem co to mdłości, mi nawet w 8 mcu zdarzyło się wymiotować,pocieszaj się że to świadczy o tym że hormony działają, jak jest tak tragicznie to pędem do lekarza, u mojej siostry ciotecznej mdłości spowodowane były kamieniami w woreczku żółciowym, kaszlu też lepiej nie lekceważyć, w ciąży bakterie są bardzo niebezpieczne i trzeba antybiotyk
          • bisiek10 Re: jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :( 10.11.13, 01:38
            O bozziu....6tydz a juz jeczysz??!! Co bedzie dalej??? Jak zaczna pachwiny ciagnac na maxa, brzuch i dooopa rosnac??? Schowasz sie w piwnicy??.Jak sie komus nie podoba niech popatrzy lepiej sam w lusterko.To ma byc najpiekniejszy okres Twojego zycia a nie umartwianie sie juz od 6 tego tyg .Wyluzuj kobieto bo deprechy dostaniesz a to ani dobre dla Ciebie ani dla Maluszka.
            • corrina_f1 Re: jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :( 10.11.13, 12:07
              Sama początkowo dałam się podpuścić i odpowiedziałam, ale teraz dziwię się, ile chętnych do odpowiedzi zwykłemu trollowi....
    • truskawka2013 Re: jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :( 13.11.13, 10:55
      Dzisiaj w końcu idę do lekarza- o ile będę w ogóle w stanie do niego dojechać sad Prawda jest taka, że wolałabym pracować w kamieniołomach niż być w ciąży. Możecie wierzyć lub nie ale jestem wykończona. Nie wiedziałam, że objawy będą się utrzymywać 24 godziny na dobę... nigdy nie ustają...
      Ktoś pisał o pracy: nie mogę do niej wrócić ze względu na trudne warunki.
      • hope.dies.last Re: jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :( 13.11.13, 15:30
        Jeśli Cię to pocieszy to ja również mam straszne mdłości. Dziś rano mąż wiózł mnie na badania a ja trzymałam przed sobą reklamówkę hehe wink
        Nie mogę oglądać żadnych programów kulinarnych w tv, nawet reklam z jedzeniem a najgorzej jak mój m otworzy lodówkę i poczuję te wszystkie zapachy uncertain
        Głowa mi pęka i nie mam apetytu, jednak modlę się tylko o to żeby z moim maleństwem było wszystko w porządku, ja zniosę wszystko. Zbyt długo na nie czekałam żeby teraz żałować siebie.
      • jugutka Re: jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :( 13.11.13, 19:20
        Truskawka.. pierwsze 3 miesiące często wiele dziewczyn przechodzi ciężko..
        Na częste mdłości może jakieś sucharki ? żeby coś było w żołądku..
        i trochę imbiru ??
        Dasz radę.. Juz za niedługo wchodzimy w 2 trym i będzie lepiej!

Swoją drogą, ja też brzydne wink) Pryszcze mam takie, że nawet drogi podkład Chanel ich nie kryje hihihihi
    • truskawka2013 Re: jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :( 13.11.13, 20:49
      Byłam u lekarza smile Serduszko pięknie bije smile Lekarz przepisał mi jakieś czopki na te moje dolegliwości i jeżeli to nie przejdzie ( kuracja trwa 14 dni) to będę musiała spędzić sporo czasu w szpitalu.... eh sad
      • urania77 Re: jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :( 13.11.13, 22:30
        najgorsze są pierwsze trzy miesiące (przynajmniej dla mnie były) co prawda nie wymiotowałam non stop, jedynie po paście do zębów, ale miałam całodniowe nudności, wciąż chciało mi się spać i w dzień i w nocy
        w 4-5 miesiącu było lepiej, 6-8 miesiąc cudownie, nie czułam że jestem w ciąży, samopoczucie super, wizualnie miałam piękne, gęste włosy, co było dla mnie wielką radością, ponieważ normalnie 2-3 dni i mam przetłuszczone,
        9 miesiąc najgorszy, czułam sie jak pingwin, z wielkim brzuchem chodziłam kołysając się smile na boki
        jeśli chodzi o kosmetyki stosowałam to co przed ciążą, uważałam, aby nie było w kosmetykach zbyt dużo konserwantów, barwników, pij dużo wody (nawet na siłę), nawilżaj skórę, to ważne dla dobrego samopoczucia twojego i dziecka

moja rada jest taka, zebyś słuchała siebie, swojego organizmu, bo co kobieta/dziewczyna to inny przypadek, każda z nas inaczej przechodzi ciążę i potrzebuje czegoś innego, przypomniało mi się jak na początku około 5-7 tygodnia mogłam cały czas jeść szpinak, za kilka tygodni nie mogłam patrzeć na niego i zajadałam się pomidorami smile nie jadłam słodyczy w czasie ciąży bo było mi niedobrze, co też było dla mnie nienormalne, bo jestem normalnie łasuchem smile

także słuchaj swojego organizmu i dbaj o siebie jak dotychczas a przede wszystkim uśmiechaj sie i wmawiaj sobie, ze jesteś piękna w ciąży, bo złe samopoczucie udziela się maluszkowi

pozdrawiam smile

• figa33 Re: jak o siebie dbacie ? Ja brzydnę na potęgę :( 14.11.13, 15:44

> Byłam u lekarza smile Serduszko pięknie bije smile Lekarz przepisał mi jakieś czopki
        > na te moje dolegliwości i jeżeli to nie przejdzie ( kuracja trwa 14 dni) to będ
        > ę musiała spędzić sporo czasu w szpitalu.... eh sad

Uuuu, mam nadzieję, ze zabierzesz ze sobą laptopa ? wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka