Dodaj do ulubionych

cesarka/śr.higieniczne

29.11.13, 12:09
PRAWDOPODOBNIE czeka mnie cesarka i tu moje pytanie czy możecie doradzić jakie środki higieniczne powinnam zabrać do szpitala? wiem że podkłady, majtki, wkładki laktacyjne i co jeszcze?ile sztuk? dzięki
Obserwuj wątek
    • kondolyza Re: cesarka/śr.higieniczne 29.11.13, 13:10
      podkladow nie za duzo, lepiej zwykle duze podpaski, bo ja po dwóch cc doswiadczenia mam takie ze krwawienie jest duzo mniejsze niz u kolezanek po sn.

do rany mozesz miec octenisept zeby sobie popryskac z 2 razy dziennie.
      rane nosi sie odkrytą, bez opatrunku, wiec nic tu nie trzeba.
      podkłady na łóżko można mieć, ale w wielu szpitalach dają.
      wkładki laktacyjne ale one są potrzebne po to zeby Ci krem do brodawek (najlepsza lanolina np. purelan lub z lansinoh) nie pobrudziły ubrań bo są tłuste.
      majtki wyższe, nie biodrówki, żeby ci się nie konczyli na szwie po cc bo moga go drażnić.
      do higieny intymnej lactacyd zwykly i tyle.
      • agi2507 Re: cesarka/śr.higieniczne 29.11.13, 13:25
        wszystko co napisałaś Ty i moja przedmówczyni. Ja bym jeszcze dodała zwykłe ręczniki papierowe, mogą się przydać w szpitalu. Majtki miałam takie zwykłe bawełniane, kolorowe a nie żadne siateczkowe jednorazowe.
      • 18lipcowa3 Re: cesarka/śr.higieniczne 01.12.13, 13:35

> do rany mozesz miec octenisept zeby sobie popryskac z 2 razy dziennie.

Psikać trzeba częsciej niz 2 razy dziennie. Mi radzili 6-7.
    • rozalka81 Re: cesarka/śr.higieniczne 30.11.13, 13:11
      Tak, gatki koniecznie wyższe, ja miałam takie "babcine" wysokie, z luźną gumką wink Położna radziła mi już w domu, żeby po kąpieli osuszać ranę papierowym ręcznikiem zamiast zwykłym, w który się cała wycierasz więc myślę, że papierowe ręczniki się przydadzą. I radziła żeby rane przemywać zwykłym szarym mydłe. Octenisept wskazany jak najbardziej, można psikać nawet częściej niż 2 razy dziennie. Ja używałam dużych podpasek, nie podkładów...
    • 18lipcowa3 Re: cesarka/śr.higieniczne 01.12.13, 13:34
      Octenisept sobie kup. Przyda się w domu, juz po.
      W szpitalu powinni miec szpitalny.
    • cayenne-30 Re: cesarka/śr.higieniczne 01.12.13, 14:52
      Dokładnie.U mnie w szpitalu mieli i pryskali mi dwa razy dziennie.Jak wróciłam do domu to też sobie kupiłam i przy okazji przydał się do pępka młodego.A jeśli chodzi o majtki to ja miałam elastyczne z siateczki i dość wysokie aż kilka cm nad pępek.Śmiesznie w nich wyglądałam ale trzeba przyznać,że nawet bardzo wygodne były i miałam pewność,że nie zsuną się niżej i nie będą rany drażnić. wiec z czystym sumieniem je polecam.
      • misskaffee Re: cesarka/śr.higieniczne 02.12.13, 13:22
        Mnie po cc nie pozwolili normalnych majtek. Musiałam mieć takie z siatki. Podobno dlatego, żeby rana się dobrze wietrzyła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka